Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Stílusos gyerekszoba - Lepke száll virágra

2010.02.22. 09:51 felhasznalo

Hamisítatlan lányszobát mutatunk be ezúttal, mégsem csöpög a falakról a rózsaszín falfesték, mégsem kelt cukorszirupos hatást. Pedig tel van pillangókkal - ott rebegtetik szárnyukat a falakon, körbe-körbe a szoba közepe felett, rászálltak a lámpákra, és körüludvarolják a szobában lévő virágokat.

Meggyőződésem, hogy a finom egyensúly alapja a szoba visszafogott, zöldeskék falszíne, valamint a fehérek-lilák használata némi fától származó barnával keverve. Virágokból egyáltalán nincs sok - a pelenkázó és a kiságy mögötti falakat engem leginkább hagymavirágra emlékeztető falmatricával dekorálták, míg az ajtó melletti falon egy modern és félmagas dombor-váza, amely felett a falmatricákkal ellentétben a síkból kiemelkedő, stilizált virágfejeket tettek teljessé. Ezek körül festett pillangók repkednek.

A falmatricák, festett és kiemelt elemek mellett külön szót érdemel a plafonról közelében lebegő, gomolygó lepkefelhő - a Pottery Barn Kids pillangómobilja. Nagyon egyszerű, gyönyörű, és mivel a lepkék minden szellőtől mozgásba lendülnek, szerintem igazán élettelivé és mozgalmassá varázsolják a babaszobát.

Ugyanakkor be kell vallanom, hogy a kiságy, a világítótestek, a bölcső és a pelenkázó kivételével a többi berendezési tárgy egyáltalán nem tetszik. Sem a hintaszék-lábtartó - bár tudom, hogy praktikus, de ez esetben eléggé nem odaillő darabot sikerült választani -, sem a barna, műanyagbetétes komód nem az igazi ebben a szobában.

 

Forrás: Project Nursery

9 komment

Címkék: szülő baba gyerekszoba dekor stílusos gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr661777215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukac.Konrád · http://www.kukackonrad.eu 2010.02.22. 10:28:44

Nagyon szép és elegáns ez a babaszoba, de a magam részéről sosem mondanék le a színek inspiráló és fejlesztő hatásáról.
Lehet hogy nem is a babának készült ez a szoba?

Szőlő 2010.02.22. 11:38:58

Nekem a szék sem tűnik nem odavalónak, tetszik nagyon, de egyetértek az előttem szólóval.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.22. 12:15:51

@Kukac.Konrád: Ó, majd mutatok olyanokat is, ha érdekel, ami szerintem tuti, hogy nem a babának készült.

Ebben a viszonylag visszafogott színkezelésben az a jó, hogy a babára is nyugtatóan hat. Ami például egy olyan gyereknél, mint az enyém, kész főnyeremény lehet. A színek inspiráló hatása ettől még behozható - például színes játékokkal, színes ruhákkal és textilekkel. Ráadásul az apró babáknál még inkább a kontrasztok az érdekesek, a színek igazából csak később válnak fontossá.

No meg nyilván lehet az idő haladtával változtatni a dolgokon - sokszor elég csak az apróságokon -, de ez mégiscsak időtállóbbnak tűnik, mint mondjuk a kismacis, kiskutyás, kiscicás falak.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.22. 12:51:04

Bakker, megint a hülye moderálás linkre kattintottam, bocsánat!

Ezt Szőlő írta:

"Időtálló az igaz, bár a festés azárt néhány évente úgyis aktuális. (Legalábbis én ezzel nyugtatom magam a virágos falfestést illetően :D )

Nem gyerekszobához tartozik ugyan, de én legelőször a parkettát vettem észre, az valami gyönyörű."

Kukac.Konrád · http://www.kukackonrad.eu 2010.02.23. 08:50:52

@felhasznalo: Teljesen egyet értek, én is csak egy kevés, de határozott színt tennék a szobába, akár a függönyt, vagy a mobilt illetően.

Nem tudom Szőlőék hogy vannak vele, de mi nagyon várjuk már a festést :) Nagy, színes parafa virágok vannak a falra ragasztva. Soha többet.

Szőlő 2010.02.23. 09:51:20

@Kukac.Konrád: Én még csak most lettem készen vele, 2 és fél hónap melóval, szóval én egyelőre imádom, meg a lányom is midnig mndja hogy Anya festette meg Apa festette, meg hogy szép, szóval neki is tetszik szerencsére. :) Mondjuk ezek nem annyira nagy virágok, inkább ilyen bordűrszerű, meg olyan igazi kiscsajos a szoba tőle. Csak majd ugye eltelik 2 év, és közli hogy neki nem kell virág hanem legyen inkább póni.... vagy bármi más. :D

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2010.02.25. 21:12:40

egy egyévessel a hátam mögött, aki épp szétken, elrohan, megesz, lekapar, leránt, stb, csak kajánul vigyorogni tudok az ilyen "majd ilyen lesz a gyerekszoba" című projekteken, amiken minden élére állítva a legutolsó dizájn szerint.

Lorrie 2010.03.08. 21:21:46

wáó.... akármennyire is babaszoba, nekem egy ilyen kell, persze nem kisággyal. :D ez nagyon szép, és megnyugtató... :O és 16 éves vagyok, de szívesen laknék ilyen szobában :D

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.03.09. 08:27:01

@Łorrie: hű, örülök, hogy Neked is tetszik.:) Majd próbálunk nagyobb gyerekeknek való szobákat is keresni, de sajnos nincs túl könnyű dolgunk.
süti beállítások módosítása