Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mesés kórház

2013.11.14. 18:48 Amaranta Ursula

Igen, a "mesés" és a "kórház" szavak között valóban feloldhatatlannak tűnő konfliktus van, mégis, a londoni Great Ormond Street Children's Hospital-nak sikerült közelítenie a két kifejezést egymáshoz.

Az intézmény az épületen futó, nem túl szerencsés látványt nyújtó csőhálózat átalakítására írt ki pályázatot, amire a Studio Weave kitalálta a Lullaby Factory projektet. A koncepció szerint a kórház épülete valójában egy réges-régi altatódalgyár, és a fantasztikusan kipofozott és feltuningolt csövekben jönnek létre az altatódalok, amikor egy kis betegnek arra éppen szüksége van.

A tíz emelet magas csőszerkezet minden elemének saját neve és funkciója van a dal komponálásában, ahogy az a Lullaby Factory-t bemutató füzetkéből kiderül. A dalokat valójában Jessica Curry zeneművész írta, amelyek odakint a tölcséreken keresztül, odabent pedig egy speciális rádiócsatornán hallgathatók meg.

A montreali beteg gyerekek kórházban töltött napjait megkönnyíteni hivatott projektről itt olvashattatok.

great_ormond_st_lullaby_factory-8.jpg

IMG_0612.jpg

lullaby-factory-3.jpg

lullaby4.jpg

medium_dezeen_lullaby-factory-by-studio-weave_8.jpg

lullaby-factory.jpg

Forrás: Studio Weave

Szólj hozzá!

Címkék: design játék kórház egészség épület

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr745620282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása