Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Partiszervíz 2. – Nyomozópalántáknak

2009.04.27. 14:48 felhasznalo

A CSI és egyéb helyszínelős, nyomozós sorozaton szocializálódott szülők gyerekei valószínűleg ugyanúgy odavannak a nyomozgatásért, logikázásért, mint a mama és a papa – főleg, ha nekik is megengedett a sorozat nyomon követése. Ha csemeténk tehát  nem rajong a vízért, ámde szívesebben olvas Agatha Cristhie-t, mint Milne-t, kedvenc példaképe pedig Sherlock Holmes, akkor születésnapjára csakis nyomozós partit érdemes rendezni neki. Esetünkben mindegy, hogy fiú vagy lány az ünnepelt, ez maximum annyiban lehet lényeges, hogy milyen színű kiegészítőkkel dolgozzunk.

Kezdetnek szerezzünk be néhány olcsó, de azért működő nagyítót. A nagyítókat ízlés szerint dekorálhatjuk szalagocskákkal, valamint szükség lesz néhány zacskóra, amibe majd szépen belepottyanthatjuk. A zacskóra tehetünk feliratot is – érdemes magunk tervezni, hogy elég sk szülők legyünk -, valami olyasmit, hogy: használd a nagyítót, hogy megtudd, mi a titkos üzenet.

 

Merthogy a zacskóba szintén sk kivitelezett titkos üzenet is kerül. Mondjuk, nem annyira titkos, mint amennyire incifinci betűkkel írt, mert hát pont az benne a balhé, hogy a gyerek előkapja az üzenetet, és a hangyányi betűket a nagyítóval olvashatja el. Az üzenet pedig azért nem titkos, mert az maga tulajdonképpen a meghívó. Vicces kedvű anyukák-apukák még azt is odabiggyeszthetik a végére, hogy az üzenet 10 másodpercen belül megsemmisíti önmagát, mint a régi jó akciócsoportos filmekben.

 

Érdemes nemcsak a meghívót nyomozósra alakítani, de magát a partiprogramot is. Játsszanak csak detektívesdit a gyerekek a buli helyszínén is, és most nemcsak a Cluedo adta lehetőségekre gondoltam. Találjunk ki valami jó kis bűntényt, amihez elrejthetünk a terepen mindenféle bizonyítékot, a gyerekek pedig két csoportra osztva próbálják meg felfejteni az eset szálait. Garantáltan jól fogják érezni magukat, olyannyira, hogy emlegetik majd egy évig – míg valami újabb remek ötlettel nem állunk elő a következő bulira.

 
Forrás: Nesting

2 komment

Címkék: játék gyerek ünnep szülő anya apa parti kreativ idea sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr521089031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pottyosgaloca 2009.04.28. 13:48:55

aranyos:))) szerintem jó ötlet, tovább lehetne fejleszteni nem csak nyomozósra, hanem sokféle témára, amin alapul a babazsúr, vagy ilyes. Bár még nincsenek gyermekeim, szerintem mindenképp elsütöm a dolgot,ha egyszer lesznek.. :)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.28. 20:41:39

@pottyosgaloca: na, ha ez tetszik, akkor nézd meg az előzőt (kattints a linkre a posztban), szerintem az is nagyon állat. A jövőben egyébként több ilyen poszt is lesz majd, úgyhogy betárazhatsz ötletekből évekre előre.:)
süti beállítások módosítása