Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - 10 újabb adventi naptár

2013.11.19. 15:41 felhasznalo

Mint a Facebookon már említettük, most már a Gyerekszobán hivatalosan is elkezdődött az idei Blogkarácsony. A legnépszerűbb posztok most már hetek óta ismét az adventi készülődéshez kapcsolódnak, de talán már unjátok a régi anyagainkat, ezért most mutatunk újabb 10, otthon elkészíthető adventi naptár ötletet.

Némelyik kalendárium csak egy-egy régebbi ötlet újragondolása, némelyikkel viszont még mi magunk se találkoztunk az elmúlt években. A képek feletti szövegben a linkekre kattintva megtaláljátok az eredeti forrást, ahol sokszor az elkészítési útmutató is fellelhető.

Az első adventi naptár egy nyomtatott textil, néhány filckorong, egy kis fonal vagy cérna, és 24 aprócska ajándék kombinációja. De annak igazán tetszetős. Ugye?

advent20131.jpg

A második kalendáriumhoz sok nem kell, elég félretenni 24 vécépapír gurigát, és venni egy ív postai csomagolópapírt. Ahhoz képest, hogy a mellékhelyiség szolgáltatta az alapanyagot, elég pofás kis adventi naptár lett belőle, nem?

advent20132.jpg

Bolti papírzacskókból hajtogatták ezt a 24 apró kis dobozkát, amiben épp elfér egy apró marék cukorka vagy pár szem mogyoró, épp elég ahhoz, hogy minden nap egy kis csoda lopózzon az életünkbe - persze, főleg a gyerekekébe - egészen karácsonyig.

advent20133.jpg

Minimalista és könnyen elkészíthető ez a karácsonyi fenyves a Télapóval és a dekortapasz hegyekkel együtt. Azok is szép eredményt érhetnek el vele, akik esetleg úgy érzik, a kézügyességük nem túl sok.

advent20134.jpg

A következő, geometrikus adventi kalendárium kis dobozkái ingyenesen letölthetők és nyomtathatók, majd pikkpakk összehajtogathatók. Instant kézművesség, de hatásos.

advent20135.jpg

Ezzel szemben, ehhez az adventi naptárhoz már igenis kell kézügyesség, precizitás és türelem. Egészen különleges, naptárként, és szobai függődekorként is csodásan mutat.

advent20136.jpg

Bevallom, nekem most ez a darab a kedvencem! Rengeteg ötletesség és kedvesség van ebben a télies fenyőerdőben, ami papír, vécépapír gurigák, és némi filc felhasználásával készült és nemcsak a szokásos fenyőfák és hegyek, de a bagoly, róka, süni, vadász, borz, gomba és fatörzsek is ajándékokat rejtenek.

advent20137.jpg

Ha valakinek van türelme, készíthet egyszerű, sima kartonból kisházakat is. Ha nincs kedvünk színes kartonnal dolgozni, vagy lefesteni őket, akkor játsszunk a házikók nagyságával, így is mozgalmas, de harmonikus eredményt érhetünk el.

advent20138.JPG

Akinek a hajtogatás megy jobban, az kapjon néhány ív postai csomagolópapírt és hajtogasson csillagokat. Egy zsinórra függesztve szépen mutatnak majd egy fenyőágon.

advent20139.jpg

Végül jöjjön egy igazán egyszerű ötlet, ami bárkinek ismerős lehet. Én a körítést imádom benne, tetszik, ahogy a gyerekek műanyag figurái, és a hegy mögül kikukucskáló és integető jeti megbontják az egyébként egészen steril összképet.

advent201310.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek ünnep szülő anya apa ajándék kreativ idea hellókarácsony sk dekor csecsebecse ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr465641109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása