Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Díjnyertes tökház ovi

2016.06.24. 12:56 tibtün

Van Szabadszálláson egy óvoda, amelyet a helyiek csak tökház ovinak hívnak. Az óvoda narancssárga, gömbölyű és íves, pont mint egy tök, a tervezőt, aki maga is háromgyermekes apuka Bálint Ágnes Mazsola című meséje inspirálta.

019.jpg

És a napokban ez az óvoda közönségdíjat nyert Madridban a Baumit nemzetközi építészeti díj középület kategóriájában. Hazánkat a kecskeméti Tóth Projekt Építésziroda és Katkics Tamás képviselte. Olyan ovit szeretett volna alkotni, amely fizikai megjelenésével is megmozgatja a gyermekek fantáziáját és hozzájárul ahhoz a színes mesevilághoz, amelyben élnek.

001_2.jpg

003_2.jpg

012_1.jpg

015.jpg

A tökház ovi nemcsak a kis lakóit inspirálja nap mint nap, hanem az óvó néniket is kreativitásra sarkallja: a csoport elnevezések, a belső tér táblái mind a közkedvelt meséből kölcsönözték nevüket. Azt hiszem én szívesen lennék Mazsola ebben az oviban.  Forrás: Építészfórum 

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek óvoda épület

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr258830342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása