Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Empátia? Az mi az?

2014.02.05. 09:30 Bohusek

Ha véletlenül az otthoni szocializációból, esetleg az alap személyiségfejlődésből kimaradt volna az empátiára és együttműködésre való hajlam, most mindezt jól megtanulhatjuk egy játék segítségével.

A The Empathy & Creative Dialogue Toy tulajdonképpen egy három dimenziós kirakós. A feladat egyszerű: a játékostárs(ak) által összeállított formát kirakni. Mindezt azonban "vakon", bekötött szemmel, pusztán a szavak erejére hagyatkozva, a közös terminológiák megtalálásának segítségével tehetjük meg. Első ránézésre a feladat könnyűnek tűnik, de ha jobban szemügyre vesszük a kirakós elemeit és egy pillanatra átgondoljuk, vajon milyen módon próbálnánk meg leírni azokat úgy, hogy se mi magunk, sem játékostársaink nem látják, máris izgalmasabbnak tűnik az egész.

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy az otthonról hozott társas viselkedési formák, a kommunikáció és a csapatjátékra való hajlam terén csodát lehet elérni az eszközzel, de talán egy ilyen nyakatekert helyzet és a saját élmény segíthet azoknak is, akik esetleg nehezebben boldogulnak az említett, gördülékeny és sikeres együttéléshez szükséges képességekkel.

A játék nagy tanulsága, hogy egy adott dologról, akár egy nem túl elvont tárgyról sem gondolkodik két ember ugyanúgy. Sőt mi több! Képes vagyok-e a gondolataimat más emberi lényekével harmonizálni? Tudom-e az anyanyelvem úgy használni, hogy mások pontosan megértsék, mit is szeretnék kifejezni? És ha nem akarunk a kanadai tervezők egyébként gusztusos darabjára várni, akár saját készítésű prototípusokkal mi is próbára tehetjük magunkat! Nálunk már készül a játék!

kick3.jpg

kick4.jpg

A videó tanulságos, érdemes végignézni. 1:25-től a játékszabályokat, majd ezt követően a használat során felbukkanó nehézségeket is megismerhetjük.

Forrás: Twenty One Toys

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás játék gyerek felnőtt iskola társasjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr545790087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása