Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Újévi ajándék

2014.01.06. 09:26 Amaranta Ursula

A Temari labdák igazán különleges népművészeti alkotások, amelyek Kínából indulva Japánban is nagy népszerűségre tettek szert. A hagyomány szerint a kézzel hímzett labdákat a szülők vagy nagyszülők újévi ajándékként adták a gyerekeknek, amelyek néha kézzel írt jókívánságokat, máskor pedig pici csengettyűket rejtettek.

A NanaAkua névre hallgató flickr felhasználó 88 éves nagymamája fantasztikus Temari kollekcióját töltötte fel az oldalra. Az idős hölgy a hatvanas évektől kezdve több, mint 500 egyedi labdát hímzett. Varázslatosak, elképesztő munka van bennük, mégis, szerintem igazán kiegyensúlyozott lehet a néni, hiszen ezek a labdák tulajdonképpen a mandalák 3D-s változatai.

temari-1.jpg

temari-5.jpg

temari-6.jpg

temari-2.jpg

temari-8.jpg

Forrás: flickr

1 komment

Címkék: kreatív design játék ünnep ajándék sk csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr765703779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2014.01.08. 14:51:15

Ezek nagyon jók! Csupa misztikus geometriai szimbólum van gömbre öltve. Mondanivalójában a magyar húsvéti hímes tojásokra hasonlít. Nézzétek meg a többi képet is a flickr-en!
süti beállítások módosítása