Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

FACEBOOK

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Last minute csigajelmez

2017.02.07. 09:52 felhasznalo

Már kifelé futunk a farsangi időszakból, de ha valakinek még nem lenne ötlete, hogy minek öltöztesse a gyereket, íme egy igazi, hamisítatlan last minute jelmezötlet. Legyen a gyerek CSIGA!

Hozzám hasonló kétbalkezesek is el tudják készíteni, nem kell hozzá más, mint sok-sok postai csomagolópapír, némi ragasztó, két pánt, egy kartonlap, egy hajpánt és két sárgára festett pingponglabda.

csiga1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: farsang gyerek jelmez sk csecsebecse

Anya-gyerek kapcsolat fémbe formázva

2017.02.06. 15:53 felhasznalo

Anya és gyereke ideális esetben úgy vannak egymással, mint borsó meg a héja. Legalábbis a kamaszkor küszöbéig, de ez most mellékes is. Erről a szimbiotikus, szoros, feltétel nélküli kapcsolatról már számtalanszor megemlékeztek: versek, mesék, irodalmi művek, festmények, darabok és filmek is feldolgozzák. Van olyan anya, aki a bőrén hordja gyermekei iránt érzett szeretetét, de akinek ez nem szimpatikus, az ékszerként is viselheti.

Erre remek példa a Lennebelle Petites ékszerkollekciója, akik nem egyértelmű, azonnal felismerhető szimbólumokkal ragadták meg a köteléket, hanem finoman közvetített, már-már titkos kis üzenetekkel, amiket aztán felnőtt és gyerek méretben kivitelezett karkötőkben és nyakláncokban öltöttek formát.

lennebelle1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő anya lány csecsebecse

Csináld magad bútor gyerekeknek

2017.01.20. 09:25 felhasznalo

Minden gyerek imádja, ha hatással lehet a környezetére és a világra. Szívesen kísérleteznek, és egy-egy sikertől is sokat épül az önbecsülésük. Szerintem a GO, vagyis a SESTAVI által megálmodott GROWING OBJECT ezért is zseniális ötlet. Méghozzá elegánsan-egyszerűen zseniális.

sestavi6.jpg

sestavi1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek asztal praktikus kreativ csecsebecse kisbútor ülőke

Hógolyó csata a szobában!

2017.01.18. 09:33 felhasznalo

Évek óta alig volt hó, én meg úgy örültem neki, mikor idén végre elkezdett esni, mintha magam is hatéves lennék. Persze, hogy a gyerek mostanra betegedett le, így nem tudtunk kimenni egy jó hógolyócsatát vívni sem.

hogolyo1.jpg

hogolyo2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek tél

Játékappok helyett

2017.01.16. 10:22 felhasznalo

Nem vitás, hogy a mai gyerekek, vagyis a digitális nemzedék egy csomó olyan dolgot nem ismer, amivel a szüleik játszottak, vagy szimplán csak kitöltötték a rendelkezésükre álló szabadidőt. Talán kicsit túlzás, de ez a nemzedék keni-vágja, mi az USB kábel, viszont nem biztos, hogy tudja, mire való az ugrókötél. A számítógép használatába belenőnek, de ritkán építőkockáznak.

Antje Hedde, Sabine Kuckuck, Katja Unterkoffler és a Korefe csapata ezért tervezte meg az Offline Games kollekciót, amiben az elfeledett - vagy talán nem is annyira, csak háttérbe szorult - játékok és elfoglaltságot kaptak új köntöst, hogy újra használatba vegyék a gyerekek képzelőerejét.

offline1.jpg

offline3.jpg

offline2.jpg

offline4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek csecsebecse

Ötletparádé - Uniszex gyerekszobák

2017.01.14. 10:52 felhasznalo

Sosem bírtam a kislánynak rózsaszínt, kisfiúnak babakéket felfogást. Nem mondom, hogy nincs helye egyiknek sem a gyerekszobában, de nagy tömegben - és főleg a mögöttes indok miatt - kifejezetten irritál. Úgyhogy most csakazértis hoztunk egy csomó uniszex gyerekszoba ötletet azoknak, akik hasonlóképp idegenkednek a fent említett két szín uralta enteriőröktől.

Attól, hogy egy szoba uniszex, még lehet nagyon vidám, nagyon színes, nagyon inspirálóan gyerekes. Remek példa erre ez a barátságos, határozottan fiúknak és lányoknak is tökéletes kis birodalom

uniszex1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerekszoba csecsebecse ötletparádé

Szórakozzon együtt az egész család a téli szünetben!

2016.12.29. 10:18 felhasznalo

A karácsonyi nagy pörgésben észrevétlen kúsznak a napok, aztán hopp, egyszer csak beesünk a két ünnep közötti hétköznapok alkotta fekete lyukba, de legalábbis egy légüres térbe, amikor elég vacak idő van ahhoz, hogy ne tervezzünk strandolást a gyerekekkel, de ahhoz viszont túl sok, hogy folyamatosan a négy fal között maradjunk megbolondulás nélkül.

christmas-1919659_1280.jpg

Összegyűjtöttünk hát néhány olyan programötletet a téli szünetre, ahol az egész család jól érezheti magát – tényleg! -, és otthonról is leszervezhető neten keresztül. Kattints ide a teljes cikkért!

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek program szülő tél praktikus idea

5 kiegészítő, ami melegen tartja a gyereket a legnagyobb hidegben is

2016.12.27. 10:09 felhasznalo

Még előttünk állnak a legnagyobb hidegek, és hátha lesz idén legalább egy kiadós hóesés is, amikor lehet azon izgulni, vajon átfagy-e a kölök keze-lába, netán kilátszik-e a dereka is istenesen. Hogy minél kevesebb családban kelljen szembenézni a fel- és megfázás okozta megbetegedésekkel, érdemes alaposan bekészülni olyan kiegészítőkkel, amivel esély sincs a ki- és áthűlésre.

kiegeszitok.jpg

Írtunk erről egy összeállítást az Otthon a neten blogra, tessék elolvasni itt!

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek ruha tél baba kabát sál sapka gyerektrend

5 karácsonyi ajándékötlet iskolásoknak

2016.12.14. 13:15 felhasznalo

Valamiért sok felnőtt úgy gondolja, hogy egy iskolás gyereknek sokkal nehezebb már ajándékot adni, mint egy kicsinek. Ezzel mi nagyon nem értünk egyet, iskolás gyereket ajándékozni szerintünk kimondottan hálás feladat, és ezt mindjárt be is bizonyítjuk.

iskolasgyerek.jpg

Ám ez alkalommal - rendhagyó módon - nem itt, hanem az Otthon a neten blogon olvashatod tippjeinket!

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek ünnep karácsony ajándék iskola hellókarácsony

Az angyal a részletekben - Külföldi gyerekirodalom a karácsonyfa alá!

2016.12.12. 18:37 jimbor

Múlt heti posztunkban hazai szerzőktől ajánlottunk csodás köteteket ajándéknak a fa alá, és már akkor ígértük, hogy jönni fog a második kör, a külföldi szerzőkkel. Közben pedig ismét pár nappal közelebb kerültünk a karácsonyhoz, úgyhogy nagyon aktuális lassan mindenkinél, hogy ha nem is az összes ajándék, de legalább a végleges haditerv ott legyen a fejekben.

De csapjunk is bele a közepébe, jöjjenek a gyerekkönyvek! 

Marianne Dubuc: Spuri Gyuri, a postás egér, Babilon

A francia illusztrátor az egyik legelismertebb kortárs, és én is nagy rajongója vagyok. Magyarul csak egy könyve volt eddig, ezért is örültem, hogy a Spuri Gyuri megjelent, mert németül már ismertem. Szerintem ez azoknak a gyerekeknek, akik szeretik Tatu és Patut meg a Hihetetlen történet egy óriás körtéről-t, nagyon be fog jönni, mert ugyanúgy mindenféle vicces ötlettel van telezsúfolva az egész könyv. A téma: kinek milyen a háza belülről. Például a nyuszik óriás emeletes ágyban alszanak, a borzok a padláson párolják le a bűz-folyadékot... meg ilyesmik. Kicsit halvány a borító, de ne riadjunk vissza, nagyon jó nézegetni! 2-6 éveseknek ajánljuk.

spurigyuri.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könyv gyerek ünnep karácsony ajándék könyvespolc hellókarácsony

5 karácsonyi ajándéktipp kisgyereknek

2016.12.09. 10:26 felhasznalo

Nincs mit tenni, itt van az adventi időszak és azzal együtt a nagy karácsonyi bevásárlás ideje is. Az üzletekben tömegek, idegtépő karácsonyi nóták vég nélküli áradata, ideges felnőttek és sokszor a mászkálásba belefáradt, nyűgös gyerekek, épületen belül izzasztó meleg, odakint meg fogvacogtató hideg.

gyerekkariajandek.jpg

Na, ez az az őrület, amibe én nem szívesen vetem bele magam. Meg a gyerekem. Jobb lesz nekem is, neki is, ha az összes ajándékot a neten keresztül rendelem meg, kényelmesen, nyugodt körülmények között. De mit lehet találni a neten, aminek egy kisgyerek igazán örül, minőségi cucc, esetleg design szempontjából sem utolsó és még tutira ideér karácsonyig? Erre gyűjtöttünk ötleteket, amiket itt tudsz tüzetesebben megnézni.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek ünnep karácsony ajándék praktikus idea hellókarácsony ötletparádé

Csak a szépet - Hazai gyerekirodalmat a karácsonyfa alá!

2016.12.08. 11:26 jimbor

Karácsonykor minden gyereknek jár egy könyv! Persze, nem mindegy, hogy milyen, hiszen a boltok polcain elképesztő mennyiség és változatos minőség fogadja az ajándékot keresőket. Hogy biztosan minőségi kötet legyen az ajándék, ahhoz nyújt segítséget az alábbi válogatásunk. Kizárólag magyar szerzőktől szemezgettünk ez alkalommal.

Győri Bori-Szamarasz Vera: Nézd, ez én vagyok!, illusztrálta: Dániel András, Csimota

Biztosan sokakhoz eljutott a Facebookon keresztül az a kiváló kutatás, ami kimutatja, hogy mi, magyarok, különösen félünk a tőlünk különböző, vagy annak vélt emberektől, bezárkózunk. És igen, ha az ember megy a metrón ilyenkor novemberben, rengeteg a morcos arc, a konfliktus, a türelmetlenség. Szóval ha valami ránk fér, akkor az

  1. a vidámság,
  2. figyelem egymás felé
  3. kíváncsiság.

Na most, a Nézd, ez én vagyok! pontosan ezt a három dolgot közvetíti a gyerekeknek hol indirekt, hol direkt tanító formában. Előnyei még, hogy:

  1. a gyermek órákig, heteken keresztül el fog vele bíbelődni, mert érdekes, izgalmas, vonzó, és baromi jók a feladatok, mert a szerzők értenek ahhoz, amiről írnak.
  2. Irtó jól néz ki Dániel Andrásnak köszönhetően.
  3. Okos. Felnőttek is nyugodtan kitölthetnék, fejlődjenek kicsit.

Csináljuk meg, nézegessük, és ha jófej a tanárunk, vigyük be a suliba! Ez az igazi értékközvetítés ugyanis, ami mindenkire ráfér. 5-10 éveseknek ajánljuk.

nezdezenvagyok.png

Szólj hozzá!

Címkék: design könyv gyerek ünnep karácsony könyvespolc hellókarácsony csecsebecse

5 baba, aminek minden kislány örülne karácsonykor

2016.12.07. 09:31 felhasznalo

Jó, sztereotípia, hogy csak a kislányok babáznak - a fiúk is szoktak. És nem, nem baj, ha egy fiú babázik, a szerepjátékos időszakba ez bőven belefér, és rengeteget számít mind a személyiségfejlődés, mind a lelki és érzelmi fejlődés terén. Arról nem is szólva, hogy remek játék a frusztrációk levezetésére, feldolgozásra, és persze, lehet, hogy elsőre fura, de a szülői szerepek utánzására is.

Úgyhogy hoztunk 5 olyan babát, amiknek minden kislány - és egy csomó kisfiú is - örülne karácsonykor. Egy sem műanyagból készült, viszont mindegyik hazai tervező munkája. Lássuk!

Az Apacukababa babái mind kézzel készülnek, így egymástól különböznek. Ha igazán egyedi babát szeretnél, fényképek alapján is készítenek igazi emberekről mintázott babákat, nem is akárhogyan. És ki ne vágyott volna gyerekként olyan babákra, amik a családtagjaira hasonlítanak?

babaapacuka1.jpg

Egészen különleges hangulatot árasztanak Eszterda kézzel varrt babái - mindegyikükön látszódik készítőjük egyedi stílusa és igényessége. Olyan babák ezek, amik egészen biztos egy életre elkísérik a gazdájukat - vagy akár több nemzedéken át is örömet szereznek majd a családban.

12314221_927409177307104_3409706809144976456_o.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek lány baba textil csecsebecse

Állati csomagolási praktikák

2016.12.02. 19:00 felhasznalo

Ha már arra nem is jut idő, hogy csodálatos, kézzel készített, aprólékosan kidolgozott ajándékok elkészítésére a mindennapos teperés, a gyerekek terelgetése, a háztartás, és úgy egyébként a karácsonyra készülődés mellett - hót megértjük, mi is pont így vagyunk ám vele -, akkor azért annyi még jól jöhet, ha legalább az ajándékok csomagolásában kiélhetjük magunkat. Már csak azért is, mert állati jók. És persze cukik is.

allaticsomag1.jpg

Mindegy, hogy a bagoly (BAGOLY!), a pingvin, az egérkék vagy a rénszarvas tetszik a legjobban, mindegyik elkészítése pofonegyszerű. Step by step itt találjátok hozzá a képes útmutatót, de szerintem úgy alapból sem nehéz megfejteni.

Szólj hozzá!

Címkék: design ünnep karácsony praktikus kreativ papír idea hellókarácsony sk dekor csecsebecse

10 alternatív karácsonyfa fenyő és műfenyő helyett

2016.12.01. 18:31 felhasznalo

Még csak advent első napja van, de mi máris belecsapunk a közepébe: karácsonyfákat hoztunk nektek, méghozzá olyanokat, amiket azoknak ajánlunk, akik nem akarnak egy kivágott fenyőt díszíteni, akiknek kicsi a lakásuk a labdás  vagy cserepes fenyőhöz, és akiknek végigfut a hideg a hátukon, ha azt a szót hallják: műfenyő.

Mert van más alternatíva, van egy csomó szokatlan, mégis mutatós és hangulatos megoldás - még ha olykor messze is esik attól, amit megszoktunk. Kicsit ki lehet mozdulni a komfortzónából karácsonykor is.

A karton karácsonyfa például remek megoldás lehet: tartós, könnyű, újrahasznosított anyagból készül, és lapos csomagként lehet tárolni, mikor nincs rá szükség. Ez a lézerrel vágott darab meg még csinos is.

karacsonyfa1.jpg

1 komment

Címkék: design ünnep karácsony tél idea hellókarácsony dekor falmatrica