Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ha nem zavar az avar...

2013.10.28. 14:37 felhasznalo

Úgyis meg kell szoknod, ha kisgyerek van a háznál, hiszen nincs az a kölök, aki ne cipelne haza magával néhány színes levelet a délelőtti, vagy épp délutáni sétáról. De ha már otthon hevernek a gyerekszobai asztalon, a nappaliban, a könyvek alatt papírba csomagolva, miért is ne kezdhetnénk velük valamit?

Például készülhetne belőlük ez-az: kis átalakítás, és a néhány napja még felesleges izének tekintett, ősztől csókolt levelek egész komoly művészeti alkotásokká válhatnak. Aztán készülhetnek belőle gyerekszobai dekorok, örökre elrakott nosztalgia ébresztő remekművek, vagy nagyikönnyfakasztó karácsonyi ajándékok is. Sose lehet tudni.

Ha például van otthon pár formalyukasztó, igazán könnyű velük a munka - ebben az esetben ne szárítsuk ki őket, mert törni fognak. Majd a lyukasztgatás után. A legkisebbek is képesek velük csodás képeket készíteni.

avar1.jpg

A leveleket önmagukkal is dekorálhatjátok némi ragasztó segítségével, de akár a festékeket is elő lehet szedni - némi temperával életvidám metamorfózist okozni az egyébként pusztulásra ítélt növényi részeknek.

avar2.jpg

Persze, önmagukban is csodásak az őszi színekben pompázó levelek. Ha átlátszó viaszba mártjuk őket, sokáig szépek maradnak, és girlandként is otthonosabbá, no meg az évszakhoz passzítottá tehetik a gyerekek kuckóját.

avar3.jpg

Ti mi mindent szoktatok még készíteni a lehullott falevelekből a gyerekekkel?

1 komment

Címkék: kreativ öko recycle gyerekszoba sk dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr445597551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása