Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Zoknik újrahasznosítva

2009.04.22. 15:23 zaphodbb

Bébirépa nevű olvasónknak köszönhetjük a találatot, a zoknik ilyetén újrahasznosítása őt nyűgözte le első körben, amit megosztott velünk, és milyen jól tette. Így most elétek tárhatjuk ezt a színes, barátságos, vidám és szívmelengető zokniból készült majomtársaságot. Mi sokszor mondtuk babakorukban a lányokra itthon, hogy a rugdalózójukban úgy néznek ki, mint egy töltött zokni. Ezek a majmok tényleg töltött zoknik, méghozzá a "jajdeédes" fajtából. Elbüvölőek, ahogy átölelik egymást, ugye?

Gyanús, hogy a kinőtt harisnyákból is lehet hasonlót készíteni, így aztán, Kedves Olvasók, ismételten felkérünk mindenkit arra, hogy készítsetek otthon magatok akár ilyeneket is, aztán jól fotózzátok le, és küldjétek el nekünk! Mert mi szeretjük, ha alkot az Olvasó!

Forrás: Flickr.com

8 komment

Címkék: játék gyerek lány kreativ öko fiú recycle textil gyerekszoba sk dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr311077552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkorsi 2009.04.22. 18:55:40

ezek nagyon aranyosak, de amennyi varrás van rajta, ennek azért már nem sok köze van az eredeti zoknihoz.... szerintem.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.22. 23:27:31

@vkorsi: Ejnye, no, köze van hozzá, csak némi - na jó, nem kevés - pluszmunkát igényel. Általános iskolában mi még csináltunk zoknidakszlit, azzal valóban nem volt sok meló: kitömtük vattával, orrának-szemének gomb, filc fülek, lábak, vége meg el volt kötve. Ennyi.

Vacskamati4 · http://vacskakucko.blogspot.com/ 2009.04.23. 07:50:59

Annyira bírom, hogyasszongya, "újrahasznos" - láttatok Ti már olyant, ami nem vadiúj zokni szétcincálásából született? :D

(Esetleg a rejtélyes módon elárvult fél pár újzokni még szóba jöhet... :D)

Orsi, köszi a linket... Körülnézek az árvazoknik közt.. :D

Kedvencem a témában - kizárólag haladóknak:
www.flickr.com/photos/sockdogs/sets/72157594556774196/

Vacskamati4 · http://vacskakucko.blogspot.com/ 2009.04.23. 09:09:11

Közben meg is csináltam egyet -kell nekem akkor kreaoldalakat nézni, mikor a lyány itt seretepertél.. rögtön leadta a rendelést- szóval módosítanék: kezdőknek is.. :D

vkorsi 2009.04.23. 12:17:53

@Vacskamati4: huuuu ezek a kutyák nagyon jól néznek ki.
ehhez is van valami sablon??

bár azt hiszem a majmot sem a bébizokniból kellene elkezdeni varrni :)

vkorsi 2009.04.23. 14:38:21

@Vacskamati4: kutya-leírást hol találtál???
azt én is megpróbálnám :)

Vacskamati4 · http://vacskakucko.blogspot.com/ 2009.04.24. 11:19:46

Hali, leírás nincs hozzá, de tényleg nagyon egyszerű: ah megnézed a blogomon, épp most töltöttem fel a tegnap elkészült kutyus képét: a zoknit "profilra" fekteted, és az orránál kb. középtájon egy íves vonalban levarrod az orra elejét. A felső rész lesz az orrcsúcs, itt hagyd nyitva a kifordításhoz, mert ezt eltakarja majd a gomb. :D Aztán átfordítod "szembenézetbe" :D és úgy levarrod a szárán a két lábacskát. Kifordít, kitöm, nyílás elvarr.
Nyakánál (sarokrész) alatt elkötöd, aztán egy kicsit előrebillented a fejét és körben levarrod a nyakánál az anyagot. Ezt a végén egy pl. filcből készült nyakörvvel el lehet takarni, de még nem most, mert ide lehet majd rejteni a száleldolgozásokat.. :D (Ha lett volna itthon bandana-m abból csináltam volna neki kendőt.. :D)

A keze, farkincája, füle a másik fél zokniból készült. (Ez ugye, attól is függ, milyen hosszú szárú a zoknid, és mennyire tropa .. :D Egy ép sarokrész mindenképp kell..)

Remélem, érthető, ha esetleg nem, nálunk már le van adva a következőre a rendelés, akkor majd fázisfotózok.. :D
süti beállítások módosítása