Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

A világ, ahogy elképzelem

2014.07.09. 09:22 Bohusek

Látóként sokszor eszünkbe sem jut, hogy számunkra triviális dolgok, mondjuk, hogyan is néz ki a Föld, milyen alakúak a kontinensek, egy látássérült számára nem evidensen tanulható, megtapasztalható dolgok. Néhányan már gyerekként megbabonázva bújjuk a térképeket és fárasztjuk az ősöket kérdéseinkkel, akik ha megszorulnak, mutogatnak egy keveset, esetleg az orrunk alá dugnak újabb és újabb vizuális segédeszközöket és máris minden rendben.

De vajon mit tennénk, ha egy vak gyerek megkérdezné tőlünk, mégis hogy néz ki a bolygó, amin élünk? Hogyan képzelje el a planétát? Hogy tudnánk neki elmagyarázni, milyen is Európa? Hol van hozzá képest mondjuk, Amerika?

PlayMap-Flat.jpg

Egy négy, a Rhode Island-i Iparművészeti Iskola diákjaiból álló tervező csapat egy tárgyban egyesítette a játékok és a földrajz oktatási segédeszközök világát.

4_3.jpg

A Core77 design versenyen 2013-ban a diák mezőnyben Kutatás és Stratégia kategóriában első díjat elnyerő PlayMap egyszerűen, logikusan és érthetően mutatja be a bolygó domborzatát, a kontinensek alakját és egymáshoz képesti elhelyezkedését. A végeredmény ráadásul egy csinos design elem. A széthajtogatva, valamint összeillesztve kissé szögletes földgömbként is használható tárggyal a látássérültek tapintás útján ismerkedhetnek meg a földrajz egyik alapvető szegmensével.

3_3.jpg

2_2.jpg

1_4.jpg

PlayMap-Flat.jpg

PlayMap.jpg

Forrás: Core77 Design Awards

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek tanulás iskola óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr516462695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása