Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

BRÉKING - A gyerek szerint a világ - fotókkal!

2010.05.18. 17:28 felhasznalo

Beérkeztek hát a pályaművek, kedves Olvasók, és itt az ideje, hogy közszemlére tegyük őket, majd szavazásra bocsássuk, melyik három készítőt-beküldőt díjazzuk. Mi úgysem tudnánk dönteni, így ezt a felelősséget most gaz és roppant kényelmes módon toljuk át a drága Látogatókra.

Elsőként Banett küldött nekünk levelet, az alábbi remek képpel - benne az apával, aki szintén fotóz. Kép a képben.

"Sziasztok!

Szeretnénk az alábbi képpel nevezni a szavazásra.

A gyermek kora: 4,5 év

A kép Dégen készült a kastélyparkban.

A kép az apukáját ábrázolja, aki épp őt fotózza, a háttérben látszik a Holland ház nevű építmény és a park egy része."

Annáék képe következik, náluk egy tehetséges természetfotós nevelkedik a családban:

"Kedves Gyerekszoba,

Csatolva küldöm nektek a pályázatra szánt fotót (2), mellékelve a fotós leányzó fényképével, aki:

Kárpule Hanna, 4 éves

A fotó a Fővárosi Állatkertben készült, a zsiráfbébiről.

Szép tavaszt!"

Lídia kislánya nemcsak pompás érzékkel kattintgat, itt már kérem, komoly kompozícióval állunk szemben, ráadásul előre átgondolt koncepcióval kapta kézbe a gyerek a kamerát.

"Sziasztok!

A csatolt képeket lányom Orbán Csenge (6éves) készítette egy kirándulásunk alkalmával Monorierdőn. Hatalmas legelő van ott, ahol volt már szerencsénk őzeket, szarvasokat, vadnyúlakat is látni. Sárkányt szoktunk ott eregetni, bodzát szedni, és ha elfáradtunk akkor csak simán heverészünk a fűben, teljesen kihalt a hely, ezért szeretjük igazán. (Városi, panellakók vagyunk.) Csenge valóban kétéves kora óta fényképez, és mivel nagyon ügyesnek találtuk, két éve megörökölte a család régi fényképezőgépét, amit szinte mindig magánál hord, ha elmegy valahova.

Az első képen egy a fűben talált békát fényképezett le, lassú, óvatos osonkodás után.

"Azért fényképeztem le, mert ritkaság a béka, és volt olyan kedves, hogy nem ugrált el, hanem inkább napozott."

A második képen egy a fűben gyakran megtalálható pitypang látható, amit imádnak a gyerekeim elfújdogálni (meglepő módon :)

"A pitypangot azért fényképeztem le, mert szép. Szeretem nézni az ejtőernyőket, ahogyan elszállnak."

Köszönjük a lehetőséget a pályázatra!"

Csitriék fia is kedveli a mozdonyokat, Csitriék pedig úgy érzem, kedvelték a játékunkat. Amilyen lelkesnek bizonyult a gyerek, olyan lelkesnek bizonyultak a szülei is. Ennek pedig örülünk!

"Sziasztok!

A pályázati kiírás megjelenését követően fényképezőgépet adtunk 3 és fél éves Barnabás fiunk kezébe, hogy megtudjuk, milyen a mi gyerekünk szerint a világ. És ő lelkes volt.

Fotózott az udvaron játszóházat, hintát, virágot, fél bokrot, egy rendezvényen táncosokat, barátaink kislányát (korban hozzá illő), macska hátát egészen közelről (na ez nem lett túl jó kép), mozdonyt és még sok-sok mindent.

Megszavaztuk, hogy a mozdonyos képpel nevezünk. Igaz, nem tökéletes, mert egy kóbor mutatóujj belelóg, de talán ez a kép jellemzi leginkább, hogy milyen Barnus szerint a világ. Érdekes játék volt ez, köszönjük az ötletet."

Anették kislánya a fotókon egészen szürreális képi világot jelenített meg. Különösen a fény és árnyék ragadta meg a képzeletét az egyik családi kiránduláson.

"Kedves Gyerekszoba!

Mellékelten küldünk 3 gyerek-fotót:

  1. „A saját lábam”
  2. „Api árnyéka”
  3. „A saját árnyékom”

Mindhárom képet a 6 éves Hanna készítette Nógrádon, a várnál."

Mercem családja bizonyult a leglelkesebbnek a pályázat kapcsán. Egyébként is szeretnek fotózni, de most aztán még nagyobb kedvet kapott a család apraja-nagyja. Itt most a képek közé fogom szúrni a szövegeket, hogy ne vesszen el semmi infó.

"gyerek neve: Havasi Koppány Ágost, 3 éves

hol készült a kép: A régi nevén Kertészeti Egyetem aborétumában fent a sziklakertnél

mit ábrázol: a kék nem felejtős virágok vannak rajta

Évek óta rendszeres vendégei vagyunk a dísznövény vásárnak április végén, előtte néhány nappal olvastam el a felhívásotokat és olvastam fel a fiúknak.

A vásár forgatagából kimenekültünk a felső kertbe, ahol rengeteg tavaszi virág nyílik ilyenkor, nézelődtünk, a nagyobbik fiú elkezdett fotózgatni, Koppánnyal elöl mentünk és éppen a sziklakert szép virágait nézegettük, mikor meglátta a nefelejcseket. Mondtam milyen szép kék nefelejtsek, erre közölte, hogy ő most kéri a fotógépet és lefotózza a kék nem felejtős virágokat. Így ragadt rajtuk a név, az alkotást meg mellékelten küldöm. Háromszor nyomta le a gombot, kettő kép használható is lett."

Mercem: "gyerek neve: Havasi Csongor Géza, 7 éves

hol készült a kép: A régi nevén Kertészeti Egyetem aborétumában fent a sziklakertnél

A dísznövény vásár forgatagából kimenekültünk a felső kertbe, ahol rengeteg tavaszi virág nyílik ilyenkor és nézelődtünk és a nagyobbik fiú elkezdett fotózgatni, ebből válogattam most - a hétvégén még lehet megyünk kirándulni, lehet akkor még jövök képekkel.

Az első képen a jövendő fotóművész munka közben látható.

A második képen a háromötöd család egy csodaszép virágzó bokor előtt. Azért született a kép, hogy legyenek beállított családi képeink is, Csongor ért oda előbb, mint az apukája, így ő készítette az első ilyen fotókat.

Hogy miért ilyen? "mert így a szép dolgok látszanak rajta és nagyon szép a bokor és a belógó faág is így néz ki jól. és mert rajta vannak a kicsi tesók és te anya, akit nagyon szeretek" ( na ez hízelgett nekem).

Harmadik kép: szép vöröslös - fehér, kinyílt tulipánok vannak rajta és Csongor nagyon szereti a tulipánokat, és ezek különösen tetszettek neki, többet is fotózott, de ezt a képet választotta ő ki, hogy beküldjük, voltak nagyobb tulipánmezők is, de itt érdekesek az elnyíló tulipánok, ahogyan a szimai erre-arra borulnak."

Mercem: "gyerek neve: Havasi Csongor Géza, 7 éves

hol készült a kép: A Kimaros Királyréti kisvasút Királyrét állomásán a múlt hét végén, mikor Királyréten tettünk kisebb sétát és jól részt vettünk az Outdoor fesztiválon is, de ugye a kisvonat az nagy kedvenc, oda bármikor mehetünk:)))

mit ábrázol: Királyréti kisvonat, de leginkább a mozdonya

Május 8-án volt a kisvonat napja, de 9-én meg az Outdoor fesztivál, így mivel túrázni is szeretünk, a vasárnapot választottuk, de a reggeli csöppögés miatt a 13 km-es túrát kihagytuk Verőcéről Kismarosra, csak a Királyréten sétáltunk egy nagyot az Outdoor fesztivál helyszínei között, meg kicsit távolabb. Csongornak kétéves korában Indóház újságot (vasút magazin)  kellett vennem, ha magamnak újságot vette, a vonat-szerelem azóta tart. Így alig szálltunk le a kisvonatról kérte a fotógépet, hogy a gőzöst megörökítse.

A második kép a Csongor kedvence, de kérte, hogy az elsőt is tegyem ide, hogy lehessen látni, hogy melyik mozdonyról van szó, de azért a második a kedvenc, mert ott az ablakon át a vezetőt is lehet látni és mögötte a fákat is, meg rajta van a mozdony összes lámpája és csak a füstöt engedi ki éppen a nagy kéményen, és a kicsin nem jön ki semmi, és látszik, ahogy a füst bemegy a fák közé és lehet tudni, hogy ott elbújik."

Mercem: "gyerek neve: Havasi Koppány Ágost, 3 éves

hol készült a kép: A Kimaros Királyréti kisvasút Királyrét állomásán a múlt hét végén, mikor Királyréten tettünk kisebb sétát és jól részt vettünk az Outdoor fesztiválon is, de ugye a kisvonat az nagy kedvenc, oda bármikor mehetünk.

mit ábrázol: Királyréti kisvonat, de leginkább a mozdonya

Koppány a nagytesójához hasonlóan nagyon szereti a vonatokat, de különösen a kisvasutakat, így amikor visszaértünk, hozzá is eljutott a reggel feltett kérdésem-kérésem, hogy ha fotózni szeretnének, szóljanak, elővesszük a gépet és alkothatnak. Ő a kisvonat két mozdonyából (dízel és gőzös is) a dízelt fotózta le, mert az nem fúj büdös füstöt."

Ezek voltak hát a beérkezett pályázatok. És most jön a lényeg, a SZAVAZÁS. 2010. május 31. éjfélig nyomhatjátok a voksokat, az első három legtöbb szavazatot kapó pedig a HungaryCard nyereményeivel lesz gazdagabb, a pályázati kiírásban leírtak szerint.

 

3 komment

Címkék: gyerek szülő anya apa pályázat művészet nyeremény úton üzenet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr892011987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.19. 09:22:03

Nagyon tetszenek, jó ötlet volt ez a pályázat :)

mercem 2010.05.26. 15:36:42

NAgyon aranyos képek kerültek fel, a mieinken kívül is), bár én többre számítottam, de lehet az utolsó hétvége rossz időjárása is ludas ebben. Látva a sok szavazatunkat ( aminek örülünk, de ugye nekünk jó a második hely is:))), én már másra is adtam le szavazatot: a másik vonatosra, az olyan aranyos és egy 3 évestől meg különösen.
süti beállítások módosítása