Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Variációk piros és fekete gyerekszobára

2008.04.25. 18:33 felhasznalo

 
Gyerekszobában valahogy ezt a két színt, ahogy a gyerekruháknál is, meglehetősen mellőzik. Jó, tudom, hogy a fekete igazándiból nem is minősül színnek, de most ezen ne kötözködjünk. A piros viszont abszolút az, de annyira intenzív, annyira vibráló, hogy kicsit fél tőle mindenki. Valóban eluralhat egy teret, ugyanakkor, okosan használva igazán különleges, szép teret kreálhatunk vele. A fekete esetében pedig általában az a legnagyobb félelem, hogy túl komor és felnőttes, és hú, az mennyire nem illik egy gyerekhez. Pedig a megfelelő társításokkal abszolút jól működhet egy kiskorúnak létrehozott helyiségben is. Azért arra számítsunk mindkét esetben, hogy erősen össze tudják nyomni a teret, tehát egy 6 nm-es szoba esetében csak akkor kenjük fel az egész falfelületre, ha direkt az „aprócska lyuk” hatásra játszunk. Hogy meghatározza egy szoba hangulatát, igazából mindkettőből elég egy kevés is: vagy egy adott falfelület, vagy néhány bútor színeként jelenjenek meg.
 
Lássunk néhány példát, hogyan nézhet ki egy gyerekszoba piros és/vagy fekete színekkel.

Ha a bútor fekete, dobd fel a szobát világosabb falakkal, és színes textilekkel. Például pirossal. Az amúgy is jól megy a feketéhez.


A hős lovagoknak berendezett szoba esetében furcsa lenne a zöld, sárga színek használata, ehhez a témához legjobban a fekete és a szürke illik.  Ezek borússágát tökéletesen ellensúlyozza vörös ágytakaró meg az ezüstös dekorációk.

 
A kovácsoltvas bútorok színe ugyan sötét általában, de ha romantikus, klasszikus milliőt szeretnénk teremteni, tökéletes választásnak bizonyulnak. Itt is a világosabb falszín, és a textilek mintája, színe lágyít az összhatáson. Érdekes a sötét csík a plafon alatt, mélységet ad neki. A sötétzöld, puha ágyfüggönyök pedig bármikor intim hangulatot tudnak teremteni, ha a gyerek egyedül akar lenni.


Csodaszép ez a fekete, üvegajtós polcszekrény. Tökéletes egy kis házikiállítás megrendezésére. Bár nem szeretem egyébként a fa falburkolatot, de ez a szoba a rengeteg fényével elbírja. Ráadásul ezt a szobát a felfedezők kalandjai ihlették. Nézzétek csak meg a kötéllel a falhoz erősített ágyakat.


Itt a fekete fal speciális felület: krétával írni is lehet írni rá. Ellensúlyozásképpen a többi falfelület fehér alapszínt kapott, az oldalfalon egy különleges tapétával: a gyerek az előre felskiccelt képkereteket kidekorálhatja, megtöltheti a saját alkotásaival.


A sötét színű falat a sok fehér alapra készített, színes képecske is remekül feldobja. A fehér bútorról nem is beszélve.


Elképesztően jól mutat a piros bútor ebben a szobában. A tapéta világos színe és mintázata kellően ellensúlyozza a piros szekrény és ágy harsányságát. Külön kiemelnék három részletet: a piros kakukkos-óra utánzatot, a magasságmérőt a szekrény falán és a fekete hintalovat.


Hajókabint idéz ennek a galériának a beépített szekrénye, amely egyben alvókuckót is biztosít a gyereknek. A hangulatot tovább erősíti a rengeteg fafelület és a fa ventillátorok.


Itt viszont piros szinte minden. Csak kiegészítésként bukkan fel néhány más szín, pl. a játékkonyha fehér gombjai és a türkiz ajtók, polcok.


Halványsárga és fehér bútor enyhíti ezt a narancsos-piros árnyalatú szobát. Szép, natúr fapadlót tettek le. A rongyszőnyeg rózsaszín-narancs színei érdekes kontrasztot adnak a fallal, akárcsak a falra akaszott képek és dekorelemek.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek baba fal ágy gyerekszoba dekor ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr28441758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása