Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Vicces kompromisszum

2013.01.24. 19:08 felhasznalo

Minden szülő ismeri azt a jelenséget, hogy a gyerek cuccai előbb-utóbb átlépik a gyerekszoba határait és bizony ellepik a lakást. Itt egy mackó, ott egy kisautó, kanapé alatt mesekönyv. Ha kicsi a gyerekszoba, akkor meg már eleve a nappaliba tesszük a karácsonyra kapott hintát vagy kiskonyhát. Más kérdés, hogy amúgy is odakerül előbb-utóbb. Van, akit ez nem zavar, szereti a gyerekjátékok és a berendezési tárgyak alkotta eklektikát, ám vannak olyan designőrültek, akiknek a szemét azért olykor-olykor igencsak csípi a sok gyerekjáték a felnőtt tárgyak között.

Utóbbiak számára próbált vicces kompromisszumot kínálni Marloe Bakx, amikor megalkotta Play-Less Toys elnevezésű kollekcióját. Mert szerinte is sokszor kifejezetten csúnyák a gyerekjátékok - vagy az anyaguk, vagy a kivitelezésük miatt -, és emiatt rendesen megtörik a nagy gonddal kialakított életteret a felnőttek területén. Így olyan játékkollekciót alkotott, melyek kinézetre inkább felnőtteknek szánt berendezési tárgyra hajaznak - áthidalva a gyerekek és a felnőttek világa közötti szakadékot. Nos, funkciójukban nem tudom, mennyire használhatók ezek a játékok, kinézetre viszont istenbizony elfogadnám némelyiket.

playless1.jpg

playless2.jpg

playless3.jpg

Forrás: Marloe Bakx

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: design játék gyerek szülő anya apa hinta hintaló gyerekszoba nappali kisbútor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr294120253

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szárnyakat adtunk vágyainknak 2013.01.25. 09:43:54

Ha családi ház, akkor ugye udvar. Ha udvar, akkor már kert is. Ha meg kert, akkor állatok is. Haszonállatok. Na, ez a mi alapkoncepciónk, és most előrébb léptünk az ügy érdekében. A ház ugyebár, már megvan. Szegénykém, mostanában inkább hasonlít egy é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása