Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Alkot az Olvasó 33.

2010.04.27. 09:30 felhasznalo

Egy régi, elkallódott levélre találtam a mélboxunkban, aminek szerencsétlen módon nem volt tárgya, így átrendezéskor nem került be az Alkot az Olvasó mappába. Ám mivel posztolásra érdemes, legyen bármily régi, most bemutatjuk Nektek is. Monostorinora nevű olvasónk küldte, még bőven az elmúlt évben.

"Már egy ideje nagy figyelemmel kísérem a honlapjukat. Nagyon megfogott a humora, azon kívül, hogy egy magamfajta kreatív-mami rengeteg ötletet is meríthet a leírtakból. Végül most jutottam el oda, hogy elküldjem a kreatívkodásom eredményeiről készült fotókat, kérem, fogadják szeretettel.

Az első képeken látható kis házikót a minden gyerekes családban megtalálható műanyagvázas sátor alapjára készítettem el (minthogy 2,5 éves kislányom meglehetősen hamar leamortizálta az eredeti, nem túl ízléses műanyag sátorlapot).

Az épp itthon talált, natúr lenanyagot választottam alapnak - bár később ezt megbántam, mert valamilyen merevebb, kartonszerű anyag jobb lett volna -, amiből megvarrtam a házikó-sátort. A merevítőrudaknak belül bújtatót készítettem, hogy kifeszítse az anyagot, mely így szebb és tartósabb is lett.

Az ablakok - és minden más díszítés - filcből készültek, melyek egy részét géppel, de az aprólékosabbját - mint a virágok feje, vagy a pillangók teste - kézzel varrtam az alaphoz.
Sajnos a  nagy anyagmennyiség miatt a varrógép használata így is komoly nehézségekbe ütközött, de azért végül, már-már elvakult munkával sikerült mikulásra elkészíteni az új házikót, melyet Lilla lányom nagy örömmel vett újra birtokba. Itt mondanék köszönetet családomnak, akik ez idő alatt, hajlandók voltak kevesebbel is beérni anyából!

Csatoltam még képeket a leányzó szobájáról. Afféle virágos rétet akartam neki varázsolni. Az eredeti ötletet egyébként éppen e honlapról szereztem, melyet aztán átdolgoztam kissé...

Remélem mások is kedvet kapnak gyermekeik szobájának dekorálásához. Az én lányom nagyon büszke az ő "szépszobájára", és nagy előszeretettel mutatja meg a barátainak.

Még egy utolsó gondolat: Van még néhány már elkészült, illetve készülőben lévő dolog minálunk. Minthogy ismét gyermeket (pontosabban gyermekeket) várok, újra elkapott a "fészekrakás", így a hamarosan megérkező ikerlányaim számára is készültem/ök egy szép új szobával. Ha van rá igény ezt is szívesen megosztanám Ön(ökk)el és a blog olvasóival.

Még egyszer gratulálok a remek honlaphoz, továbbra is hű olvasójuk maradok! Csak így tovább!

Monostorinora

U.I.: A bagoly megalkotását természetesen a blog írójának szenvedélye inspirálta!"

Kedves Monostorinora! A bagolyért zaphodbb - borítékolom - lelkesen fog visítozni,és persze, hogy kíváncsiak vagyunk további művekre is. Egyet kaptunk is azóta, azt valamikor a jövőben fogjuk kiposztolni.

És elnézést, hogy ilyen későn került ki, hogy a jövőben ilyesmi kevésbé fordulhasson elő, kérünk mindenkit, ha hasonló levelet küld nekünk, a tárgy sorba írja be: "Alkot az Olvasó".

2 komment

Címkék: játék gyerek anya fal játszóház textil sk dekor kuckó alkot az olvasó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr871952875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.27. 10:34:58

Azt el is hiszem, hogy büszke a kislány a szépszobára, tényleg igazi virágos rét :)

Dortje 2010.04.27. 15:24:09

Nagyon szép a szoba és a kuckó is!

Kicsit más, de azért erről jut eszembe:. a kuckó anyaga nálunk nem, de a vázrendszere megy tönkre, törik. Jobb híjján összeragasztottam szigetelőszalaggal, de ez nem százas megoldás. Van valakinek ötlete, mit kezdjek a most már 4 helyen eltört vázzal?!
süti beállítások módosítása