Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Tisztelgés Starck és a gyerekek előtt

2011.02.02. 16:24 felhasznalo

Aki formatervezésre adja a fejét, óvakodnia kell attól, hogy leutánozza valamelyik nagy előd munkásságát. Phillippe Starck tipikus példa lehet erre, munkássága sok-sok tervezőt ihletett meg, na de ez érthető.

Starck egyik, átlátszó műanyagból készült, ikonikus széke, a Mr. Impossible például Paul Sandip fantáziáját indította be, aki végül gyerekszékek formájában gondolta őket újra, némi csavarral vegyítve. A szintén átlátszó, színezett plasztikból készült székek lábában ugyanis az elektrosztatikusságot felhasználva vándorolnak az apró - és színben természetesen passzoló - polisztirol golyócskák. A három székkel emellett a gyerekek kíváncsisága, kreativitása és mágikus gondolkodása előtt is tiszteleg az ifjú designer, erre utalnak az elnevezések is: The Magician, The Painter, The Scientist.

Forrás: Differential Design by Paul Sandip

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek szék csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr892621346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása