Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

Kapcsolat

Írj nekünk levelet!

Gyerekszoba on Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Barátaink

gyerekszoba_rukkola_160.png

Portálok

PageRank Kereső optimalizálás

Ötletparádé - 10 benti kuckó játékhoz és elvonuláshoz

2016.08.04. 09:54 felhasznalo

Akármilyen pici lakásban élünk, mindenkinek szüksége van időnként némi magánszférára. Ez a gyerekekre is igaz. Kell néha az elbújás, vagy játékból és mókából, vagy csak azért, hogy igazán el tudjanak mélyedni valamiben. No és azért is, hogy el tudjanak menekülni előlünk, szülők és egyéb felnőttek elől is.

A kölkök ösztönösen bújnak. Ha csak a paplan alá, akkor oda, ha csak a kanapépárnák közé, akkor oda. Pokróc-erődöt építenek, vagy épp lepedőből sátrat. Később az udvaron vagy a téren bunkert keresnek maguknak, és az sem véletlen, hogy a fára épített kisházak olyan népszerűek. Most jöjjön 10 olyan kuckó, ami a lakásban teremti meg az elvonulás vagy a bújócska lehetőségét.

Ha például megérkezik a kistesó, a nagyobb testvér számára igazi felüdülés lehet az elvonulás. Ahol csak az ő cuccai vannak. Ahová - még - csak ő jut fel. Nagy hely nem kell egy ilyen kuckóhoz.

kuc01.jpg

Elég egy lépcső alatti kis hely, nem kell mindent szekrényekkel ellátni. Ez a kuckó ráadásul a faburkolatnak köszönhetően teljesen körbeöleli kis gazdáit, akik most még többen is elférnek benne kényelmesen. Később pedig remek olvasókuckó lesz belőle.

kuc02.jpg

5 komment

Címkék: design gyerek játszóház gyerekszoba csecsebecse kuckó ötletparádé

Kórházi hálóingek személyre szabva

2016.08.03. 13:53 felhasznalo

Kórházban lenni nem az az élmény, amire bárki vágyna. Főleg, ha olyan betegsége van az embernek, amivel hónapokig kell az intézmény vendégszeretetét élvezni. Egy gyereknek pedig ez főleg megterhelő.

Számtalan olyan ország van, ahol ha egy gyerek hosszasabb kórházi kezelésre szorul, nem viheti a saját pizsamáját-hálóruháját, hanem a kórház által biztosított hálóingben várja a gyógyulást. Ami meglehetősen hervasztó, hiszen ezek a hálóingek nem épp a kellemes anyagukról és szép kinézetükről híresek, ráadásul mivel mindenkin egyforma van, a gyerekek úgy érezhetik, elvesznek a tömegben. Ez pedig egy nagyobb, kamaszgyerek esetében különösen neuralgikus pont, amikor amúgy érzelmileg és személyiség-fejlődés szempontjából is arra törekszik, hogy valahogy megtalálja, ki ő maga és ki is tűnjön, de legalábbis megmutathassa magát.

kop01.jpg

kop02.jpg

kop03.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ruha egészség kamasz csecsebecse hálóruha

Etsy.com - Na, ki szeretne LEGO figura lenni?

2016.07.20. 09:53 tibtün

Ma már semmi sem lehetetlen, hogy rögtön egy közhellyel indítsak, de ha egyszer tényleg így van. A funky3Dfaces csapata LEGO figurákhoz illeszkedő egyedi LEGO fejek nyomtatására szakosodott. Ehhez csak fel kell tölteni két darab, szigorú feltételeknek megfeleltetett fényképet a megadott honlapra, és egy 3D printer segítségével máris készül a színes fej.

il_570xn_1013254613_lyqj.jpg

il_570xn_915093742_fkwl.jpg

il_570xn_859743161_5kx9.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: játék lego abszurdisztán építő etsy

Papírzacskó 5000-ért. Nooormális?

2016.07.15. 13:55 Bohusek

Oké, szép darab, nem mondom. De egy alkoholos filccel lehet, olcsóbban kijövünk mi magunk is. És ez nem az "ilyet ,mint a Picasso én is tudnék festeni" esete. Azért megmutatjuk a helyes, ám kissé túlárazott tárolózsákot.

zsak1.jpg 

Szólj hozzá!

Címkék: rend papír tárolás abszurdisztán pakolás gyerekszoba

10 gumimatrac, ami biztos a vízbe csábítja a gyereket

2016.07.13. 16:11 felhasznalo

Bár átmenetileg enyhült a kánikula - ahol meg nem, állítólag hamarosan ott is -, azért mi csak készüljünk a döglesztő hőségre, meg a vízparton töltött napokra. Például egy gumimatrac válogatással, mert annyira jókat találtunk, hogy az már önmagában is frissítő.

Nálunk a gyerek pár évig nem szívesen ment a vízbe, jó ideig enyhe, majd fokozatosan romló rettegéssel töltötte el, ha a hullámok hozzá értek. Gumimatracra viszont hajlandó volt rámerészkedni, így szülői felügyelettel lassacskán, úgy egy-két év alatt megszerette a vizet is.

Nekünk csak egy ilyen egyszerű alapdarabunk volt, de hogy a következő 10 matrac biztosan gyorsabb sikert eredményes, az fix. Lássuk!

1. A vitamin-ellátmány

gumimatrac4.jpg

Forrás: Ban.do

2. A vigyázó szem

gumimatrac1.jpg

Forrás: Working Girls Co.

3. Gamerek kedvence

gumimatrac10.jpg

Forrás: Big Mouth Inc.

4. Csillámunikornis, minden kislány és nagylány álma

gumimatrac2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nyár fürdés kert úton matrac

Ízi rájdör, gyerekem!

2016.07.12. 20:41 felhasznalo

Kicsit nagyobb gyerekkel babakocsizni elég szívás, de időnként azért szükség lehet rá. Hiába tud már járni, hosszabb távon hamar elfárad, viszont amikor elég kipihent, akár hiszti árán is megpróbál kitörni a kocsi rabságából. Vagy akár a hordozókendőből.

Na ilyen esetekben lehet hasznos, ha van nálunk egy mountain buggy unirider. Ami tulajdonképpen egy kerékből, egy kerékvédővel ellátott ülőkéből és egy tolókarból áll. Végtelenül egyszerű, ugye?

uni2.jpg

uni3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bicikli babakocsi jármű

Ébresztő!

2016.07.08. 09:17 tibtün

Nálunk nagy változás lesz ősszel, a gyerek iskolába megy. Ahová bizony időben be kell érni, a korai kelés és készülődés egész biztos nagy kihívás lesz mindenki számára.

A helyzet komolyságát és fontosságát aláhúzandó érdemes lenne beszerezni egy ébresztőórát. Amolyan gyerekre szabottat, színeset, játékosat. A KOOKOO-nál találtam egy állatos fajtát, ami gyengéd és természetes ébresztést ígér. Este, lefekvéskor öt különböző állat közül választhatja ki a pulya, hogy melyikkel aktiválja a reggeli ébresztőt.

kidsalarm_sarga.jpg

kidsalarm_zold.jpg

Ez lehet egy jó kis esti rituálé, amely játékos formában segíti őt felkészülni a következő napra. Analóg kijelzője jól jön a kis és nagy mutatók szerepének tisztázásakor, és az óra leolvasásának megtanításakor is.

Forrás: KOOKOO

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő gyerek alvás iskola dekor

Jaj, lenyelte a gyereket egy bálna!

2016.07.07. 09:11 tibtün

A Baby Bites cápa- vagy bálnaformájú hálózsák ideális kiegészítő alváshoz, levegőztetéshez és hosszú babakocsis sétákhoz is. Később, ha már kinőtte a baba, használhatjuk játéktárolónak is, de csak úgy önmagában földön hasalós tevékenységek szuper kelléke lehet.

new-hot-envelopes-for-newborns-babybites-sleeping-bag-shark-font-b-baby-b-font-sleeping-bag.jpg

verde_4.jpg

b_445ec36d502d14c7b054049ac9d32800.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő gyerek alvás tárolás gyerekszoba hálóruha

Fogzani csak Csillagok háborúja kiegészítőkkel érdemes!

2016.07.06. 09:26 Bohusek

A rajongást nem lehet időben elkezdeni. Illetve ezek szerint mégis. Menő rágókák fából - bizonyára szálka mentes kivitelben -, eszelősen jó dizájnnal. Kell!

star.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design baba

Egy anyuka, aki menővé tette a hallássérült gyerekek hétköznapjait!

2016.07.04. 09:05 Bohusek

Bár szerintem a siketség már önmagában sem tartalmaz semmi takargatnivalót, egy kisgyerek esetében, aki nem akar különbözni a társaitól, minden ötlet jól jön, ami a kényelmet és magabiztosságot szolgálja. A CI (cochleáris implantáció) jelerősítője, mely a hallókészülékekhez hasonlóan a fül mögött, valamint a koponyán helyezkedik el sosem nézett még ki menőbben!

sik.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design egészség

Fújd fel magad!

2016.06.29. 09:10 felhasznalo

Ha nyár, akkor gyerekkoromból a Balaton ugrik be, és ha a Balaton, akkor a felfújható strandjátékok. Amikor gyerek voltam, nagy divatja volt a mindenféle, műanyagból készült, tüdőt próbáló alakzatoknak. Ki érti, hogy mára alig látni belőlük, max. a labda maradt olyan elterjedt, mint volt.

Úgyhogy most teszünk egy lépést gyerekkorunk kultikus figuráinak ismételt elterjedéséért, és bemutatjuk a cseh Fatra termékeket! Ha valakinek valamelyik ismerős lenne, nos, az nem a véletlen műve. Csak szakadozik fel a köd a gyerekkori emlékekről.

Ezek a figurák például egyszerűen übertrendik és kész.

fatra1.jpg

Na, nekem ez az elefánt megvolt!

fatra2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: retro gyerek nyaralás fürdés kert

7 tuti játszósátor és kisház egy helyről

2016.06.28. 09:45 felhasznalo

Van az úgy, hogy egy-egy márka olyan erős kínálattal rukkol elő, hogy csak pörgeti az ember az oldalt és pörgeti és pörgeti, miközben már patakokban csorog a nyála, de még mindig nem tud betelni a látvánnyal. Na, így jártam most pont a Land of Nod oldalával.

Egészen pontosan ott is a játszósátrak és házak szekcióval, mert aztazúristenit, de jók vannak! Ezt figyeljétek!

balna1.jpg

Például ez a bálna játszósátor őrület jó! Ha gyerek lennék, tutira ebben fetrengenék álló nap, még akkor se jönnék elő, ha anyám palacsintát sütne ebédre. Ez azért a vakáció idején szerintem nem kis dolog, persze, jobb, ha a kölkök a kertben játszanak, de hát egy bálna is fekhet a füvön!

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kert játszóház textil gyerekszoba csecsebecse

Esti mesék a mesepaplannal

2016.06.24. 19:59 tibtün

Egy időben a nagyobbik gyerekem megkövetelte magának, hogy fejből mondjak neki mesét esténként. Ehhez segítségül hívtam az ágynemű huzatán fellelhető állatfigurákat, és minden este egy új történetet találtunk ki közösen, és közben remekül szórakoztunk. Mi takarómesének hívtuk.

bbset.jpg

Egy hasonló szituáció inspirálhatta a mesepaplan ötletgazdáit is az interaktív ágyneműhuzat szett megalkotásakor. A garnitúrán egy szépen megrajzolt vadregényes meseerdő elevenedik meg, amely felhajtható fülekkel és zsebbekkel van felszerelve.

bbduvetfahaz_grande.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív gyerek mese anya apa alvás textil ágynemű

Díjnyertes tökház ovi

2016.06.24. 12:56 tibtün

Van Szabadszálláson egy óvoda, amelyet a helyiek csak tökház ovinak hívnak. Az óvoda narancssárga, gömbölyű és íves, pont mint egy tök, a tervezőt, aki maga is háromgyermekes apuka Bálint Ágnes Mazsola című meséje inspirálta.

019.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek óvoda épület

Nagy hadronütköztető: naná, hogy LEGO-ból is!

2016.06.22. 09:22 Bohusek

A gyereket érdekli a részecskegyorsítás? Még nem? Na majd most.

A Nagy Hadronütköztető (népszerű nevén az LHC, vagyis Large Hadron Collider) lényege, hogy egy kör alakú pályán gyorsítja fel a részecskéket a fénysebesség közelébe.

cern3.jpg

Az okos koponyák ezen részecskék megfigyelésével az alábbi, minden családot foglalkoztató kérdésekre keresik a választ: 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás tanulás építő LEGO