Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Stílusos gyerekszoba - 2 in 1

2009.08.31. 14:53 felhasznalo

Kettő az egyben, mert egyszerre bizony két szobát kaptok a mai napon, hála annak a különösen kreatív szülőpárosnak, akik Annie és Elin szobáját kialakították. Mindkét kislány romantikus, finom kivitelezésű szobában hajthatja álomra a fejét, az biztos.

Lássuk először Annie szobáját, ha már ő a nagyobbik lány. Mázlista gyerek, mert a kép alapján szép nagy tér áll rendelkezésére, amiből a szülők a lehető legnagyobb felületet szabadon is hagyták, hadd legyen hol tombolni-játszani, ugyebár. A skandináv stílusra jellemzően uralkodik a fehér szín - plafon, padló és bútorok, no meg a falak egy része -, de azért vannak itt nőiesen finom részletek. A legszembetűnőbb talán a rózsaszín, virágos tapéta, amit tökéletes arányban használtak, nem teszi túl csöpögőssé, nyálas-romantikussá az egészet. Külön kedvencem a mennyezeti lámpa, egy komoly, felnőttes design darab, ami egyensúlyba hozza a teret. Bár a rögzítése elég kacskára sikeredett.  

Mázlista kisasszony a szobáján belül, egy sarokban saját játékkonyhát is kapott, tevékenykedhet benne, amennyit csak tetszik, sütheti a képzeletbeli pogácsákat. Jó ötlet a fonott kosarak falra fúrása, rengeteg apróságot el tudnak ezek nyelni.

A szülők úgy tűnik, nemcsak a szoba egészére fordítottak kellő figyelmet, de játékokból is igyekeztek tetszetős, jobb minőségű darabokat összeválogatni, pontosabban összevásárolni. Azok a fából készült sütemények külön gusztusosak. Tessék meglesni a falmatricákat, figyelemre méltó darabok, így lehet kis ráfordítással és nulla kézügyességgel hangulatos játékkonyhát varázsolni.

 Tükör nélkül egy lányszoba mit sem ér - mondaná minden kislány, ha eszébe jutna. De egy ilyen szobába nem lehetett volna akármilyen tükröt felszerelni, ez a romantikus, csipkés keretes darab viszont tökéletesen illik ide. Az ablakpárkányon álló locsolókannákon szépen visszaköszönnek a tapéta főbb színei. Még az a kedves, de rusnya plüssvirág sem tud sokat rontani az összképen.

Térjünk most át Elin szobájába, aki hasonlóképpen szerencsés, mint nővére. Itt már több a virágminta, mint Annie szobájában, mégsem tűnik túl soknak, hála a fehér ellensúlyozó erejének. A fehér falak és a kecses ívű, kovácsoltvas ágy, a mama gyerekkorából átmentett könyvesszekrény is kellemesen tompítja a kék alapon rózsaszín rózsák burjánzását.

Amelyekből csak az egyik falra került, szép, nagy mintás tapéta formájában, de visszaköszönnek a szekrényajtóról is, amely szegény, végzetes balesetet szenvedett a költözködés során - lett rajta egy szép nagy lik, amelyet a ráragasztott tapéta jótékonyan eltakar.

Remek ötlet, hogy még a rózsás falat is megtöri egy kis hűsítő és nyugtató fehérség: a tapéta csak a bepolcozott beugróig tart, ahol helyett kaptak a kislány kedvenc játékai. És milyen jól mutatnak így, polcra kitéve, nem pedig egy tárolóba zsúfolva, ugye? Már-már olyan, mint egy játékkiállítás.

A beugróért cserébe a rózsák kaptak még egy felületet - mégpedig az immár rendesen felapplikált mennyezeti lámpa búráját. Finom és játékos megoldás volt ez a szülők részéről, amivel még egységessebbé tették a szoba romantikus, lányos stílusát, ám ismét elkerülték a túltengés könnyen csábító csapdáját.

A szülői kreativitás pedig a dekorációra is kiterjedt. Nézzétek csak meg az alábbi díszt: a mama fogott egy faágat, letisztította, kicsit avittosra festette, majd saját készítésű textilmadarakat ültetett rá. Egyszerű, színes ötlet, tipikusan az a nekem-hogyhogy-nem-jutott-eszembe idea.

Azt hiszem, örülnék, ha én ilyen ötletes gyerekszobát tudnék rittyenteni a lánynak, bármelyiket szívesen belakná, az biztos. De tudjátok mit? Én is szívesen laknék valamelyikben, így még a rózsák is tetszenek.

Ha valaki otthon egy szép romantikus szobát rejteget, hát most itt a lehetőség, ragadjon billentyűzetet, küldjön fotókat, hadd mutassuk meg itt a blogon

Forrás: flickr

2 komment

Címkék: gyerek szülő anya apa gyerekszoba dekor csecsebecse stílusos gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr681342144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortje 2009.08.31. 22:13:04

Nekem ezek túl virágosak. Lehet, hogy túl fiús anyuka lettem.

Dortje 2009.08.31. 22:14:00

De a madaras örlet tetszik, le is mentettem jobb időkre, ha lesz időm, ilyet szívesen...
süti beállítások módosítása