Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

Kapcsolat

Írj nekünk levelet!

Gyerekszoba on Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Barátaink

gyerekszoba_rukkola_160.png

Portálok

PageRank Kereső optimalizálás

Ebéd a suliban – menza példakép és tippek menzakerülőknek

2016.09.19. 13:57 felhasznalo

Felkértek minket vendégbloggerkedni az Otthon a neten blogon, kaptunk egy jó kis témát is. Ebéd az iskolában. Órákat lehet róla beszélni, mesélni.

iskebed.jpg

Nyilván nem lehetett kihagyni a menzás élményeket, bevillant egy-két dolog a gyerekkorból, sok dolog meg a jelenből, mikor már a gyerek a menzajáró. Aki elolvassa, az látni fogja, mekkora mázlisták vagyunk ebből a szempontból, de azt gondolom: máshol is lehetne ilyen az intézményi étkeztetés. Igen, kell hozzá egy kis fejlesztés, egy kis odafigyelés, de pénzben így is ugyanannyit kell fizetni, mint előtte - vagyis az anyagi háttér nem nagyobb, mint más helyeken.

És természetesen nem tudtuk meghazudtolni magunkat, kellett gyűjteni pár pofás kis cuccot arra az esetre is, ha a gyerek nem az iskola által biztosított étkezéseket fogyasztja.

A posztot itt olvashatjátok, enjoy!

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek konyha iskola étkezés csecsebecse

Bevállalta az IKEA: reklámfilmet forgattak a válás utáni életről

2016.09.14. 11:49 felhasznalo

Méghozzá a gyerek szemszögéből. Akinek, ha nincs szerencséje, a szülei a válás után is rossz viszonyban maradnak, és netán őt használják egymás ellen eszközként. Ha szerencséje van, akkor a szülei a válás után barátságos viszonyt ápolnak egymással - de legalábbis nem esnek egymás torkának minden kis apróságon.

ikea2_1.jpg

A válás a gyereknek még a szerencsésebb esetekben is hatalmas törés, amit tovább nehezít az, hogy ez az életmódjára is kihatással lehet. Hiszen vagy egyes hétvégeken, vagy minden második héten máshol ébred reggel és fekszik le este. Mások a szobák, a szomszédok, a környék, a fények, a bútorok, az illatok.

Szólj hozzá!

Címkék: reklám gyerek szülő anya apa ikea gyerekszoba

Falakon burjánzó természet

2016.09.12. 09:42 felhasznalo

A párizsi Little Cabari cég neve egyet jelent a boldogságot árasztó és színekben pompázó gyerekszobákkal. A cég mögött egy illusztrátor és egy designer áll, akik számtalan gyermekszobába való termékkel célozták meg a designérzékeny szülőket: lámpák, szőnyegek, bútorok, fantasztikusan szép textilek. Legutóbb piacra dobták tapéta-kollekciójukat, amikkel bármikor becsempészhető a természet a gyerekszoba falai közé.

Egészen elképesztő, gyönyörűséges tapéták ezek, repkedő madarakkal, növényi indákkal, levelek között megbúvó majmokkal - amilyennek csak gyerekfejjel elképzeli az ember az őserdő szűrt fényű, zsibongó miliőjét. A színkombinációk alapján elsőre a lányszobák jutnának eszünkbe, de valójában szerintem nagy része a mintáknak nagyon is uniszex, bátran vállalhatunk ennyi extremitást a gyerekszoba berendezése közben.

Személyes kedvencem az indiánfalu életét ábrázoló darab még, na azt sem csak fiúszobában tudom elképzelni.

caba1.jpg

2 komment

Címkék: design fal tapéta dekor csecsebecse

Ötletparádé – 15 iskolai cucc, amivel lelkesebben tanul majd a gyerek

2016.09.06. 13:58 felhasznalo

Itt van az iskolakezdés, itt van újra, és aligha hiszem, hogy sok gyerek találná szépnek ezt a tényt. Persze, lehet, hogy vannak kivételek, de azért a nagy többség valószínűleg kicsit szájhúzva tette be a lábát az iskola kapuján. Ám tehetünk azért, hogy a gyerek lelkesebben látogassa az oktatási intézményt, és otthon vagy a napköziben is szívesebben készítse el a házi feladatot.

És most nemcsak arra gondolunk, hogy ne kérdezgesd állandóan tőle, hogy mivoltasuliban, vagy ne egzecíroztasd azzal, hogy gyakoroljon még plusz öt feladatnyit, esetleg olvasson még félórát hangosan. Hanem olyan egyszerű dologra, amik az iskolatáskájába kerülhetnek, és amiket kézbe venni is jó érzés – arról már ne is beszéljünk, hogy emelni fogják a gyerek státuszát az osztály hierarchiájában. Igen, tudjuk, hogy ez felnőtt szemmel hülyeségnek tűnik, de emlékezz csak vissza a gyerekkorodra… Ugye, hogy nem az?

Kezdjük a füzetekkel! Egy jó minőségű füzet onnan ismerszik meg, hogy milyen papírból készült – mennyire bírja az igénybevételt, átüt-e a sima toll is rajta, vagy sem. No meg onnan, hogy milyen a külcsín. Mivel nálunk a design a fő szempont, így olyan darabokat kerestünk, amelyek funkcionalitásukban és külsejükben is különlegesek. Fontosnak tartottuk azt is, hogy ha lehet, kikerüljük a tanévkezdési tömegőrületet a boltokban, így mindegyik kiválasztott cucc webáruházban is megvásárolható, és kényelmesen, bankkártyával is fizethető.

  1. 4-6. osztályos lánykáknál tuti befutó ez a brit jellegzetességek grafikáival ellátott vonalas füzet. Különlegessége, hogy nem kell veszkődni a bekötésével, mert már eleve műanyag – zárható – tokban érkezik, plusz jár mellé egy toll is.

    fuz.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő gyerek tanulás művészet iskola papír tárolás csecsebecse ötletparádé

Iskola? Gyerekjáték!

2016.09.01. 10:04 tibtün

Az iskolakezdés nagy változás a gyerek és a család életében. A szülők általában jobban félnek tőle, aggódnak, vajon, hogyan fogja megállni a helyét a csemetéjük, aki eddig bogarak megfigyelésével és homokvár építésével foglalatoskodott az óvoda udvarán. A Kuvikkal az iskolai tanulást kiegészítve gondoskodhatunk róla, hogy az iskolakezdés egy hurráélmény legyen gyermekünknek. A Kuvik anyukája Török Judit, tervező, aki olyan segítő játékokat talált ki, amelyekkel gyerekjáték lesz a matematika vagy az olvasás alapjainak elsajátítása. Eddig két alaptantárgyhoz tervezett segítő varázsdobozt.

A matekdoboz használatával a megelevenednek a számok, a számolás és geometriai formák. A játék során a gyerkőc szórakoztató formában ismerkedik meg a matematika alapfogalmaival. 

A betűkártyákkal a betűk és az olvasás érdekes világába kísérhetjük el gyermekünket. A lapok felső sarkán található hívóképek segítenek a betűk felidézésében, a kártya egyik oldalán nagy, másik oldalán kis betű található. Szavakat, később mondatokat is lehet alkotni.

Kreatív tanulásra fel!

betu_4.jpg

eszkozok-normal_betuk.jpg

eszkozok-normal_betu_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív design játék gyerek tanulás iskola csecsebecse

Menő magyar zsákok a hulladéktermelés ellen!

2016.08.30. 10:33 Bohusek

Egy budapesti kismama megelégelte a csomagolásokból származó felesleges környezetterhelést. Elővette a varrógépét és a tettek mezejére lépett. Figyelem, addiktív tartalom következik!

sb5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív táska konyha kreativ tárolás házimunka textil sk csecsebecse házimunka es gyerek

Ötletparádé - 10 benti kuckó játékhoz és elvonuláshoz

2016.08.04. 09:54 felhasznalo

Akármilyen pici lakásban élünk, mindenkinek szüksége van időnként némi magánszférára. Ez a gyerekekre is igaz. Kell néha az elbújás, vagy játékból és mókából, vagy csak azért, hogy igazán el tudjanak mélyedni valamiben. No és azért is, hogy el tudjanak menekülni előlünk, szülők és egyéb felnőttek elől is.

A kölkök ösztönösen bújnak. Ha csak a paplan alá, akkor oda, ha csak a kanapépárnák közé, akkor oda. Pokróc-erődöt építenek, vagy épp lepedőből sátrat. Később az udvaron vagy a téren bunkert keresnek maguknak, és az sem véletlen, hogy a fára épített kisházak olyan népszerűek. Most jöjjön 10 olyan kuckó, ami a lakásban teremti meg az elvonulás vagy a bújócska lehetőségét.

Ha például megérkezik a kistesó, a nagyobb testvér számára igazi felüdülés lehet az elvonulás. Ahol csak az ő cuccai vannak. Ahová - még - csak ő jut fel. Nagy hely nem kell egy ilyen kuckóhoz.

kuc01.jpg

Elég egy lépcső alatti kis hely, nem kell mindent szekrényekkel ellátni. Ez a kuckó ráadásul a faburkolatnak köszönhetően teljesen körbeöleli kis gazdáit, akik most még többen is elférnek benne kényelmesen. Később pedig remek olvasókuckó lesz belőle.

kuc02.jpg

5 komment

Címkék: design gyerek játszóház gyerekszoba csecsebecse kuckó ötletparádé

Kórházi hálóingek személyre szabva

2016.08.03. 13:53 felhasznalo

Kórházban lenni nem az az élmény, amire bárki vágyna. Főleg, ha olyan betegsége van az embernek, amivel hónapokig kell az intézmény vendégszeretetét élvezni. Egy gyereknek pedig ez főleg megterhelő.

Számtalan olyan ország van, ahol ha egy gyerek hosszasabb kórházi kezelésre szorul, nem viheti a saját pizsamáját-hálóruháját, hanem a kórház által biztosított hálóingben várja a gyógyulást. Ami meglehetősen hervasztó, hiszen ezek a hálóingek nem épp a kellemes anyagukról és szép kinézetükről híresek, ráadásul mivel mindenkin egyforma van, a gyerekek úgy érezhetik, elvesznek a tömegben. Ez pedig egy nagyobb, kamaszgyerek esetében különösen neuralgikus pont, amikor amúgy érzelmileg és személyiség-fejlődés szempontjából is arra törekszik, hogy valahogy megtalálja, ki ő maga és ki is tűnjön, de legalábbis megmutathassa magát.

kop01.jpg

kop02.jpg

kop03.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ruha egészség kamasz csecsebecse hálóruha

Etsy.com - Na, ki szeretne LEGO figura lenni?

2016.07.20. 09:53 tibtün

Ma már semmi sem lehetetlen, hogy rögtön egy közhellyel indítsak, de ha egyszer tényleg így van. A funky3Dfaces csapata LEGO figurákhoz illeszkedő egyedi LEGO fejek nyomtatására szakosodott. Ehhez csak fel kell tölteni két darab, szigorú feltételeknek megfeleltetett fényképet a megadott honlapra, és egy 3D printer segítségével máris készül a színes fej.

il_570xn_1013254613_lyqj.jpg

il_570xn_915093742_fkwl.jpg

il_570xn_859743161_5kx9.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: játék lego abszurdisztán építő etsy

Papírzacskó 5000-ért. Nooormális?

2016.07.15. 13:55 Bohusek

Oké, szép darab, nem mondom. De egy alkoholos filccel lehet, olcsóbban kijövünk mi magunk is. És ez nem az "ilyet ,mint a Picasso én is tudnék festeni" esete. Azért megmutatjuk a helyes, ám kissé túlárazott tárolózsákot.

zsak1.jpg 

Szólj hozzá!

Címkék: rend papír tárolás abszurdisztán pakolás gyerekszoba

10 gumimatrac, ami biztos a vízbe csábítja a gyereket

2016.07.13. 16:11 felhasznalo

Bár átmenetileg enyhült a kánikula - ahol meg nem, állítólag hamarosan ott is -, azért mi csak készüljünk a döglesztő hőségre, meg a vízparton töltött napokra. Például egy gumimatrac válogatással, mert annyira jókat találtunk, hogy az már önmagában is frissítő.

Nálunk a gyerek pár évig nem szívesen ment a vízbe, jó ideig enyhe, majd fokozatosan romló rettegéssel töltötte el, ha a hullámok hozzá értek. Gumimatracra viszont hajlandó volt rámerészkedni, így szülői felügyelettel lassacskán, úgy egy-két év alatt megszerette a vizet is.

Nekünk csak egy ilyen egyszerű alapdarabunk volt, de hogy a következő 10 matrac biztosan gyorsabb sikert eredményes, az fix. Lássuk!

1. A vitamin-ellátmány

gumimatrac4.jpg

Forrás: Ban.do

2. A vigyázó szem

gumimatrac1.jpg

Forrás: Working Girls Co.

3. Gamerek kedvence

gumimatrac10.jpg

Forrás: Big Mouth Inc.

4. Csillámunikornis, minden kislány és nagylány álma

gumimatrac2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nyár fürdés kert úton matrac

Ízi rájdör, gyerekem!

2016.07.12. 20:41 felhasznalo

Kicsit nagyobb gyerekkel babakocsizni elég szívás, de időnként azért szükség lehet rá. Hiába tud már járni, hosszabb távon hamar elfárad, viszont amikor elég kipihent, akár hiszti árán is megpróbál kitörni a kocsi rabságából. Vagy akár a hordozókendőből.

Na ilyen esetekben lehet hasznos, ha van nálunk egy mountain buggy unirider. Ami tulajdonképpen egy kerékből, egy kerékvédővel ellátott ülőkéből és egy tolókarból áll. Végtelenül egyszerű, ugye?

uni2.jpg

uni3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bicikli babakocsi jármű

Ébresztő!

2016.07.08. 09:17 tibtün

Nálunk nagy változás lesz ősszel, a gyerek iskolába megy. Ahová bizony időben be kell érni, a korai kelés és készülődés egész biztos nagy kihívás lesz mindenki számára.

A helyzet komolyságát és fontosságát aláhúzandó érdemes lenne beszerezni egy ébresztőórát. Amolyan gyerekre szabottat, színeset, játékosat. A KOOKOO-nál találtam egy állatos fajtát, ami gyengéd és természetes ébresztést ígér. Este, lefekvéskor öt különböző állat közül választhatja ki a pulya, hogy melyikkel aktiválja a reggeli ébresztőt.

kidsalarm_sarga.jpg

kidsalarm_zold.jpg

Ez lehet egy jó kis esti rituálé, amely játékos formában segíti őt felkészülni a következő napra. Analóg kijelzője jól jön a kis és nagy mutatók szerepének tisztázásakor, és az óra leolvasásának megtanításakor is.

Forrás: KOOKOO

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő gyerek alvás iskola dekor

Jaj, lenyelte a gyereket egy bálna!

2016.07.07. 09:11 tibtün

A Baby Bites cápa- vagy bálnaformájú hálózsák ideális kiegészítő alváshoz, levegőztetéshez és hosszú babakocsis sétákhoz is. Később, ha már kinőtte a baba, használhatjuk játéktárolónak is, de csak úgy önmagában földön hasalós tevékenységek szuper kelléke lehet.

new-hot-envelopes-for-newborns-babybites-sleeping-bag-shark-font-b-baby-b-font-sleeping-bag.jpg

verde_4.jpg

b_445ec36d502d14c7b054049ac9d32800.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő gyerek alvás tárolás gyerekszoba hálóruha

Fogzani csak Csillagok háborúja kiegészítőkkel érdemes!

2016.07.06. 09:26 Bohusek

A rajongást nem lehet időben elkezdeni. Illetve ezek szerint mégis. Menő rágókák fából - bizonyára szálka mentes kivitelben -, eszelősen jó dizájnnal. Kell!

star.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design baba