Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Karácsonyfa újratöltve

2011.12.12. 17:26 zaphodbb

Immár harmadik éve, hogy összegyűjtöm a hagyományostól eltérő, néhol agyament, néhol pedig vicces karácsonyfákat. Idén is álljon itt tehát egy csokorra való az újraértelmezett fákról és furcsa díszítésekről. Némelyiket kinéztem magamnak, hogy ezt majd én is, itthon, de ahogy ismerem magam, semmi sem lesz belőle. Ám ha felétek van olyan fa, ami merőben szokatlan, osszátok meg velünk mindenképp!

Not Martha nem véletlenül viseli ezt a nevet, Martha Stewart nyomán saját kezűleg készít mindent, ám ahogy elnézegettem az oldalát, egy csipettel több fantáziával és eredeti ötlettel. Jó példa erre a karácsonyfa díszekből készült mobil, lelógatva a plafonról igazán hatásos. 

A Le vestiaire de Jeanne blogon leltem két olyan saját készítésű fát, ami nálam a két kedvenc lett első pillantásra. A falra ragasztott karácsonyfa az első helyen áll, mert egyszerű és minimalista, ráadásul érzem magamban az erőt, hogy akár még én is meg tudnám csinálni, ha lenne szabad falfelület a lakásunkban. A második helyen landolt a karácsonyfa betekerve, a maga kissé bohókás és érthetetlen módján.

Kínában nem tudnak kicsiben gondolkodni, bár úgy tűnik Litvániában sem, már ami az üvegek és karácsonyfa viszonyát illeti. Kínában nemes egyszerűséggel 1000 Heineken üvegből állítottak karácsonyfát, amit kiinni sem lehetett kis feladat, hát még megépíteni.

Litvániában pedig Jolanta Smidtiene álmodta és építette ezt az alant látható 32.000 műanyag üvegből álló karácsonyfát. Szépnek nem  mondható, de legalább grandiózus és újrahasznosításból is jeles. Környezetvédelem karácsonykor is, így kell ezt.

Nem maradhat ki az örökzöld, minden könyvmoly kedvence fa sem, ami természetesen könyvekből készült. Ha már elleptek otthon a könyvek és nem férnek egy polcra sem, akkor ez a legegyszerűbb módja az újrahasznosításnak, bár csak időleges. 

Mivel a karácsony a dobozolásról szól, be- majd kicsomagolunk, hogy aztán a dobozokat jól ne tudjuk hova tenni, itt a remek ötlet arra, hogyan lehet még felhasználni őket. Ezen a karácsonyon akár kartondobozból lehetne a karácsonyfa is, ha követjük a linken az instrukciókat. Egészen megnyerő, a Makedo mindig meg tud lepni.

Az IT szekció nagy örömére jópár geek karácsonyfa is akadt az utamba. Elsőként a Darth Vadernek öltöztetett fa, amin a fénykard üt a legnagyobbat. Nem kevésbé vicces a Dalek fa sem, annak legalábbis biztos, aki ismeri a Dr. Who sorozatot. Márpedig egy valamirevaló geeknek ismernie kell. Máris visszahangzik a fülünkben a fára nézve a Dalekok kórusa, amint kántálják, hogy "Exterminate! Exterminate! Exterminate!". Ez aztán tényleg meghozza a meghitt karácsonyi hangulatot.

Hogy a számítógépek világába elkalandozzunk, álljon itt egy RAM karácsonyfa. Szerintem egy ilyet simán össze tudnék dobni az itthon szanaszét heverő számítógépes cuccokból, jó is az, ha informatikus van a háznál. 

Gyerekkorunk megidézésére pedig Super Mariot hoztam el, amivel nagyon régen, nagyon sokat játszottam. Ettől függetlenül nem akarnám viszontlátni a karácsonyfán, bár az igazi, habzószájú vérfanok biztos örülnének egy ilyen díszítésnek.

Az újrahasznosítás jegyében a következő karácsonyfa leginkább zenészeknek ajánlott, akiknek sok felesleges kotta halmozódott fel otthon. Bár aki zenész, tudja, hogy olyan nincs, hogy felesleges kotta, de mi most tételezzük fel, hogy térdig gázolunk bennük. Ebben az esetben kicsit kicsipkézzük a szélüket és feltűzzük őket. Picike, ám annál kedvesebb kis fát kapunk, amiből helyes asztaldísz válhat.

Hasznosítsunk még újra két ötlet erejéig, amiből az elsőt úgy, ahogy van vessük is el rögvest, szép gondolat ugyan, hogy a kiégett villanykörtékből ragasszunk össze egy fenyőformát, ámde nemes egyszerűséggel bűnronda. A második már sok fokkal jobb, hogy cukorkákból építsünk karácsonyfát, ezt akár még el is nézném dekorációként az asztalon, bár azt hiszem - ismerve a lányaim és az édességek kapcsolatát - nem lennének hosszú életűek.

Ha pedig már az ételeknél tartunk, akkor a sushi karácsonyfát sem hagyhatom ki, aminek annyi köze van a karácsonyhoz maximum, hogy van benne hal, de legalább két méretben is a rendelkezésünkre áll.

A kötött fa Lancashire-ben található, mindene kötött, olyan mint a jófajta rénszarvasos pulcsi a Bridget Jones naplójában. 5,4 méter, a metodista egyház hívei készítették karöltve a nyugdíjas és könyvtár klubbal. Ha pedig majd lejár a karácsonyi szezon, akkor sok-sok takaróvá válik hirtelen.

A manapság már elmaradhatatlan iPhone tematika visszatér, mint a bumeráng, karácsonykor sem kerülhetjük el. Az iPhone Savior dolgozói díszítették fel ily módon a fát, gondolom ők is olyanok, akik állandóan arccal előre bele vannak veszve a telefonjukba. Bár, az is lehet, hogy feléjük ez benne van a munkaköri leírásban.

Godzilla pedig naná, hogy japán találmány, egy tokyoi bevásárlóközpontban látott napvilágot. Az abszurdisztán és a merő rettenet kategóriáját simán kimeríti, méltó lezárása a cseppet sem hagyományos karácsonyfáknak.

3 komment · 1 trackback

Címkék: design ünnep kreativ abszurdisztán idea recycle hellókarácsony sk dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr523441822

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bohusek 2011.12.14. 16:21:39

Mondjuk az én két évvel ezelőtti fám nem volt kreatív, de talán korszakalkotónak mondható. Ajándékba hozzámvágtak egy akkora ezüst fenyőt, hogy két férfi alig bírta becipelni a kecóba (a családnak ki kellett vágni a kert végében, mert kikezdett két másik fát).
Na most egyáltalán nincs fenyőfa talpam. De ilyen monstrumot amúgy sem bírna ki, csak valami ipari dolog. 24-én kétségbeesetten áthívtam a szomszédot, mert meg sem bírtam emelni a fenyőt. Együtt sikerült, csak a "betámasztom a sarokba" módszer nem vált be, mivel a súlya elhúzta. Szomszéd el, én meg szomorkodtam, mert hát kell a színes életérzés és égők. Aztán beforgattam (vagy 2 óra alatt) a sarokba a törzsét, csúcsával a szoba közepe felé mutatva. Így kezdtem neki a díszítésnek. A csúcsdíszt leszámítva minden hagyományos módon került fel rá, azt azonban gondoltam, eredeti irányba helyezem fel (ld. vízszintesen), jó lesz nekimenni a sötétben botorkálva. A fa arányait figyelembe véve néhány rizspapír lámpa búrát is rádobtam, a nagyobbik fajtából. Simán elvesztek a zöldben.

Egyetlen prbléma csak a leszedéskor adódott, olyannyira élő fát kaptam, hogy egy egész pók klán kelt ki a jó időben a szobámban. Kb. 200 mini pókot kellett kivégeznem porszívóval. A szerencsém, na az 1000 évre előre taccsra lett vágva.

Csilla G. 2013.02.07. 22:59:29

Az első kép alapján készült a tavalyi fánk :D küldhetek képet?

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2013.02.13. 17:54:05

@Csilla G.: Mindenképp! Vagy töltsd fel hozzánk a Facebookra! Köszi előre is.:)
süti beállítások módosítása