Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Csipetnyi arannyal díszített gyerekszobák

2016.11.21. 14:20 felhasznalo

Nem, az arany nem az a tipikus gyerekszobába való szín. Mégis - vagy pont ezért és csakazértis - úgy gondoljuk, van helye ott is. Mert az arannyal becsempészhető egy leheletnyi luxus, egy kis megdöbbentő részlet, egy érdekes és szemet gyönyörködtető fókuszpont a kicsik életterébe is.

Persze, a legegyszerűbb, ha képekkel illusztráljuk, miért állítjuk a fentieket. Utána talán már ti is egyetértetek majd.

Ebben az álomszép kislánynak szánt szobában több helyen is visszaköszön a csillogó arany: a kiságy rácsain, a textíliákon és a díszítő elemeken. Az összhang lenyűgözően szép, kifinomult, csajos és elegáns, és nem, egy icipicit sem giccses.

gold1.jpg

Ha valaki eddig azt hitte, hogy az arany nem illik egy fiúszobába, hát íme a bizonyíték: tévedett. Ebben az enteriőrben ugyan csak a lámpatesteken jelenik meg a szín, de vonzza a tekintetet, miközben a szoba fiús jellegéből semmit sem veszít vele.

gold2.jpg

Domináns ebben a szobában a retró csillár, központi csillagként szórja a fényt, amit a falról leomló aranypöttyök csak megsokszoroznak. Itt erősebb színeket is mertek használni, sőt a minták keverésétől sem rettentek meg. A végeredmény egy vidám, csajos, hamisítatlan babaszoba lett, luxuskategóriás, de mint a forrásban olvasható, gazdaságos megoldásokkal berendezve.

gold3.jpg

Jöjjön az egyik kedvencem: babaszobától szokatlan, sötét alapon nagyvirágos tapéta, ahol a lenyűgöző hatást tovább bolondítja a csipetnyi aranyként becsempészett falmatrica és a lábtartó lábazata.

gold4.jpg

Ebben a skandináv stílusú babaszobában igazi királylánynak érezheti magát a benne lakó kislány: gazdag óarany színű baldachin óvja álmát az egyébként egyszerű, barátságos térben.

gold5.jpg

Igazi, nagyfiús gyerekszoba következik: a sötétszürke falak jól kiemelnek minden bútort és egyéb berendezési darabot, így az óarany színű falilámpát, és az arany-bronz közötti árnyalatú, vékony csövekből készült dekorelemet is.

gold6.jpg

Így kell az arany színt minimálban betolni a gyerekszobába: egyetlen hatalmas aranyszívet felfestünk a falra és kész, ennyi, tessék tovább haladni szépen! Üt, mint állat!

gold7.jpg

Miért ne lehetne az arany a plafonon? A plafonfestés amúgy is baromi trendi, így meg aztán szépen lehet vezetni az aranycsíkokkal a tekintetet. Ebben a szobában aranyfüstöt használtak - ami egyfelől iszonyat drága, mert igazi aranyból készült leheletvékony lemezeket jelent, másfelől szaktudás is kell a felhelyezéséhez -, de aranyszínű festékkel is biztosan legalább ilyen grandiózus lesz a hatás. (Mondjuk, én vékonyabb csíkokkal dolgoznék...)

gold8.jpg

Az előzőnél nekem jobban tetszik ez a plafonfestés az arannyal játszva, ami az ismétlődő geometrikus formákkal elegáns, skandináv hangulatot teremt - miközben az alatta látható tárgyak és textilek erősen folkos behatásúak. Nagyon érdekes, de kellemes érzetű lett így ez a szoba.

gold9_1.jpg

Hasonló minta, csak menta alapon kis arannyal bolondítva - ez teszi mozgalmassá és izgalmassá ezt az egyébként eléggé konvencionálisan berendezett gyerekszobát

gold14.jpg

Ha nem akarjuk túl hangsúlyosan megjeleníteni az arany színt a szobában, de mégis csak legyen jelen, jó megoldás az, ami a lenti szobában látható: egy sötétebb - ez esetben barnásszürke - alapszínnel fessük le a falat, majd erre vigyünk fel apró mintát arany színnel.

gold10.jpg

Kicsit vintage, kicsit minimál, kicsit skandináv - és még van benne arany is! Bizony, egy egyszerű kockaszekrénynek estek neki ebben az eklektikus stílusú szobában egy aranyspray-vel, így egészen különleges lett ez a bútordarab, szép fókuszpontja a térnek.

gold11.jpg

Akkor is jól mutathat az arany a gyerekszobában, ha nagyobb, egybefüggő felületen jelenik meg: itt például egy geometrikus falfestésként tűnik fel, megtörve a fehér falak egyhangúságát, és kiemelve mindazt, ami rá és elé került.

gold12.jpg

Színekkel is párosítható az arany a gyerekszobában! Ebben a brooklyn-i lakásban például rózsaszín falfelületen, falmatrica szíveken omlik alá az ablakos falon, a szoba lakójának ágya felett. Izgalmas megoldás a matricák ritmusa, a modern és vintage bútorok keveredése, és a shabby rongyszőnyeg is, amin jókat lehet játszani.

gold13.jpg

Imádnivaló megoldás ez a mintázott falfestés - vagy ha sikerül találni, tapéta - is, vidám, lendületes, csajos lesz tőle a gyerekszoba.


gold15.jpg 

Álomszerűen szép az alábbi gyerekszoba, ahol apró csillagok formájában jelenik meg az arany szín. Ja, és a bútoréleken - mennyire zseniálisan finom megoldás már! 

gold16.jpg 

Itt is kis finomságként, szinte jelzésszerűen jelenik meg az arany: egy kispolc szélein, a grafikán és a játékok színében. Cukiság a köbön!

gold18.jpg

Ha a falak lefestésétől fél valaki, vagy túlzásnak tartja, a kiegészítőkön is be lehet csempészni a gyerekszobába az aranyosságot. Ezen az íróasztalon például a fiókgombok lettek meghackelve spray-vel aranyra fújt műanyag állatokkal-dinókkal. Király, nem?

gold17.jpg

Neked melyik tetszik a legjobban a fenti megoldások közül? Van nálatok arany a gyerekszobában?

Szólj hozzá!

Címkék: kreativ fal idea gyerekszoba dekor csecsebecse falmatrica ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr611693453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása