Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Etsy.com - Gyertyatojások

2013.03.20. 10:34 tibtün

Ezeket a jópofa húsvéti dekorációkat az Etsy-n találtam: tojáshéjba öntött színes gyertyák. Nem akarom az alkotó üzletét rontani, ezért, ha időhiányban szenvedünk, akkor rendeljük meg őket azon nyomban, és máris beköltözött otthonunkba a Húsvét. Azonban ha van kedvünk egy kicsit barkácsolni, akkor essünk neki, ugyanis ezeket a tojásokat házilag, nulla kézügyességgel is könnyedén elő lehet állítani. Pár éve én is készítettem hasonló gyertyákat.

il_fullxfull.425173093_i196.jpg

il_fullxfull.425173187_2dgb.jpg

il_fullxfull.425172388_pe2n.jpg

Amire szükségünk lesz:

  • tojáshéjak (tegyük félre sütéskor, és alaposan tisztítsuk meg)
  • paraffin (gyógyszertárban kapható) vagy sima, fehér háztartási gyertya
  • gyertyafesték, esetleg természetes színezék, pl. kurkuma, piros paprika, sáfrány, de zsírkréta is megteszi (én ezt használtam anno)
  • talpas kanóc (minden jóravaló kreatív boltban beszerezhető)

Elkészítés: a gyertyaalapot egy használaton kívüli edényben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a színezéket. A talpas kanóc fém részét mártsuk bele az olvadt masszába, és helyezzük el a tojáshéjak alján, majd óvatosan öntsük rá a viaszt, és már készen is vagyunk. Ha fokozni akarjuk a díszítést, előzetesen megfesthetjük a tojáshéjakat temperával vagy dekorálhatjuk dekorszalaggal is.

il_fullxfull.425172450_adoo.jpg

il_fullxfull.424573197_g1ow.jpg

Forrás: Etsy.com - Asta

1 komment

Címkék: húsvét ünnep kreativ sk dekor etsy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr905143226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása