Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Akadálymentes kockák, avagy játék akár lámpaoltás utánra is

2014.07.04. 09:46 Bohusek

Ha a korábban bemutatott Braille-ABC elsajátítására alkalmas fejlesztő eszközök nyomán mára kenjük-vágjuk a "pöttyös" betűket, átnyergelhetünk a szórakozás mezejére. És ha játék, akkor legyen Rubik-kocka. Mert hát az mégis csak magyar. A képek magukért beszélnek, a feladat adott. Az első, Konstantin Datz tervezte példánnyal ráadásul hat német szót is megtanulhatunk, mégpedig a kocka eredeti dizájnjához kapcsolódó színeket.

thumbs_rubikscube_02.jpg

thumbs_rubikscube_03.jpg

thumbs_rubikscube_05.jpg

Forrás: Konstantin Datz

Ha valaki a tapintását nem csak a Braille-írás segítségével fejlesztené, ajánljuk Zhiliang Cheng bűvös kockáját, mely hat eltérő anyaggal operál: fém, fa, bőr, műanyag, gumi és textil borítja a játék felületét. Azt hiszem, garantáltan eltelik a kirakással akár egy egész munkanap is. A csomagoláson egyébként figyelmesen Braille-írással tünteti fel a tervező az információkat. 

2377514987_7ae4c12cc0_o.jpg

150248_5WMnHQHJ8uBq5mfQRRYQoXzBf.jpg

 

150248_koj70LzsXQMECOkLGFHc6CRQ1_1.jpg

Forrás: Core77

És hogy emeljük a tétet, jöjjön csemegének egy olyan kocka, amely a gyerekkorom képregényiben felbukkanó "labirintusos" játékot és a kirakósokat egyesíti. És bár a moldáv tervező, Diana Manole nem kifejezetten látássérülteknek tervezte a játékot, kidomborodó felületének köszönhetően a vakok és gyengénlátók is nekieshetnek az első ránézésre elég frusztráló kihívásnak.

smart_cube3.jpg

smart_cube2.jpg

smart_cube.jpg

Forrás: Diana Manole

Szólj hozzá!

Címkék: design játék

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr26462547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása