Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé – Variációk csíkos gyerekszobára

2008.10.03. 09:11 felhasznalo

A csíkok vidámak. A csíkok vezetik a tekintetet, kiemelnek bizonyos részleteket, de ha túl sok van belőlük, vagy túl erős színeket használunk, el is nyomhatják környezetüket.

Mutattunk már inspiráló példákat fehér, piros és fekete gyerekszobára, most a csíkokon a sor.

Kezdjük a falakkal: itt a csíkok lehetnek vízszintesek vagy függőlegesek, lehet belőlük csak egy pár, de jó sok is. A lényeg a csíkok szélességében és színükben rejlik, no meg nem utolsósorban abban, hogy milyen bútorokkal, textilekkel rendezzük be a csíkos falú szobát. Vízszintes csíkoknál figyeljünk arra, hogy esetleg összenyomhatják a szoba magasságát, ezért ha alacsony a szoba, érdemesebb inkább a függőleges verziót választani. De ha mégis a vízszintes csíkozás a szívünk csücske, akkor kevés sávot használjunk, és a plafon felé, s magán a plafonon inkább a világosabb színeket részesítsük előnyben.

A függőleges csíkozás nyújtja a szobát, de itt is figyeljünk a megfelelő színek kiválasztására. Csíkos szobánál érdemes egyszínű, egyszerű bútorokat választani, és esetleg olyan textileket, amelyek a csíkok színeire rímelnek. Persze, ha ügyesek vagyunk még itt is belecsempészhetünk némi játékot a dologba: textilnél választhatunk mintásat is, a lényeg csak a színek összhangja.

Az is elképzelhető, hogy nem akarunk az időigényes és precizitást igénylő csíkozással bajlódni festéskor, ilyenkor jön jól, ha az egyszínű falak mellett csíkos textileket, kiegészítőket választunk. Sokszor egy-egy ilyen darab is tökéletesen meghatározza a szoba egészét.

Végül egy remek ötlet: csíkozzuk a padlót. Pácoljuk be a parkettát különféle színűekre -persze ideális esetben hajópadlóval dolgozunk, kicsit könnyebb vele a munka -, majd a lepácolt anyaggal borítjuk a padlózatot. A már lerakott faburkolókat is beereszthetjük csíkosra, ha előtte alaposan felcsiszoljuk, majd portalanítjuk.

És akkor most következzenek a képek, lássuk, milyen gyerekszobákat lehet kreálni a csíkok segítségével.

Ebben a tipikus lányszobában például a fal csíkjai, a baldachin és a roló pillangói tökéletesen illenek egymáshoz. A végeredmény valami egészen érdekes, finom enteriőr.



Élénk színű, változó szélességű, vízszintes csíkok uralják a fiúk szobáját. Nemcsak a textilek, de még az olyan apróbb kiegészítők sem törik meg a harmóniát, mint a dobozok.

 



A vízszintes csíkozással kiemelhetünk egy-egy érdekes részletet. Mekkora ötlet egy régi evezőből fogast barkácsolni!



Ez a szoba szép példája annak, hogy egyetlen, jól megválasztott színű csík mennyire összefogja és meghatározza a teret. Ez a narancssárga igazi retró hangulatot áraszt, amire a kiegészítők, például a lámpák csak még jobban ráerősítenek. Fantasztikus ötlet, hogy a csík az ajtón is folytatódik, ráadásul a falon lévő képeket is egyetlen, közös keretbe foglalja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazi fiúszoba. Nekem ugyan kicsit túl sok a sötét szín, de tagadhatatlanul tengerész hangulata van.

Itt pedig a tökéletes ellentét, fagylaltszínek, lágy, függőleges csíkok és romantikus hangulatú kiegészítők. Nem sok, épp csak annyi, hogy még vállalható legyen.

 



Térjünk vissza egy percre a narancssárgához. Itt a falon nincs csík, de az egyik falfelület egyszínű narancssárgája így is rányomja bélyegét az egész szobára. Erre felel az ágy előtt látható, csíkos szőnyeg, ami tökéletesen egyensúlyba hozza a nagy felület hatását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Csíkok és pöttyök. Ráadásul a csíkok csak a fal egyik részét foglalják el, így kiemelve az előttük álló kiságyat. A szőnyeg színei pontosan ugyanazok, mint a fal csíkjaié.



Semmi különös, egyszerű, krémszínű fal, egyszerű vonalú, kissé retrós bútorok. De ami egyből szembeötlik, pedig alig látszik a képen, az a színpompás, csíkos szőnyeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nekem ez egy kicsit sok, de biztos, hogy egy aprócska lány szívesen lakna ebben a szobában. A ferde falat díszítő felirat azért jópofa ötlet.



No, ez a kedvencem. Csíkos padló. Ráadásul finom színekkel kombinálva, és finom, íves fémbútorokkal. És az a házilag festett komód! Tökéletes!

 



A csíkos padló már 1975-ben sem volt ismeretlen. Egy lakberendezési magazin felvételét látjátok, lengőpolccal, egyszerű fém kisággyal, és csíkokkal, amelyek bár nem foglalják el az egész padlót, cserébe újra megjelennek a falon, igaz, csak egy kép formájában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az utolsó képen minden falfelületet a csíkok, a textilek egy részét pedig karikák uralják. A fehér, egyszerű vonalú, visszafogott bútorok teremtik meg az összhangot. Az előtérben látható puff azért nagyon jópofa, nem?

2 komment

Címkék: kiegészítő gyerek baba fal szőnyeg idea ágy textil gyerekszoba padló dekor ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr49693465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krissie 2012.02.26. 15:23:37

Elég régiek ezek a képek, de csak most találtunk rájuk. A nagyon színes csíkos szőnyeg a mindenem. Svéd áruház terméke volt 10-15 évvel ezelőtt. Nem tudod, hogy most honnan lehetne ilyet szerezni?
A gyerekszobába most annyira szeretnék egy ilyet betenni!
Hátha valahol még kapható... :)
süti beállítások módosítása