Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

Kapcsolat

Írj nekünk levelet!

Gyerekszoba on Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Barátaink

gyerekszoba_rukkola_160.png

Portálok

PageRank Kereső optimalizálás

Férfimellek nagytotálban

2016.10.20. 10:07 felhasznalo

Aki kellemes látványra számít, annak már most szólunk: lehet, hogy csalódni fog. A látvány nem biztos, hogy megnyerő, viszont a téma ippeg elevenünkbe vág. Ezekkel a férfimellekkel ugyanis egy nagyon fontos dologra hívják fel a figyelmet. Arra, ami kiemelten fontos téma minden októberben.

A mellrák a leggyakoribb női daganatos betegség, amit, ha időben felismerünk, nagyon jó esélyekkel gyógyítható ma már. Ehhez viszont az kell, hogy hónapról-hónapra körülbelül két perces vizsgálattal felmérjük otthon a terepet: van-e bármi változás az eddigiekben megszokottakhoz képest? Mert igen, az egészséges női mellekben is lehetnek csomók és egyebek, csak nem mindegy, hogy van-e új, vagy elkezdett-e valamelyik furán növekedni.

mell2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság reklám anya lány egészség

LEGO kezekkel a cipekedés is vicces!

2016.10.19. 09:52 felhasznalo

Nemrég mutattuk be azokat a bringás bukósisakokat, amelyekkel bárki LEGO minifigesítheti a saját fejét. Ez esetben az ötletgazdák célja az volt, hogy a gyerekeket motiválják a megfelelő védőfelszerelés viselésére. Erre most, tessék, itt van a LEGO végtagokat ránk varázsoló szatyor is!

lego1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design reklám lego csecsebecse építő

Nem ciki a szemüveg

2016.10.18. 10:23 felhasznalo

Van az úgy, hogy szükség van rá, hogy egy gyerek teljes életet élhessen. És van az úgy is, hogy védelmet ad, amikor ötvenezer sugárral süt le a nap a gyerekeinkre. Előbbi esetben előfordul, hogy a gyerek céltáblává válik a bölcsiben-óvodában, utóbbiban pedig gyakori,  hogy a gyerek hevesen ellenkezik, mert utálja, ha a fején van valami.

A kanadai Sons + Daughters kínálatában található szemüvegekkel és napszemüvegekkel talán mindkét eset kiküszöbölhető. A szemüvegeik egyszerűek, de kifejezetten csinoska darabok, biztosan találni olyat köztük, ami remekül fog állni a gyereknek. És már hogy lenne egy Harry Potter-szemüveg cikiznivaló?

sd1.jpg

sd6.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő gyerek egészség szemüveg csecsebecse gyerektrend

Hogy ne a te körömlakkod bánja

2016.10.17. 16:19 felhasznalo

Ha lányod van, kivédhetetlen, hogy ne érdeklődjön minden olyan dolog után, amit anya csinál. Ilyen például a sminkelés és a körömlakkozás is. És bár ez utóbbi alkalmazása a benne lévő anyagok miatt nem túl egészséges kisgyerekeknél, egyszerűen kikerülhetetlen, hogy egyszer-egyszer a gyerekünk - még a fiúk is - ne pirosra vagy más rikító színre mázolt körmökkel pompázzon.

nail2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő gyerek fürdőszoba dekor gyerektrend

Üveggolyókkal álmodsz még?

2016.10.14. 10:25 felhasznalo

Nem tudom, mi az, ami annyira elvarázsoló az üveggolyókban, de én nemcsak gyerekkoromban imádtam őket, hanem most is. A gyerek is odavan értük pici kora óta és gyanítom, hogy ezt ő sem fogja kinőni.

Talán a fények változása a felületükön és a belsejükben.  Vagy a mozgástól kavargó köddé váló belső színek. Netán az a halk surrogás és koccanás, amikor egymáshoz ütődnek. Esetleg az az elegáns hűvösség, ahogy a kisebb-nagyobb tenyerekbe simulnak. És ne feledkezzünk meg arról a csodáról sem, ahogy rajtuk keresztül szemlélve megtörik a világ megszokott képe.

go4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: játék kiegészítő gyerek szülő anya apa művészet

Kázmér és Huba életre kelt

2016.10.12. 09:50 felhasznalo

Kicsit borús az idő, meg hideg is van, mindenkire ráfér egy kis mosolygás. Mi pedig tudunk két figurát, akiken szinte mindenkinek önkéntelenül mosolyra húzódik a szája.

Képregényhősök ők, nem mások, mint Kázmér, az élénk fantáziájú, igazi rosszcsont kisfiú és elmaradhatatlan társa Huba, az életre kelt plüsstigris. Bill Watterson napi stripjéből jutott a magyar újságokba is jócskán, így nekünk is régi ismerősök. Ezer kalandjukat láthattuk a pár kockából álló rajzokon.

Akik pedig ennyi kalandba bonyolódnak unos-untalan, azokban van annyi spiritusz, hogy érdemes legyen továbbgondolni őket. Ezt tette a Reddit közösségének egyik tagja, Nite4awk is, mikor valós helyszínekre fotosoppolta a két jóbarátot.

kh1.jpeg

kh10.jpeg

Szólj hozzá!

Címkék: kép művészet kreativ

Az apa, aki tényleg hercegnőként kezeli a lányát

2016.10.10. 09:34 felhasznalo

Méghozzá a kislány kedvenc hercegnőiként - és bár nem vagyunk Disney-hercegnő pártiak, de ezúttal kivételt teszünk. Mert jár ez a kivételezés. Úgyhogy: bemutatjuk Nephi Garciát, azaz The Designer Daddy-t, a háromgyerekes divattervező apukát, aki a californiai Orange-ban él családjával. Igazi mese a története, ahol az egyszervolt apuka nem akart mást, csak örömet okozni a gyerekeinek.

És hogy a gyerekek arcára mosolyt csaljon, elkezdett különféle jelmezeket gyártani nekik. A kislányának a kedvenc hercegnői csodaszép ruháit varázsolta össze, kisfiának pedig a fiúsabb mesehősök gúnyája jutott. A legkisebb csemete egyelőre baba, szóval ő még kimarad a buliból, de van egy olyan érzésem, hogy nem sokáig. Mutatunk néhányat a gyerekeknek készült műveiből.

designer1.png

designer4.png

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek apa ruha textil jelmez felsőruházat gyerektrend

Gazdaságos jelmezötlet kismamáknak

2016.10.07. 09:29 felhasznalo

Hamarosan itt a Halloween, ami igen, tudjuk, hogy nem klasszikusan magyar ünnep, bár egyébként a Mindenszenteket elvileg mi is ünnepeljük, de hót mindegy. Szerintünk egy jó beöltözős mulatság bármikor nagy királyság, és ha valaki épp babát vár, akkor sem szabad kimaradnia belőle.

Szóval, íme, most ezt találtuk a jelmezre vágyó, de sokat rákölteni nem akaró terhes anyáknak a nagy interneten: öltözzetek avokádónak!

avokado.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: terhesség kismama kreativ jelmez sk

Legyél LEGO-fig, ha bringázol!

2016.10.05. 09:38 felhasznalo

A stílus és a biztonság igenis járhat kéz a kézben. Erre nem is kell jobb bizonyíték, mint az a bringás bukósisak, amit 2015-ben Simon Higby és Clara Prior Knock, a DDB Stockholm és Coppenhagen munkatársai fejlesztettek ki a dán MOEF céggel közösen.

A cél az volt, hogy a gyerekeket minél inkább arra motiválják, használjanak biztonságuk érdekében bukósisakot, ha kerékpárra pattannak. És mivel gyerekekről van szó, ehhez a LEGO és Playmobil figurák klasszikus hajzatát hívták segítségnek.

lego.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design biztonság kiegészítő lego bicikli úton jármű

Gyerekkel étteremben kaját választani: mission impossible - VOLT

2016.10.04. 13:05 felhasznalo

Ha netán a család étterembe megy nagy ritkán, külön kihívást jelent az, hogy mit egyen a gyerek. Persze, az éttermek külön gyerekmenükkel készülnek erre az esetre. De egy válogatós gyereknek ez is maga a pokol - és ha neki az, akkor a gyereknek is. Vagy ha nem is válogatós, de esetleg az adott pillanatban épp megmakacsolja magát, akkor is pokol.

Na ezekre a pillanatokra ad zseniális választ egy pennsylvaniai étterem, akik az alábbi gyerekmenü kínálattal várják a családosokat.

menu.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek anya apa étterem kreativ úton étkezés

Szülő-gyerek kapcsolat az IKEA szemével - zsepiket elő!

2016.09.30. 09:46 felhasznalo

Egy gyerek a szüleinek mindig gyerek marad, azt mondják. Gyerekként ez ellen berzenkedik az ember, de szülőként abszolút érti. Tényleg. Mindig az marad.

Ráadásul úgy elröppennek az évek, ahogy a kék norvég tenné, ha szétfeszítené a rácsokat és még élne. Két szempillantás, és az apró csecsemőből lakli majdnem-felnőtt lesz. Ember legyen a talpán, aki ezt a villámgyors metamorfózist követni és felfogni tudja. Igen, villámgyors, még akkor is, ha földi időben mérve úgy 18-20 évig tart.

ikea.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: reklám gyerek szülő anya apa ikea gyerekszoba

Ebéd a suliban – menza példakép és tippek menzakerülőknek

2016.09.19. 13:57 felhasznalo

Felkértek minket vendégbloggerkedni az Otthon a neten blogon, kaptunk egy jó kis témát is. Ebéd az iskolában. Órákat lehet róla beszélni, mesélni.

iskebed.jpg

Nyilván nem lehetett kihagyni a menzás élményeket, bevillant egy-két dolog a gyerekkorból, sok dolog meg a jelenből, mikor már a gyerek a menzajáró. Aki elolvassa, az látni fogja, mekkora mázlisták vagyunk ebből a szempontból, de azt gondolom: máshol is lehetne ilyen az intézményi étkeztetés. Igen, kell hozzá egy kis fejlesztés, egy kis odafigyelés, de pénzben így is ugyanannyit kell fizetni, mint előtte - vagyis az anyagi háttér nem nagyobb, mint más helyeken.

És természetesen nem tudtuk meghazudtolni magunkat, kellett gyűjteni pár pofás kis cuccot arra az esetre is, ha a gyerek nem az iskola által biztosított étkezéseket fogyasztja.

A posztot itt olvashatjátok, enjoy!

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek konyha iskola étkezés csecsebecse

Bevállalta az IKEA: reklámfilmet forgattak a válás utáni életről

2016.09.14. 11:49 felhasznalo

Méghozzá a gyerek szemszögéből. Akinek, ha nincs szerencséje, a szülei a válás után is rossz viszonyban maradnak, és netán őt használják egymás ellen eszközként. Ha szerencséje van, akkor a szülei a válás után barátságos viszonyt ápolnak egymással - de legalábbis nem esnek egymás torkának minden kis apróságon.

ikea2_1.jpg

A válás a gyereknek még a szerencsésebb esetekben is hatalmas törés, amit tovább nehezít az, hogy ez az életmódjára is kihatással lehet. Hiszen vagy egyes hétvégeken, vagy minden második héten máshol ébred reggel és fekszik le este. Mások a szobák, a szomszédok, a környék, a fények, a bútorok, az illatok.

Szólj hozzá!

Címkék: reklám gyerek szülő anya apa ikea gyerekszoba

Falakon burjánzó természet

2016.09.12. 09:42 felhasznalo

A párizsi Little Cabari cég neve egyet jelent a boldogságot árasztó és színekben pompázó gyerekszobákkal. A cég mögött egy illusztrátor és egy designer áll, akik számtalan gyermekszobába való termékkel célozták meg a designérzékeny szülőket: lámpák, szőnyegek, bútorok, fantasztikusan szép textilek. Legutóbb piacra dobták tapéta-kollekciójukat, amikkel bármikor becsempészhető a természet a gyerekszoba falai közé.

Egészen elképesztő, gyönyörűséges tapéták ezek, repkedő madarakkal, növényi indákkal, levelek között megbúvó majmokkal - amilyennek csak gyerekfejjel elképzeli az ember az őserdő szűrt fényű, zsibongó miliőjét. A színkombinációk alapján elsőre a lányszobák jutnának eszünkbe, de valójában szerintem nagy része a mintáknak nagyon is uniszex, bátran vállalhatunk ennyi extremitást a gyerekszoba berendezése közben.

Személyes kedvencem az indiánfalu életét ábrázoló darab még, na azt sem csak fiúszobában tudom elképzelni.

caba1.jpg

2 komment

Címkék: design fal tapéta dekor csecsebecse

Ötletparádé – 15 iskolai cucc, amivel lelkesebben tanul majd a gyerek

2016.09.06. 13:58 felhasznalo

Itt van az iskolakezdés, itt van újra, és aligha hiszem, hogy sok gyerek találná szépnek ezt a tényt. Persze, lehet, hogy vannak kivételek, de azért a nagy többség valószínűleg kicsit szájhúzva tette be a lábát az iskola kapuján. Ám tehetünk azért, hogy a gyerek lelkesebben látogassa az oktatási intézményt, és otthon vagy a napköziben is szívesebben készítse el a házi feladatot.

És most nemcsak arra gondolunk, hogy ne kérdezgesd állandóan tőle, hogy mivoltasuliban, vagy ne egzecíroztasd azzal, hogy gyakoroljon még plusz öt feladatnyit, esetleg olvasson még félórát hangosan. Hanem olyan egyszerű dologra, amik az iskolatáskájába kerülhetnek, és amiket kézbe venni is jó érzés – arról már ne is beszéljünk, hogy emelni fogják a gyerek státuszát az osztály hierarchiájában. Igen, tudjuk, hogy ez felnőtt szemmel hülyeségnek tűnik, de emlékezz csak vissza a gyerekkorodra… Ugye, hogy nem az?

Kezdjük a füzetekkel! Egy jó minőségű füzet onnan ismerszik meg, hogy milyen papírból készült – mennyire bírja az igénybevételt, átüt-e a sima toll is rajta, vagy sem. No meg onnan, hogy milyen a külcsín. Mivel nálunk a design a fő szempont, így olyan darabokat kerestünk, amelyek funkcionalitásukban és külsejükben is különlegesek. Fontosnak tartottuk azt is, hogy ha lehet, kikerüljük a tanévkezdési tömegőrületet a boltokban, így mindegyik kiválasztott cucc webáruházban is megvásárolható, és kényelmesen, bankkártyával is fizethető.

  1. 4-6. osztályos lánykáknál tuti befutó ez a brit jellegzetességek grafikáival ellátott vonalas füzet. Különlegessége, hogy nem kell veszkődni a bekötésével, mert már eleve műanyag – zárható – tokban érkezik, plusz jár mellé egy toll is.

    fuz.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő gyerek tanulás művészet iskola papír tárolás csecsebecse ötletparádé