Hirdetés

Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

Kapcsolat

Írj nekünk levelet!

Gyerekszoba on Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Barátaink

gyerekszoba_rukkola_160.png

Blogajánló

Portálok

PageRank Kereső optimalizálás

Húsvéti ajándékkísérők - töltsétek le!

2014.04.18. 12:15 felhasznalo

Szuperapunak hála hoztunk nektek egy kis meglepetést a Nyuszitól: itt vannak a Gyerekszoba saját bejáratú, ingyenesen letölthető, húsvéti ajándékkísérő kártyái!

husvetiajandek.jpg

Csak hogy minden gyereknek még szebb legyen ez az ünnep is! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk szerkesztőségileg kicsiknek és nagyoknak, minden olvasónak!

1 komment

Címkék: húsvét ünnep ajándék gyerekszoba

Etsy.com - Középfölde a kertben

2014.04.16. 09:15 tibtün

Ezzel a hobbit házikóval könnyedén a kertünkbe varázsolhatjuk Középfölde izgalmas világát. A hobbit méretekkel rendelkező apró emberkéknek szuper játszóház ez a kuckó, amelyet hajlított gerendái, kerek ajtaja és ablakai tesznek meghitt búvóhellyé. Belsejében bőven akad hely több gyerek számára is önfeledt játékhoz, olvasáshoz, vagy egy kis világtól való elvonuláshoz.

A házikó megrendelhető üresen és bútorozva is, de sajnos csak az amerikai piacra szállítanak, ami a horrorisztikus árat tekintve nem is olyan nagy baj. Viszont kitűnő ötletforrás lehet az ügyes kezű, barkácsolni szerető apáknak, ha a legszuperebb szülő címre hajtanak ezen a nyáron. 

il_570xN.jpg

il_570xN.518250886_itdb.jpg

il_570xN.518250576_5gcn.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek nyár kert játszóház kuckó etsy

Vége a harcnak a felső szintért!

2014.04.14. 09:10 tibtün

A legötletesebb gyerekbútorok akkor születnek, ha a tervező saját gyermekei igényeit megfigyelve alkot új dolgokat, így született meg Thomas Durner szuper emeletes ágya is.

A designer az IKEA emeletes ágyat kívánta kiváltani a későbbiekben külön-külön is használható darabokkal. Kölykei jelenleg még egy szobán osztoznak, de arra is gondolt, hogy hamarosan saját szobát követelnek, és akkor mindketten megtarthassák megszokott ágyukat.

Fontos szempont volt az is, hogy elejét vegye az ágy felső szintjéért vívott csatározásoknak. Így jött létre ez a nagyszerű, számos módon kombinálható emeletes ágy, amelynek mindkét része polcokat tartalmaz könyvek, játékok és plüssök tárolásához. Nemcsak funkcióját és kihasználhatóságát tekintve kiváló darab, hanem esztétikailag is felemelő látvány nyújt.

Durner a saját otthonában az ágyakat egymásra merőlegesen helyezte el (lásd: első kép), így az alsó szintet birtokló kislánya a felső elem által egy kis kuckót kapott, így már nem is kívánkozik az emeletre.

hoogslaper_stapelbed_kinderbed_design_vilt_multiplex_origineel_01_jpg.jpg

hoogslaper_stapelbed_kinderbed_design_vilt_multiplex_origineel_02_jpg.jpg

hoogslaper_stapelbed_kinderbed_design_vilt_multiplex_origineel_03_jpg.jpg

5 komment

Címkék: design gyerek alvás praktikus ágy gyerekszoba emeleteságy

Egyszerű húsvéti dekor

2014.04.11. 12:05 tibtün

A különböző mintájú és formájú girlandok számos lakberendezési magazinban felbukkannak, mint a gyerekszoba dísze. Egy ideje én is készülök gondolatban, hogy készítek egyet, és feldobom vele a gyerekszobát. Húsvét apropóján egy szép színes papírtojásokból álló füzérben gondolkozom.

A girland elkészítéséhez szükségünk lesz papírra - használhatunk eleve mintás változatot, de magunk is megfesthetjük, illetve dekorszalaggal is díszíthetjük őket -, ollóra, ragasztóra és szalagra. A papírra először megrajzoljuk a tojásokat, majd kivágjuk őket, ezután felragasztjuk őket a szalagra. Ehhez a művelethez használhatunk dekorszalagot is, így a hátoldal is esztétikus lesz, de lyukasztóval is dolgozhatunk, így nem lesz szükség a ragasztóra.

Ha az első lépést meg akarjuk spórolni magunknak, az eredeti poszt végén található linkre (Easter garland download) kattintva letölthetjük a kész, színes tojásokat, már csak a nyomtatás és a szalagra felfűzés van hátra.

IMG_87732-600x714.jpg

PicMonkey-Collage.jpg

IMG_8784.jpg

Forrás: You are my fave

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek húsvét ünnep gyerekszoba sk dekor

Így tojik a nyuszi tojást!

2014.04.10. 09:41 felhasznalo

Örök rejtély ez minden gyereknek, mert kicsit összevisszaság van e téren a családokban is: most tojja a nyuszi a tojást, vagy csak festi? No, ha tojja is, akkor mindenképpen csináljuk meg az alábbi tojássapkákat, hadd érezze a gyerek, hogy anyának-apának mindig igaza van.

Nem kell hozzá más, mint némi filc vagy poláranyag - utóbbi tartásával azért lehetnek bajok -, és vagy textilragasztó, vagy tű és cérna. Meg persze egy sablon és némi dekoráció. Ha 4 sapkát akarunk készíteni, szerintem 1 vagy két óra alatt elvégezhető a feladat, aztán Húsvét hétfőn reggel, a sonka és a főtt tojás mellett ennek is örülhet majd a család az asztalnál.

nyuszi1.JPG

nyuszi2.JPG

nyuszi3.JPG

nyuszi4.JPG

Forrás: Campbell Soup Diary

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét ünnep kreativ idea textil sk dekor

Mindig vidám gyerekszobák

2014.04.09. 09:30 felhasznalo

Hogyan lehetne olyan a gyerekszoba, hogy lakói minden reggel vidáman ébredjenek, és aki csak belép oda, annak mosolyra görbüljön a szája? Például úgy, ha megfelelő kiegészítőkkel látjuk el.

A Zugs gyerekeknek szánt, kézzel készült szőnyegei láttán szerintem nincs ember - legyen akár kétéves, akár hetven -, akit ne feszítene szét a jókedv. Ránéz az ember, és nem tehet róla, egyszerűen vigyorognia kell - ráadásul minden szőnyeglénynek saját egyénisége van. Legyen a padlón akár Gary, a felhő, akár Frank, a szörnyeteg, az biztos, hogy ilyen hangulatot kevés szőnyeg képes teremteni még.

És nem elég, hogy ilyen vidám egy társaságot jelentenek, még minőségiek is, ráadásul etikus termelésben készültek - vagyis nem a szegény országok gyerekei dolgoztak rajta, hogy a mi gyerekeinknek ilyen lehessen a szobájában. Szerkesztőségileg imádás van, nem is bírunk választani.

zugs.jpg

zugs2.jpg

zugs3.jpg

zugs4.jpg

Forrás: Zugs

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő szőnyeg textil gyerekszoba dekor csecsebecse

Répát a húsvéti nyuszinak!

2014.04.08. 09:40 felhasznalo

Most már igazán ideje van a húsvéti posztoknak, úgyhogy jöjjön egy igazán könnyedén elkészíthető girland, az egyik kedvenc alapanyagunkból. Filcből.

Kell hozzá olló, ragasztó vagy tű és cérna, egy zsinór, egy fél óra, legalább egy segítőkész kölök és egy lelkes szülő. Pillanatok alatt elkészül, nem ördöngösség, de tutira nagyon fog örülni neki a nyuszi. És talán nemcsak nyúlbogyót hagy majd hátra.

ps3.jpg

ps1.jpg

ps2.jpg

Forrás: Positively Splendid

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét ünnep szülő kreativ sk dekor

Építőkocka haladóknak

2014.04.07. 09:40 tibtün

Christian Lessing, a Teilmöbliert oszlopos tagjaként nemcsak bútorokat tervez, hanem fa építőjátékokat is. Ezek a megszokott építőkockákkal ellentétben nem szabályos formákat követnek: a hasábok és kockák kicsit csapottak, a gömbölyű formák kissé horpadtak, felszínük egyenetlen, az ékek felülete barázdált.

Játék közben az egyensúly megtalálása, majd annak megőrzése lényeges tényező. Nagy türelemmel és kitartással bíró gyerkőcök fognak ezekből a formákból tornyot, falat vagy a gömbökből emberkét építeni. Épp ezért haladóknak ajánlom - ha a gyerek már gond nélkül felépít egy méteres tornyot a hagyományos kockákból, jöhet a nehezített pálya, adjuk a kezébe Lessing valamelyik alkotását. Garantáltan elszórakozik vele egy ideig, de a legjobb, ha beszállunk mi is a mókába.

tumblr_inline_n1jn2ozFqb1r8o74o.jpg

tumblr_inline_n1jnpvpb0F1r8o74o.jpg

tumblr_inline_n1jobb44em1r8o74o.jpg

1 komment

Címkék: design játék gyerek kamasz építő

Az erdő lakói

2014.04.02. 09:31 tibtün

Az erdő lakói egyenesen a csehországi rengetegből érkeztek a Gyerekszoba hasábjaira. Tömör fából készült állatfigurákról van szó, és olyannyira friss a kollekció, hogy még a lakk is alig száradt meg rajta.

Nincs két egyforma darab, a végeredményt az alapanyagon kívül, a fa kézzel történő megmunkálása is erősen befolyásolja. Az állatkákat textil vagy botocska fülek és farkak teszik még karakteresebbé. Ha esetleg valamelyikük megsérülne, az alkotó karbantartást is vállal, újra polírozza megkopott kedvencünket, és még a fülét is visszavarrja. Kérésre, hozott anyagból is dolgozik, és bármely megálmodott figurát életre kelti.

Mivel a Húsvét vészesen közelít, ezért hoztam nyulat is bőven.

DSC_0136_905.jpg

DSC_0150_905.jpg

A_DSC_0087_905.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek dekor csecsebecse

Majdnem skandináv

2014.03.31. 14:41 szuperapu

Még mindig rajongok a gyerekkel együtt növő kisbútorokért. Egyrészt mert fenemód környezettudatos vagyok, másrészt úgy gondolom, hogy a gazdasági válságra tervezői oldalról ez is egy adekvát válasz, harmadrészt, de korántsem utolsó sorban a funkcionális design magasiskoláját jelentik ezek a készségek.

A szlovén Froc kisszéke ráadásul egyszerű, és egyszerűségében is szép. Mondhatnánk hogy érződik rajta a skandináv hatás, és jól belegondolva valószínűleg nem is tévedünk nagyot. Ráadásul minden állítható rajta, és szinte egy mozdulattal, de összeszerelni is olyan könnyű, mintha egy svéd nagyáruházban vettük volna. Az ára viszont már egy magasabb kategóriába esik...

chair01_1.jpgchair02_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek konyha szék kamasz etetőszék kisbútor

Hintaló birodalmiaknak

2014.03.28. 16:24 szuperapu

Kevés dolog van amiért egyöntetűen, és nagyon tud rajongani a szerkesztőség, de például a hintalovakért, és a Star Wars univerzumért mindannyiunk odavan. Meg vissza. A két halmaz metszetében található, túl népesnek nem prognosztizálható terület viszont feltehetően még ennél is intenzívebben dobogtathatja meg a szívünket. Ahogy ezt az alábbi készség is tette. Szerelem első látásra, na...

Ez az AT-AT lépegető ugyanis zseniális. És nem csak kis Darth Vadereknek jó móka, de szerintem nekik aztán végképp kötelezől. És akinek tetszik, némi anyagi ellenszolgáltatás fejében az Etsy.com-ról letöltheti a sablonokat és a összeszerelési útmutatót, és máris nekiláthat a gyártási folyamatnak. Ami nem egyszerű, de majdnem olyan szórakoztató, mint a végeredmény.

atat01.jpg

atat04.jpg

atat03.jpg

atat02.jpg

Forrás: Epbot

1 komment

Címkék: design gyerek hintaló etsy

A tavasz a Mangonál

2014.03.26. 17:16 felhasznalo

Bár itthon nem lehet kapni a Mango gyerekruha kollekcióit, azt gondolom, egy pillantásra és némi nyálcsepegtetésre érdemesek. A tavaszi kollekciót mutatjuk meg ez alkalommal, de ha eszetekbe jut, látogassatok majd el hozzájuk az év további részében is.

A tavaszra három vonallal is készültek, mi most az etnósabb-ütősebb Arizona Sunt választottuk, a maga minta- és színkavalkádjával, vidám forgatagával. Amolyan igazi, kölköknek való ruházat ez, a homokfolt sem látszik meg rajta, vagy ha igen, ki mondaná meg, hogy ez most nem a ruha része valójában.

A cuccokon bátran keverik az állatmintákat a dzsungelt idéző, burjánzó zölddel, a lányruhákon rengeteg a virág, ami még a nagyobbaknak is tetszeni fog, láthatóan kényelmes szabásvonalakkal biztosítják, hogy a kicsik ne legyenek akadályoztatva a mozgásban és a rohangászásban.

mango1_1.jpg

mango2_1.jpg

mango3_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz gyerek kollekció textil felsőruházat gyerektrend

Pompom, meg még nyuszi is!

2014.03.26. 09:45 felhasznalo

Ismét egy húsvéti projektet hoztunk mára nektek, nem bírunk már magunkkal, itten mozgolódik a tavasz a bőrünk alatt. Persze, a nagy zsizsegésben azért szeretjük az olyan cuccokat, amiket könnyű elkészíteni, de ez a pompom nyuszi pontosan ilyen. Gyors, egyszerű és a legkisebbek is elkezdhetik!

Szóval, végy némi szürke fonalat és készíts belőlük két tömött pompomot - ez ugye, senkinek sem okoz gondot? Ha valakinek igen, szóljon, szívesen leírjuk lépésről-lépésre! Ezután puha filcből vágj ki két fület, és vattából készíts egy kisebb labdacsot. Jöhet az összeállítás - ragasztót elő -, majd a dekor: némi cérna vagy két gomb szemeknek és orrnak, pár szál damil bajusznak. És kész! Ajándéknak tökéletes lesz a nyuszitól!

pompomnyuszi.jpg

Húsvétig még az is elkészül vele, aki maga sodorja a fonalat, de tényleg!

Forrás: FabDiy

1 komment

Címkék: játék tavasz húsvét ünnep szülő ajándék kreativ idea textil sk csecsebecse

Állati jó húsvéti tojások

2014.03.25. 10:15 felhasznalo

Közeledik, nyusziugrásokkal jön a tavasz és vele a Húsvét is! A készülődést nem lehet elég korán kezdeni - nem, igazából lehet, ezt tesszük mi is -, és mivel egy rakat ötletes húsvéti tojásra találtam, nem állhatom meg, hogy ne tegyem közkinccsé.

Mert persze készülhetünk a klasszikus piros tojással, vagy a nem annyira klasszikus egyéb színekkel, a gyerek által mintázottakkal vagy matricával díszítettekkel, de azért ennyire állati jó tojásokat ritkán lát az ember. Meg a gyerek is.

Nekem például biztosan nem jutott volna eszembe dinót varázsolni egy tyúktojásból.

tojas1.jpg

tojas2.jpg

A nyuszi is remek ötlet, homlokcsapkodós, adja magát...

tojas3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz gyerek húsvét ünnep kreativ sk dekor csecsebecse

Ha a pénz nem számít...

2014.03.24. 12:53 szuperapu

Tudom, kedves internetező gyerekek, hogy van a gazdagságnak az a szintje amibe már belegondolni is bosszantó az élet kevésbé napos oldalán éldegélve, de lássuk be a társadalmi igazságtalanság hiányában nem termelné ki a piacgazdasság az olyan haszontalan ámde drága készségeket, mint a Suommo Luxory for Babies kollekciója.

Elsőre persze kicsit túlzásnak tűnik a több mint 3,5 milliárd forintos vételár a cég zászlóshajójának számító Dodo Bassinet Solid Gold Limited Edition bölcsőéért, de lássuk be ezek a bútorok nemes anyagból, művészi igénnyel az örökkévalóságnak készülnek. De ezeket leszámítva is, őszintén meg kell valljuk, hogy maga design és a kidolgozottság kétségkívül igényes és magasszintű szakmai hozzáértésről tanúskodik. De ha ezek az érvek sem nyitják meg a pénzcsapokat és/vagy a kevésbé gazdagok táborát gyarapítjuk, akkor is megtalálhatjuk a magunk darabját, az alacsonyabb árfekvésben, hiszen van már akár 3,5 millióért is bölcső, igaz nemesfémtartalom nélkül.

A kiegészítők terén sem kell egyébként nagyobb kompromisszumot kötniük azoknak, akiknek minden pénzt megér a csemetéjük és a sznobizmusuk dédelgetése. A huzatok 500.000-2.800.000 forintos ártartományban kaphatóak, de a borsosnak tűnő ár védelmében elmondható, hogy a selyem és az aranyfonál nemcsak szép, de garantáltan büfi- és pisiálló is.

A készlethez mind formában, mind funkcióban passzoló cumi pedig szinte bekérezkedik a szatyorba a maga 9,5 millás vételára ellenére. Mert azért valljuk be ehhez képest egy Swarowski cumi vásári bóvlinak hat. 

gold01_1.jpg

gold05.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek abszurdisztán ágy gyerekszoba kiságy kisbútor