Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Kicsit paplan, nagyon zsák

2013.12.09. 09:03 felhasznalo

Nem tudom, hogy más gyerekeknél is van-e ilyen, de az enyém annak idején nem volt hálózsákba csomagolható. Ugyanis utálta, ha bármi elfedte a lábfejét. Így aztán gondot jelentett, miképp tartsam éjszaka - nyilván főleg télen - a gyereket megfelelő hőmérsékleten. Végül a gyerek a bélelt, lábfej nélküli rugdalózó-overállokban aludt, legalábbis úgy az óvoda végéig, utána már nem kaptam rávalót.

No persze, vannak nálam jóval kreatívabb mamák is, nem is kevesen - egyikük például olyan megoldást talált, ami nálunk is jól jött volna. Koródi Zsuzsa ugyan más jellegű gondokkal szembesült a hálózsák beszerzés terén. Náluk az jelentett problémát, hogy egy idő múlva a gyerek számára kifejezetten korlátozó tényezőt jelentett a zsák - nem bírt benne megtenni pár lépést sem, hiszen az alja össze volt varrva.

openbag1.jpg

Később már a gyerek ízlése és a zsákok kinézete közötti ellentét is áthidalandóvá vált. Úgyhogy Zsuzsa nem volt rest, fogta magát, és megvarrta az első Openbag zsákot, amelynek különlegessége, hogy nemcsak meleg, puha, alváshoz kényelmes, de a zsák alja nyitott is, így a gyerek nyugodtan mászkálhat vagy játszhat is benne.

openbag4.jpg

openbag2.jpg

openbag3.jpg

Ez nemcsak a mozgást és a szülők nyugodtabb éjszakai és kora reggeli szunyálását biztosítja, hanem azt is, hogy a gyerek alvás közben nem fog túlmelegedni - babáknál ez a csecsemőhalál egyik rizikófaktora -, és ami a legjobb benne, hogy akár nagyobb gyereket is altathatunk benne. Hiszen méretben 6-7 éves korig jók a zsákok és a designnál, az anyaghasználatnál is ügyeltek arra, hogy ez a korosztály is szívesen hordja.

openbag5.jpg

openbag6.jpg

openbag7.jpg

A sok jóságon felül nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy a gyerekek nemcsak egy kényelmes és csini paplanzsákot kapnak az Openbagtől, hanem akár bagolypárnát is! Még jó, hogy odavagyunk értük!

openbag8.jpg

Forrás: Openbag

1 komment

Címkék: design kiegészítő gyerek alvás praktikus ágy csecsebecse hálóruha gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr665680947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miss Scotty (törölt) · http://avarazsollo.blog.hu 2013.12.09. 11:22:54

Nem rossz ötlet, bár gyereke válogatja, hogy bírja-e a takarót-zsákot vagy sem. A gyerekeknek nagyon jó a hőháztartása és egészen biztosan nem fog kihűlni egy éjszaka alatt sem a testük. :)
süti beállítások módosítása