Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Kukacoskodjunk!

2013.01.21. 09:26 Amaranta Ursula

Azok, akik túlságosan plasztiknak találták a beszélő babok mesterséges-termőföldjét, ültessék a gravírozott babszemeket Wiggo Pod-ba! A játékkal a természet olyannyira beteszi a lábát a háztartásunkba, hogy a kutya, macska, aranyhörcsög és törpenyúl után ezentúl 15-20 gilisztával is osztoznunk kell a lakásunkon. Szerencsére az utóbbiak azért ritkán szöknek meg a termőföldgyártó állomásról, a Wiggo Pod ugyanis nem más, mint egy mini komposztáló.

A díjnyertes oktatóeszköz segítségével játékos módon hívhatjuk fel a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. A csemete megfigyelheti, hogyan lesz a tárolóba dobott ételmaradékból a giliszták segítségével és két hét elteltével porhanyós termőföld. A földigiliszták táplálkozását ugyanis az jellemzi, hogy a talajt a testükön áteresztve szűrik ki a számukra fontos szerves tápanyagokat.

Ha ez még nem lenne elég, ültethetünk a földbe, például varázsbabot, de akár fűszernövényt is, amelynek a növekedése az átlátszó tárolónak köszönhetően alaposan megfigyelhető. És hogy még erőteljesebb legyen az öko szemléletre való nevelés, a játék csomagolását sem kell kidobni, hiszen klassz űrállomás építhető belőle.

Megnyugtatásul: a giliszta a szett része, nem magunknak kell kiásnunk őket egy városi parkban, bár az sem lenne utolsó kaland!

original_DSC_82586.jpg

lg_931.jpg

original_wiggo-pod_1.jpg

original_wiggo-pod2.jpg

1_cq7jX_36277.jpg

original_wiggo-pod9.jpg

Forrás: Wiggos

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek iskola öko recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr884957411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása