Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Interaktív periódusos rendszerrel könnyebb a kémiatanulás

2016.11.10. 10:51 felhasznalo

Amikor az iskolában a gyerekek elkezdik a kémiatanulást, szinte rögtön előkerül a periódusos rendszer is, amiben szépen sorban ott van minden kémiai elem és számos jellemzőjük. Ezt illik elsajátítani, bár a későbbiek során is bármikor elő lehet kapni, ha segítség kéne.

Ami nekem leginkább a mai oktatási rendszerből hiányzik, az a tanult ismeretek rendszerbe foglalása és az összefüggések feltárása. A kémiatanulás területén ez kifejezetten nagy segítség lehetne pedig: mondjuk, ha csak tudnánk, hogy melyik kémiai elem a való életben mire használható. Pontosan erről szól Keith Enevoldsen interaktív periódusos táblája!

periodusos.jpg

Érdemes elmenteni a forrásban megjelölt linket, és alkalomadtán előszedni, ha a gyereknek szüksége van rá. Mert ebből kiderül, hogy az argont például a villanyégők gyártásában használják és mint nemesgáz, pontosan milyen jellemzői vannak. Vagy hogy a tuliumnak köszönhetően tudnak ma már lézeres szemműtétekkel megszabadítani valakit a szemüvegtől. És azt tudtad talán, hogy a rubidium ott van mind az atomórákban és fontos részét képezi a GPS rendszereknek?

Felnőttként is állati érdekes végigscrollozni az egyes elemeken, rengeteg érdekességre bukkanhatsz így. Gyerekként pedig fél kezemet odaadtam volna egy ilyenért az iskolában. Köszönet Keith Enevoldsennek!

Forrás: Elements.wlonk.com

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek tanulás iskola praktikus

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr6411942369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása