Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ez a könyv egyszerűen képtelenség!

2014.10.30. 17:31 Bohusek

Nemrég söpört végig az országon a "Varró-botrány", őrjöngött az internet népe, apokaliptikus víziók terjengtek a magyar nyelv és irodalom jövőjéről!

Mindeközben egy messzi-messzi galaxisban... Jó, államban. Jó, Amerikában. Szóval ott a tengeren is túl, ahol talán szintén túr valami kurta farkú malac, épp most debütál B.J. Novak A könyv, amelyben nincsenek képek, esetleg A nagy, kép nélküli könyv (The Book with No Pictures, Penguin Young Readers Group 2014) című remekműve. Az egyébként gyermektelen Novakot leginkább a The Office sorozat amerikai változatából ismerhetjük,ahol nem csak az örök hipszter “beugrót” alakította, de jelentősen kivette részét a forgatókönyvírásból is. A Mary Poppins és/vagy Walt Disney rajongók pedig talán a Banks úr megmentése (Saving Mr. Banks, 2013) című moziban láthatták, mint kissé sánta dalszövegírót.

thebookwithnopicturesinsidepages.jpg

B. J. kreativitásáról már korábban is meggyőzött minket, gyerekeknek szóló, mindenféle képet és illusztrációt nélkülöző könyve azonban mély főhajtásra kötelez. A koncepció egyszerű: olvass fel olyan szöveget, ami totál hülyét csinál belőled!

Az egyszerre főhőssé váló mesélőnek persze nem árt nyitottnak lennie a mókázásra. Ugyanis a poénok nagy része az előadó kifigurázására, mégsem annak rovására megy. Ráadásul mindezt saját maga még azon melegében kénytelen kommentálni. Totál tudathasadás!

novak.jpg

Szóval itt van már megint egy pofon egyszerű ötlet, a hallgatóság pedig jó szokása szerint megőrül. Csak győzzük aztán helyreállítani a szülői tekintélyt!

+ EGY ÍGÉRET: Ha megszereztük a kiadványt, a korábbi vakond kontra állati ürülékes (a mai magyar viszonyok mellett már nem merjük a szar szót használni) könyv mintájára ennek is közzétesszük a házi fordítását!

1 komment

Címkék: könyv humor könyvespolc

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr226817085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bohusek 2014.11.01. 22:51:05

Nincs olyan közösségi finanszírozós megoldás, hogy én ezt a könyvet megkapjam? Eskü, azonnal lefordítanám. Vagy ilyesmivel a Jézuskát zaklassam inkább...?
süti beállítások módosítása