Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Kis cipellő DIY

2013.09.09. 09:53 tibtün

Szupercuki filc kiscipőket találtam, ráérő anyukák (van ilyen?), nagymamák bátran nekiugorhatnak, első ránézésre nem tűnik túl bonyolultnak. A cipő elkészítéséhez szabásmintára - innen ingyenesen letölthető -, filcanyagra, cérnára és gumiszalagra lesz szükségünk.

felt-baby-shoes-4-425.jpg

A szabásmintát kivágva szépen ráillesztjük az anyagra, szabókrétával körberajzoljuk, és máris vehetjük elő az ollót, hogy kiszabjuk. Jelöljük meg a jobb és bal cipellőhöz tartozó sablont, majd kezdjünk el dolgozni az egyikkel!

Baby-Shoes-cut.jpg

Tűzzük össze a sarokrész középen a cipő alsó és felső részét, ezután hajtsuk be a füleket és tűzzük meg az orránál is, majd haladjunk tovább a mini lábbeli mindkét oldalán.

baby-shoes-pin1.jpg

baby-shoes-pin3.jpg

Most következik a varrás: vegyünk egy színes cérnát és a cipő sarkától kb. 5 mm-re kezdjük el varrni, úgy hogy az egyes öltések is egymástól 5 mm-re helyezkedjenek el. A forrás huroköltést - közismertebb nevén gomblyukvarrás vagy pelenkaöltés - használ, lényege, hogy leöltés előtt egy hurkot képzünk. Na, nekem ez a legbonyolultabb része az alkotásnak, de az internetnek hála, még videót is találtam a technika elsajátításához.

baby-shoes-sew1.jpg

baby-shoes-sew2.jpg

baby-shoes-sew6.jpg

Ezután már csak a gumiszalag bevarrása a feladatunk, amelyet a kiscipő felső részén a képen látható módon egy-egy keresztöltéssel rögzítünk.

baby-shoes-elastic1.jpg

baby-shoes-done1.jpg

A fenti lépéseket végezzük el a balos cipelőre is, és voilá: elkészült egy pár cuki lábbeli.

felt-baby-shoes-2-425.jpg

Nekem például ősszel nagyon jól jönne egy ilyen a babakocsiban csücsülő félévesem lábára! Na sziasztok, megyek is filcet venni!

A forrásra kattintva egy kicsit részletesebb (angol) készítési útmutató található.

Forrás: The purl bee

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő gyerek praktikus baba kreativ cipő textil sk gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr675497934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása