Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Gúlában álló karácsonyfák

2013.12.10. 09:18 felhasznalo

Az elmúlt években rengeteg sk elkészíthető karácsonyfadíszt és egyéb karácsonyi dekort - girlandokat, koszorúkat, hóembereket - mutattunk nektek, nem is egyszer (lásd még itt, itt, itt és itt, meg még itt). Olyan posztunk viszont még nem volt, ahol maga a karácsonyfa került volna előtérbe, holott az angolszászok imádják ezzel dekorálni a lakásukat.

A gúla fenyőfák nagy előnye, hogy kis időbefektetéssel és kezdőként is igen látványos eredményt lehet elérni - így aztán bárki akár gyerekkel együtt is elkészítheti az ünnepi dekorációt.

Elég az is, ha egy hungarocell gúlára szép gombostűkkel különféle mintájú és színű papírköröket erősítünk. Eklektikus, harmonikus megjelenésű fácskát kapunk a végén!

gulafa2.jpg

gulafa1.jpg

Aki ért hozzá, egy hasonló, szépséges és különleges filcfácskát is szappanozhat magának, garantáltan nem sok ilyen lesz a magyar otthonokban.

gulafa3.jpg

Lányos háztartásokba ajánljuk a duplán csajos karácsonyfákat: ezek a fenyők nemcsak rózsaszín és lilás árnyalatokban pompáznak, de az alapjuk egy halom papírszívecske!

gulafa4.jpg

Merjünk játszani az alapanyagokkal és akkor a vacsoraasztalról sem kell hiányolni az ehető fákat: ezek a cukorfalat darabok konkrétan cukorkákból, mázakból és fagyitölcsérekből készültek.

gulafa5.jpg

Persze, a papír könnyen bizonyulhat a legsokoldalúbb alapanyagnak. Valójában, ha jól választunk papírt, elég csak két gúlát tekerni belőlük, majd egymásra rögzíteni őket, és már készen is állnak a fenyőfáink.

gulafa6.jpg

De egy papírgúla is megteszi, ha a papír színes és valami kis dekort eresztünk rá - például egy zászlós girlandot.

gulafa7.jpg

Több türelmet, kitartást és talán kézügyességet is igényel, ha a szakadós, sérülékeny alufóliát szedjük elő a karácsonyfa-dekor elkészítéséhez. No, persze, a látvány nagyon is megéri...

gulafa8.jpg

Filcanyagot még nem mutattunk, csak nyers filcet, de akkor íme. Ezek a fák ugyan ismét csajosak - és szívecskések -, de simán el tudnánk képzelni ennél uniszexebb vagy akár pasisabb változatokat is.

gulafa9.jpg

De térjünk vissza a papírhoz: itt egy egész kis installációt láthattok, aminek része három sk készített fenyőfa - meg némi vicceskedő kiegészítő. Azért a végeredmény igencsak pofás.

gulafa10.jpg

És gondoltátok volna, hogy ha gombokkal dekorálnátok egy pár gúlakarácsonyfát, az ennyire jól nézhet ki?

gulafa11.jpg

Újrahasznosíthatunk is a fácskák segítségével: ide például egy használt dosszié vagy kiolvasott magazinborító is elég, némi maradék postai csomagolópapírral. Natúrdekor kedvelőknek biztosan a kedvence lesz.

gulafa12.jpg

A szimpla hungarocell gúla is ünnepivé tehető, ha jól megszórjuk műhóval, aztán megkérjük a gyerekeket, ugyan, ragasszanak már rá néhány pompomot...

gulafa13.jpg

Ha géppel nem is, kézzel még én is tudok varrni. Ezeknek a filcfáknak a kiszabása, kitömése, megvarrása és díszítése sem tűnik teljesíthetetlen vállalásnak, még nekem sem. És mesések!

gulafa14.jpg

Horgolni tud valaki? Én elakadtam a szimpla pálcáknál, de ha ti ennél többre is képesek vagytok, akkor kattintsatok csak ide és horgoljatok dekorkarácsonyfákat!

gulafa15.jpg

És végül egy példa a modern és minimál kedvelőinek: ímhol az abszolút nem túldíszített és mégis úristendeszép karácsonyfa-dekorációk egyik remekbe szabott képviselője. Csak papír, ragasztó és csillámpor szükségeltetik hozzá.

gulafa16.jpg

Nálatok milyen a karácsonyi lakásdekor?

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek ünnep anya apa karácsony kreativ idea hellókarácsony sk dekor csecsebecse ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr125682857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása