Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

10 alternatív karácsonyfa fenyő és műfenyő helyett

2016.12.01. 18:31 felhasznalo

Még csak advent első napja van, de mi máris belecsapunk a közepébe: karácsonyfákat hoztunk nektek, méghozzá olyanokat, amiket azoknak ajánlunk, akik nem akarnak egy kivágott fenyőt díszíteni, akiknek kicsi a lakásuk a labdás  vagy cserepes fenyőhöz, és akiknek végigfut a hideg a hátukon, ha azt a szót hallják: műfenyő.

Mert van más alternatíva, van egy csomó szokatlan, mégis mutatós és hangulatos megoldás - még ha olykor messze is esik attól, amit megszoktunk. Kicsit ki lehet mozdulni a komfortzónából karácsonykor is.

A karton karácsonyfa például remek megoldás lehet: tartós, könnyű, újrahasznosított anyagból készül, és lapos csomagként lehet tárolni, mikor nincs rá szükség. Ez a lézerrel vágott darab meg még csinos is.

karacsonyfa1.jpg

Ma már az sem meglepő, ha nem a fára tesszük fel a fényfüzéreket, hanem eleve olyan fát szerzünk be, ami világít. Mint ezek a Martha Stewart által jegyzett, LED világítással rendelhető fák.

karacsonyfa2.jpg

Szerkesztőségi kedvenc ez a karton karácsonyfa. Design szempontjából hibátlan, és bár sok díszt nem lehet ráaggatni, egy ilyen szép tárgyra felesleges is talán minden további sallang. Díszítik majd az alá kerülő, színes papírba csomagolt ajándékok.

karacsonyfa3.jpg

A skandináv trend szerelmeseinek ajánljuk ezeket a nagyon stilizált, vékonyka kis fákat. Előnyük, hogy a legkisebb lakások legkisebb sarkába is beférnek, fényekkel és pár dísszel ellátva pedig igencsak elegánsak.

karacsonyfa4.jpg

Fából fát - hát igen, így is lehet. A potyogó tűleveleket meg lehet vele úszni, a minimál stílusú fán jól mutat minden dísz, és kb. örökre a családot fogja szolgálni.

karacsonyfa5.jpg

A fa állításában a legidegőrlőbb dolog az, hogy mennyi ideig tart, míg végül belefér a talpba és rákerül a díszítés. A képen látható fácska ismét a minimál stílussal operál, de sokkal erősebb benne a natúr vonal is - plusz ahogy a neve is állítja, hipp-hopp felállítható.

karacsonyfa6.jpg

Ha annyira kicsi a lakás, hogy egy deka hely sincs a fának - mondjuk, szerintem ez szinte elképzelhetetlen -, ott érdemes falmatricában gondolkodni. Pár egyszerű vonal pont elég, hogy minduntalan megakadjon a tekintet ezen a pofás kis fán.

karacsonyfa7.jpg

Egy matricánál valamivel több hely kell ehhez a darabhoz, de annyi biztosan nem, mint egy térben álló darabnak. Ez a tulajdonképpen fenyősziluett fácska egyszerű, letisztult és mégis állati jó hangulatot teremt.

karacsonyfa8.jpg

Extravagánsoknak való a gömbölyű kavicsokra emlékeztető darabokból álló műanyag fa. Elegáns, és még fluoreszkál is a sötétben, ha úgy akarjuk. Éjszakai fény helyett is remek, plusz, a kertbe-erkélyre is kitehető.

karacsonyfa9.jpg

És végül egy karácsonyfa krétafestékkel lefestve - így nektek lehet a legegyedibb, legkülönlegesebb fátok minden évben, és ehhez nem kell mást tenni, mint a gyerekek kezébe adni egy halom táblakrétát.

karacsonyfa10.jpg

Melyiket vinnéd haza szívesen?

1 komment

Címkék: design ünnep karácsony tél idea hellókarácsony dekor falmatrica

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr2612015200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guszty 2016.12.03. 07:00:36

Ezek pont olyanok, mint a guminő vagy a dildó: Funkcionálisan megfelelnek, csak épp a lényeg vész el.
süti beállítások módosítása