Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Kórházi hálóingek személyre szabva

2016.08.03. 13:53 felhasznalo

Kórházban lenni nem az az élmény, amire bárki vágyna. Főleg, ha olyan betegsége van az embernek, amivel hónapokig kell az intézmény vendégszeretetét élvezni. Egy gyereknek pedig ez főleg megterhelő.

Számtalan olyan ország van, ahol ha egy gyerek hosszasabb kórházi kezelésre szorul, nem viheti a saját pizsamáját-hálóruháját, hanem a kórház által biztosított hálóingben várja a gyógyulást. Ami meglehetősen hervasztó, hiszen ezek a hálóingek nem épp a kellemes anyagukról és szép kinézetükről híresek, ráadásul mivel mindenkin egyforma van, a gyerekek úgy érezhetik, elvesznek a tömegben. Ez pedig egy nagyobb, kamaszgyerek esetében különösen neuralgikus pont, amikor amúgy érzelmileg és személyiség-fejlődés szempontjából is arra törekszik, hogy valahogy megtalálja, ki ő maga és ki is tűnjön, de legalábbis megmutathassa magát.

kop01.jpg

kop02.jpg

kop03.jpg

A Ward+Ropes projekt keretein belül kanadai tervezők fogtak össze, hogy a Starlight Children's Foundation Canada nevű alapítvány keretein belül egy Ontario-beli kórházban beteg kamaszgyerekeknek nyújtsanak lelki és érzelmi támogatást. Mégpedig azzal, hogy újradesignolták a kórházi hálóingeket, így a gyerekeknek esélyük van arra, hogy kicsit megmutassák magukat. Hogy ne állandóan betegként gondoljanak magukra. Hogy kicsit nagyobb legyen az egyébként megtépázott önbizalmuk és pozitívabb az önképük.

kop04.jpg

kop05.jpg

kop06.jpg

kop07.jpg

kop08.jpg

kop09.jpg

kop10.jpg

kop11.jpg

És bár elsőre ezek felesleges maszlagnak tűnhetnek, egytől-egyig fontosak ahhoz is, hogy ezek a gyerekek meggyógyuljanak, és mielőbb egészséges kamaszként próbáljanak leszakadni a maguk családjáról.

Az alapítvány és a tervezők csupa pozitív visszajelzést kaptak eddig projektjükről, ezért most már további 130 kórházzal tárgyalnak a hálóingek ügyében. Reményeik szerint a projekt nem áll meg Kanada határainál, hanem hamarosan a világ más országainak gyerekosztályain is feltűnhetnek egyedi ruháik. Úgy legyen, reméljük, sok gyerekhez eljutnak, és így kicsit vidámabban, de mindenképp nagyobb önbizalommal tudnak megharcolni a betegségükkel és a kellemetlen kezelésekkel.

Forrás: Ward+Robe, Starlight Children's Foundation Canada 

Szólj hozzá!

Címkék: ruha egészség kamasz csecsebecse hálóruha

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr988906572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása