Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Észrevétlenül átmozgat

2009.02.02. 15:24 felhasznalo

Előrebocsátom, utálom a különféle videojátékokat. Mármint nem magukat a játékokat, hanem azt, ahogy az emberekre hatnak. Üveges, kimeredt tekintet, bárgyú arc, hol lassabb, hol gyorsabb nyomkodó mozdulatok, előre-hátra-oldalra dülöngélés órákon át, ideges felcsattanások, ha valami nem sikerül.

Köztudott tény, hogy a mai gyerekek sokkal kevesebbet mozognak, mint amennyire szükségük lenne, többek között a különféle hasonló játékoknak – no meg a vacak mintának – köszönhetően. És minél előbb kattannak rá ezekre a vizuális drogokra, annál kevésbé lehet majd őket kirobbantani előlük tizenéves korukban. Persze, a gyártók és fejlesztők próbálják a mozgást és a játékot összekötni bizonyos módon.

A Gamerox azonban nem játékfejlesztő cég. Hanem egy különleges széket fejlesztettek ki a játékosok részére. A szék minden egyes része mozog, így ahogy a képernyő előtt ülő játékos egyre jobban beleéli magát a játékba, és egyre inkább követi testével az épp látható cselekményeket, a szék is lendületet kap. És észrevétlenül, de alaposan átmozgatja a gyanútlan áldozatot. A gyártó szerint fejleszti az egyensúlyérzéket, erősíti a tartóizomzatot, és a koordinációra is jó hatással van.

Bár abban biztos vagyok, hogy ez a fajta mozgás sosem fogja helyettesíteni az intenzív, szabadtéri mozgásformákat, a tervezés, az ötletesség és a precíz kivitelezés mindenképp érdemel egy piros pontot.


 

Forrás: Gamerox

4 komment

Címkék: design játék gyerek szék gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr26914512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mnmnbkhj 2009.02.02. 16:57:29

Tipikus esete az önáltaásnak, és a lustaságnak: ha a hegy (gyerek) nem megy mohamedhez (mozgás) mohamed megy a hegyhez.

FlybyWire 2009.02.02. 16:57:36

Bezzeg, a tévénéző ember sokkal szebb látvány, mint a számítógéppel játszó: üveges szem, mozdulatlanság dettó, és még annyit sem mozog.
Előítéletek.... *legyint*.

Vegyetek Wii-t, nekem már van :)

szanna 2009.02.02. 17:54:10

Ezt a széket nem ismerem, de ugyanezen célból vettünk két óriás labdát. Azon üldögél a párom munka közben és a fiam játék közben. A páromnak jó kis izomláza volt elsőre...

Krane 2009.02.03. 17:08:57

Abszolúúúút értékelném most ezt a széket :)
süti beállítások módosítása