Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Könnyeden, biztonságban

2010.06.15. 14:37 felhasznalo

Ismét egy olyan autósülést találtam, ami megoldhatja a sokgyerekes, de kiskocsis családok gondjait, arról nem is beszélve, hogy külföldi utazásoknál az autóbérléseknél el lehet felejteni az autósülést, mint extrát. A Bubble Bum autósülése ugyanis annyira incifinci helyen elfér, és annyira könnyű, hogy bármikor, bárhová magunkkal cipelhetjük. Sőt, cipelje a gyerek, úgyis elbírja.

A Bubble Bum nem hátizsákból átalakítható, de onnan simán elővehető, hiszen olyan autósülés ez, ami felfújható, majd leereszthető, összegöngyölhető, és kisebb helyen tartható, mint a legmenőbb hálózsákok. Mégis biztonságos - két kis rögzítő tartja az ülést a helyén, ám mégis annyira egyszerű bekötni, hogy a gyerek maga is el tudja intézni. Már egy bizonyos kor felett persze, de mire belenő, addigra képes lesz rá. 

Forrás: Bubble Bum

3 komment

Címkék: design biztonság gyerek praktikus úton idea autósülés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr762083316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkorsi 2010.06.15. 23:24:33

hát azért megnézném az adac tesztjét....

toria 2010.06.18. 22:16:03

Én is csak a játékmackót tenném rá :-(

papugaj70 2011.11.24. 07:24:19

kissé soké ért hozzánk, így a tesztjei is.
adac igaz nincs neki, de az R.44/04 mellett megvan az USA forgalmazási engedélye is, amelyhez a törésteszt kötelező, és amelyet az MGA végzett. ( bővebbet itt, a cikk alsó részén: thecarseatlady.blogspot.com/2011/04/car-seat-lady-does-not-recommend.html). Mivel ez nem csak egy felfújható zsák, hanem ezen belül egy hüvelykes memóriahab is van benne, így leengedett vagy leeresztett állapotban is megfelel az ECE R.44/04 szabványnak. A V2 változat, amivel az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet Best Bet (legjobb) minősítését is megkapta nemrég, már rendelkezik szíjrögzítő vállcsattal, ami helyesen pozícionálja a 3.pontos biztonsági övet. (Kétkedőknek angolul itt: ( www.iihs.org/news/rss/pr101311.html )
Nem feltétlen minden sz.r, amit nálunk kreatívabb emberek találnak ki, és sok pénzből, -természetesen nagy haszon reményében - fejlesztetnek ki, de ezek valahol a mi kényelmünket és biztonságunkat hivatottak szolgálni. Sajnos ennek a korosztálynak már előbb veszel egy lövöldözős ps3-as játékot, mint egy biztonsági ülést. Amíg pici "mindent bármennyiért", amikor már nagyobb, sokszor meg már nem számít, "nem muszáj beleülnöd, már nagy vagy..." Olvass kicsit utána a sérülési arányoknak a gyerekek esetében. Amúgy tény és való a gyerekek a magasítókat nem szeretik, és nem szívesen ülnek bele, így volt az én fiam is (most 9 éves), de a BB-ot szó nélkül használja, mivel kényelmes és nem érzi kötöttségnek... Remélem hasznosak voltak a leírtak.
süti beállítások módosítása