Hirdetés

Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

Kapcsolat

Írj nekünk levelet!

Gyerekszoba on Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Barátaink

gyerekszoba_rukkola_160.png

Blogajánló

Portálok

PageRank Kereső optimalizálás

A két legjobb dolog a világon

2014.08.19. 09:31 Amaranta Ursula

Csuda dolgok születnek, ha valaki azzal foglalkozik, amit igazán szeret. Akihiro Mizuuchi japán illusztrátor és designer ötvözte a legót a csokival, és feltalálta a csokilegót. Nem a végterméket készíti, hanem az előállításához használható bonbonformát, így korlátlan mennyiségű csokitéglát előállíthatunk. Ami nem hátrány, mert jó eséllyel hamarabb elfogy az építőanyag, mint hogy elkészülne egy-egy mű.

lego-5.jpg

lego-2.jpg

lego-1.jpg

lego-3_1.jpg

Forrás: Behance

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív design játék étkezés építő LEGO

Haver a háton

2014.08.18. 09:31 Amaranta Ursula

A milkdot névre hallgató vállalkozást egy new york-i designer anyuka hívta életre, amikor azzal szembesült, hogy képtelen környezetbarát és egészségkárosító anyag mentes uzsonnás táskát szerezni a csemetéjének. Így attól fogva ő maga tervezi az ártalmatlan alapanyagokból készült, színes, vagány hátizsákokat, táskákat.

Legújabb termékük a Kawaii Pak minihátizsák kétéveseknek és kicsit nagyobbaknak. Kawaii japánul azt jelenti: cuki. Charlie, Fang, Remi és Lola kétségkívül cuki figurák, akiket remélhetőleg örömmel cipelnek majd a puttók a hátukon.

milkdot-kawaii-mini-backpack-2.jpg

Forrás: milkdot

Szólj hozzá!

Címkék: design táska tárolás csecsebecse

Cuki vagy fura? Sérült állatos kitűzők Amerikából

2014.08.11. 09:11 Bohusek

"Viselj te is sérült állatokat és segítségükkel tartsd észben, az élet nem mindig könnyű! Ezeknek az apróságoknak minden nap küzdelem!" - üzeni a Los Angeles-i Disablies (Fogyatékoskák) manufaktúra.

Nos, empatikus ember vagyok, de nem vagyok 100%-ig meggyőződve róla, hogy egy ilyen, amúgy pofás, apró kitűző viselése mennyire tesz jót... Mert ha mondjuk a gyerek épp eltörte a karját, nem biztos, hogy egy szomorú ábrázatú oroszlánnal kell ezt hangsúlyoznia. Ahogy a testvérének sem kell szolidaritásképp kitűzővel hirdetnie a balesetet. Ettől függetlenül az állatok helyesek. A lajhárt például elfogadnánk... És ti?

il_570xN.612453328_raqi.jpg

il_570xN.612548795_53ib.jpg

il_570xN.612510631_r1mv.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő

Festés ecset nélkül

2014.08.08. 17:35 tibtün

A nyárban - többek között - az is tök jó, hogy lehet mezítláb mászkálni. Gyerekek pedig egyenesen imádnak csupasz talpakkal vízben, homokban, sárban tapicskolni, így biztos szívesen kipróbálnák azt is, milyen festékben taposni, és a kis tappancsokkal festeni.

Ehhez nem kell más, csak egy jó nagy darab papír, lemosható tempera és két cuki gyerektappancs. Vigyünk fel a papírra 100 Ft-os nagyságú, különböző színű pöttyöket a temperából, majd engedjük át a terepet az apróságoknak, néhány perccel és kacagással később már el is készül a remekmű.

IMG_6437.JPG

IMG_6440.JPG

IMG_6453.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív játék gyerek nyár művészet idea sk

Sós perecet tessék!

2014.08.08. 09:05 tibtün

Tinilányok szeretik a vízen lágyan ringatózva süttetni a hasukat, ezt a tevékenységet órák hosszat bírják gyakorolni egy magazinnal a kezükben vagy anélkül. Természetesen ehhez szükség van egy jó gumimatracra is, ami elég trendi és tökéletesen megfelel egy kis vízparti láblógatáshoz.

Sós perecet valakinek?

27487024_000_b.jpg

27487024_000_d.jpg

28327914_000_b.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő lány nyár nyaralás fürdés

Dinnye móka

2014.07.24. 09:39 tibtün

Dinnye szezon van, nálunk mindenki nagy rajongója ennek a hatalmas méretű, piros gyümölcsnek. Azontúl, hogy finom, és kiválóan hűsít a kánikulában, egy szelet dinnye annyira dekoratív a kis fekete magokkal és a halványzöldből haragoszöldre váltó héjával, hogy inspirációs forrásnak is kiváló. Ha kint épp esik, és valamivel le kell kötni a kölök szabad kapacitását, egy közös kreatív tevékenység mindig jó választás.

Készíthetünk dinnyét formázó sütiket, fagyis tölcsérre papírt, csomagolópapírt és girlandot is. A forrásra kattintva még több tippet találtok, hogy a dinnye móka igazán kerek legyen.

Na, kinek mi a kedvence?

watermelon-cookies-019.jpg

Watermelon11.jpg

Watermelon10.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív gyerek felnőtt étel sk dekor

Ételművészet

2014.07.21. 12:45 tibtün

Nálunk az étkezés addig izgalmas, amíg meg nem telik a kölkök bendője, amint ez megtörtént, máris sürgős dolguk akad, és elhagyják az asztalt. Marion Deuchars - skót származású, nemzetközi szinten is elismert illusztrátor - tányéralátétnek álcázott foglalkoztató füzete segít okos és kreatív formában lekötni a gyereket, ha várni kell az ételre, forró a leves vagy éppen két fogás között vagyunk.

Számos különböző téma közül válogathatunk, amelyek a gyermeki fantáziára építve teszik szórakoztatóvá a táplálkozással töltött időt: az éhes kis művészek lerajzolhatják kedvenc ételüket, megalkothatnak egy új tésztaformát, tervezhetnek menüt űrlényeknek, megkomponálhatják Mona Lisa mosolyát, utóbbival biztosan elbíbelődnek egy darabig.

Vendégségbe, éttermekbe menet egész biztos becsúsztatnám ezt is a táskámba, de szülinapi zsúrokon is hasznos segítség lehet. 

cover.jpg

5.jpg

4th.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív design gyerek étterem művészet étkezés

Létrapolc

2014.07.15. 09:55 tibtün

Ez a könyvespolc akár egy falhoz támasztott létra is lehetne, de több annál, ugyanis a létra fokait kisebb-nagyobb tárolódobozokkal és polcokkal helyettesítették. Kevesebb helyet igényel mint átlagos társai, és - mielőtt olvasóink a szívükhöz kapnának - a biztonság érdekében a falhoz lehet rögzíteni, sőt kötelező.

Fehér, fekete, sötétkék és szürke színekben kapható, se nem harsány, se nem hivalkodó, éppen ezért a sok színes játék és könyv feladata, hogy megtöltse élettel. Egyedül és többed magával, esetleg egyéb bútordarabokkal kiegészítve is rendkívül dekoratívan képes a falat támasztani. 

Nekem szerelem első látásra, akarok ilyet azonnal!

little-sloane-leaning-bookcase-with-bins-white-(2).jpg

little-sloane-leaning-bookcase-with-bins-white.jpg

little-sloane-leaning-bookcase-with-bins-white-(8).jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek könyvespolc gyerekszoba kisbútor

A 11-es rúgáshoz kérjük a játékosokat, üljenek le! Köszönjük!

2014.07.14. 10:05 Bohusek

A foci-őrület nem csak egy négy évente egy hónapig tartó jelenség. De gondolom, ez más családoknak is feltűnt. Az alábbi "lusta székek" alkotója, az Arezzo-ból származó, 37 éves olasz tervező, Emanuele Magini is így vall magáról:

"Kiskorom óta, amióta szenvedélyem a foci, egyértelmű volt, hogy hazatérve a városi parkokban, vagy épp a kertben lejátszott meccsek után, a játék utáni vágyam nem csillapodott. Anyám legnagyobb "örömére" otthon is folytattam a különböző labdák rugdosását. Ahogy egyre idősebb lettem, a foci iránti elköteleződésem passzívabb irányt vett, és a játéktér egy idő után a kanapéra és a meccsnézésre korlátozódott. Bár tény, ezen a pályán kitettem magamért. A "Lazy football" a továbbra sem szűnő játék szenvedélyemnek állít emléket, immár kifejezetten egy otthoni használatra alkalmas ülőalkalmatosság formájában."

lazyfootball1-750x426.jpg

A fém vázas székek koncepciója egyszerű: műanyag háló feszül körben a négy láb között. Így egyrészt, legalábbis, ha betalálunk, nem okozunk kárt a nagyi porcelán nippjeiben, másrészt megvan a valódi "gól-élmény". Mert hát mégiscsak rezeg a háló, meg ugye kikotorja a labdát az ellenfél kapusa, egyben egyfős csatársora a mélyről, szóval pont olyan, mintha.

Kicsit nehéz elképzelni, hogy az esetleges, ellenfelek közötti vitákon felül ne okozna a tárgy feszültséget a lakás épségéért aggódó felmenőkkel, de hát ilyen az élet, a sikerekért több fronton is meg kell küzdeni. Részemről leginkább munkahelyi stressz oldás terén vetném be, gondosan korlátozva a munkaidő alatti random használatot. Meg hát ugye óvni kell azt a drága berendezést. De nyugi-szobák, tárgyalók kiváló ülőalkalmatossága lehet a "lusta szék". Külön csodálatos lenne interjúztatás során használni: egyrészt a foci kiváló személyiség teszt, másrészt fair bértárgyalási eszköz. 200 nettó? Ha bemegy, megkapja.

lazyfootball31-750x562.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design sport szék gyerekszoba kisbútor ülőke

A világ, ahogy elképzelem

2014.07.09. 09:22 Bohusek

Látóként sokszor eszünkbe sem jut, hogy számunkra triviális dolgok, mondjuk, hogyan is néz ki a Föld, milyen alakúak a kontinensek, egy látássérült számára nem evidensen tanulható, megtapasztalható dolgok. Néhányan már gyerekként megbabonázva bújjuk a térképeket és fárasztjuk az ősöket kérdéseinkkel, akik ha megszorulnak, mutogatnak egy keveset, esetleg az orrunk alá dugnak újabb és újabb vizuális segédeszközöket és máris minden rendben.

De vajon mit tennénk, ha egy vak gyerek megkérdezné tőlünk, mégis hogy néz ki a bolygó, amin élünk? Hogyan képzelje el a planétát? Hogy tudnánk neki elmagyarázni, milyen is Európa? Hol van hozzá képest mondjuk, Amerika?

PlayMap-Flat.jpg

Egy négy, a Rhode Island-i Iparművészeti Iskola diákjaiból álló tervező csapat egy tárgyban egyesítette a játékok és a földrajz oktatási segédeszközök világát.

4_3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek tanulás iskola óvoda

Tükröm, tükröm

2014.07.08. 08:50 tibtün

Egy tükör egy jól megválasztott kerettel minden térnek jól áll, remekül dekorál, és még a teret is növeli. Funkciója sem elhanyagolandó, a család minden tagjának hasznos darab lehet: anyukák megigazíthatják sminkjüket, apukák félrecsúszott nyakkendőjüket, a tipegők felfedezhetnek benne egy másik babát, a kisgyermekek pedig tökéletesre csiszolhatják hiszti-technikájukat.

A My Mirrors névre hallgató cég a tükröket kifejezetten gyerekszobákba tervezete: formájukat tekintve a legtöbb kerek, nélkülöznek mindenféle éles és hegyes sarkot. normál társaikhoz képest törésállóbbak. Felületüket speciális védőfóliával látták el, amely egy esetleges törés esetén megakadályozza, hogy az üvegszilánkok szanaszét szóródjanak.

A design is egyértelműen gyerekre szabott, katicabogaras, esernyős, zsiráfos vagy éppen magasságmérős tükrök között minden kölök megtalálhatja a maga kedvencét.

Untitled.10jpg.jpg

Untitled.12jpg.jpg

Untitled.11jpg.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő gyerek gyerekszoba dekor

Ez is játék. Ez is játék?

2014.07.07. 17:50 Amaranta Ursula

Tudtátok, hogy a vakoknak csak mintegy tíz százaléka tud Braille-írást olvasni? A Fittle egy szuper eszköz vakok számára, ami játékosan tanítja meg a braille betűket egy-egy szó formájának összerakása segítségével.

Gyakorlatilag egy braille jelekkel ellátott puzzle-ről van szó, ami annyi darabból áll, ahány betűből a szó, és olyan formája van, mint annak a tárgynak, amit a szó jelent. Ha így leírva bonyolultnak tűnik, nézzétek meg a filmet. A legszebb az egészben, hogy az egyes darabok ingyen letölthetők, és 3D nyomtató segítségével kapnak fizikai formát.

A fejlesztés még tesztelés alatt áll, de remélhetőleg hamarosan sok-sok Fittle hozzáférhetővé válik.

Fittle-3D-Printing-Project-Enables-Visually-Impaired-to-Learn-Braille-Language.jpg

large_2-low_display_large.jpg

fittle-cat.jpg

 Forrás: Fittle

1 komment

Címkék: játék internet tanulás

Akadálymentes kockák, avagy játék akár lámpaoltás utánra is

2014.07.04. 09:46 Bohusek

Ha a korábban bemutatott Braille-ABC elsajátítására alkalmas fejlesztő eszközök nyomán mára kenjük-vágjuk a "pöttyös" betűket, átnyergelhetünk a szórakozás mezejére. És ha játék, akkor legyen Rubik-kocka. Mert hát az mégis csak magyar. A képek magukért beszélnek, a feladat adott. Az első, Konstantin Datz tervezte példánnyal ráadásul hat német szót is megtanulhatunk, mégpedig a kocka eredeti dizájnjához kapcsolódó színeket.

thumbs_rubikscube_02.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design játék

Tapintható tudás

2014.07.03. 09:35 Bohusek

Egy ideje közelebb kerültem a látássérültek világához. Házi kísérletekkel is próbálok ráérezni, milyen lehet látás nélkül élni és boldogulni. A rendkívül tanulságos és sokszor katasztrofális eredményekkel járó próbálkozásaim napról-napra közelebb visznek ehhez a korántsem csak tragikus világhoz. Pörgetem a fejemben a hétköznapi szituációk vakként megélt verzióit, és próbálom megtalálni azokat a lehetőségeket, amik speciálisan a látássérültekre szabva gazdagíthatja a hétköznapokat.

Magam szórakoztatására megtanultam a Braille-ABC-t, bár tény, hogy a kitapintás terén még teljesen zöldfülű vagyok. A Braille-írás egyébként praktikussága mellett valahogy a látványával is lenyűgöz. Letisztult, elegáns, izgalmas felületnek tűnnek az apró dudorokkal ellátott tárgyak. Ha nyitott szemmel járunk, magunk is felfedezhetünk egy-két akadálymentesített eszközt környezetünkben. Még ha ezek közül sok teljesen elbaltázott koncepció mentén valósult meg (az egyik bank automatáinak gombjain például kitapintható a Braille-ABC, azonban mivel maga a gép érintő képernyős, a felirat az első gombnyomás után már értelmét veszti).

Little_Prince_braille.jpg

Forrás: Braille Bookstore

Szólj hozzá!

Címkék: design játék szolgáltatás iskola akadálymentesítés

Óriás építőkockák törpéknek

2014.07.02. 09:29 tibtün

Casa Kubaa egy különböző formákat tartalmazó, óriás építőkocka szett, amely spéci habszivacsból készült. Tulajdonságait tekintve erős, ugyanakkor pillekönnyű, szerkezete stabil, így az egymásra pakolt kockák sem billegnek. Vízálló, ennek köszönhetően beltéren és kültéren egyaránt használható, az elemeken sok fogás van, amely megkönnyíti a kockák mozgatását. Szuper kisautót, várat stb. lehet belőlük építeni, mászókának is alkalmas, de jó kis hencsergős bútorként is megállja a helyét.

A tervezők 3-tól 12 éves korig ajánlják, tökéletes játék lehet iskolákban, játszóházakban, hotelekben, könyvtárakban, gyakorlatilag bárhol, ahol egy többfős gyereksereg elszórakoztatása a cél.

Ha lenne egy nagy kertes házam, egy szülinapi partin is biztosan bevetném.

casa_1.jpg

casa_3.jpg

casa_2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek játszóház építő