Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Csodacsapat a sztereotípiák ellen

2016.06.17. 09:06 Vohu Manah

Laurel Wider pszichoterapeuta - nem mellesleg gyakorló anya - kisfia egy nap azzal jött haza az óvodából, hogy a kisfiúk nem sírhatnak.

Laurelt sokkolta az eset, mert olyan közegben neveli a gyerekét, ahol az érzelmek megélése, kinyilvánítása természetes, és mégsem képes megvédeni a srácot a világban jelenlévő sztereotípiáktól arról, hogy mit jelent fiúnak, férfinak lenni. Meginterjúvolt hát 150 gyereket, szülőt, nevelőt, pszichológust és játékipari szakértőt, hogy képet kapjon, hogyan befolyásolja a játék a gyerekek szociális és emocionális fejlődését.

Miután arra az eredményre jutott, hogy az EQ fejlesztésének legjobb módja a babázás, nem átallott babákat tervezni fiúknak, amelyek ötvözik a szuperhősök jelentette kalandot a plüssállatokhoz köthető érzelmi töltéssel, majd egy sikeres Kickstarter kampány segítségével piacra dobni a Wonder Crew-t. Stréber szülők a még szorosabb érzelmi kötődés eléréséhez az adott figura jelmezét gyerekméretben meg is vásárolhatják kisfiuknak.

wonder-crew-1-1.jpg

product-builder-3_large.jpg

dreamadventure_crewmate_large.jpg

dinoadventure_crewmate_large.jpg

chefadventure_crewmate_large.jpg
product-superhero-3_large.jpg

superhero_zoom_large.jpg

wonder-crew-2.jpg

Ahogy Laurel elmondta, lánybabákat is terveznek, de azért még messze járunk Colin Stokes víziójától arról, hogy Disney mesékben olyan lány-mesehősök a vezetők, akiket nemhogy nem kell megmenteni, hanem a fiúk örömmel csatlakoznak a csapatukhoz. 

Forrás: Wonder Crew

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás játék gyerek szülő baba fiú

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr448807558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása