Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Örök életre szóló babakocsi

2010.09.09. 09:39 felhasznalo

Maze nevű olvasónk is felhívta rá a figyelmet, hogy létezik egy babakocsi, ami nemcsak három évre, de gyakorlatilag örök életre szólhat. Pontosabban, nem is létezik, még csak koncepció formájában tanulmányozhatjuk, ám amit láttam, az bizony nem rossz elképzelés.

Jeong Haedong és Bae Junseong, a két - talán - dél-koreai tervező álmodta meg a BabyOom ötletét. Amely babakocsi, tricikli és bevásárlókocsi egyben, egy igazán formás, pofás kis darab. A babakocsihoz egy kagylóülés-feltét tartozik, amely természetesen az autóban biztonsági ülésként is funkcionálhat. Laposra csukható, így könnyedén elfér kis helyen is, és a tervezők szerint így 0-3 éves korig használható.

A triciklin nincs mit túlmagyarázni, 3-6 éves gyerekeknek szánják, egy másik feltéttel pedig egy láthatóan elég nagy űrtartalmú bevásárlókocsit kapunk, úgyhogy, ha megvalósulna, végre megszabadulhatnánk a hiperek überszarul forduló, százassal működő, mocskos kocsijaitól. És így, miután a gyerek végképp kinövi, továbbra is hasznos maradhatna a család más - esetleg idősebb - tagjai számára.

Azért pár kiküszöbölendő gikszer itt is becsúszott a tervekbe, legalábbis szerintem. Először is, a babakocsi kagylóüléséhez nem tartozik lábtartó, ami nehézkessé teszi a nagyobb gyerek szállítását. Már ha egyáltalán belefér ebbe a kagylóba, mert az a tervekből nem derül ki számomra, hogy mekkora az ülés. Ahogy az sem, vajon dönthető-e az ülés, és így fektethető-e benne a baba?

Aztán ott van a tolókar problémája. Nem lenne rossz, ha ez állítható lenne, mert az arányokból ítélve, egy átlag európai szülő máskülönben kétrét görnyedve tudná csak tolni a kocsit. Ugyanezen ok miatt problémát jelenthet a tolókaron túlnyúló két hátsó kerék is, amibe csúnyán bele lehet verni a szülői virgácsokat menet közben. Az is rejtély számomra, vajon miképpen bolygósíthatók a kerekek? Gondolom, fék mindenképp lenne benne.

A tricikli esetében szerintem talán túl magasan van az ülésrész, ami borulékonnyá teheti a járgányt, ezzel pedig kicsit bizonytalanná a szülőt, vajon rá merje-e ültetni gyermekét. A pedál is kissé túl messzire került az üléstől, a mérete alapján pedig talán a hajtás sem gyerekjáték - pedig hát, ez lenne a cél, nemde?

Ám szerintem, két kreatív tervezőnek ezek a problémák meg sem kottyannak. Ha sikerül rájuk megoldást, a kocsira pedig gyártót találni, akkor csak annyit kérnék, ne többszázezer forintos eladási árat kalkuláljanak, mert akkor tuti nem tudom majd a következő kölöknek beszerezni.

Forrás: Yanko Design

Szólj hozzá!

Címkék: design sport gyerek szülő anya apa praktikus baba kreativ babakocsi tárolás úton jármű idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr72274126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása