Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ez is játék. Ez is játék?

2014.07.07. 17:50 Amaranta Ursula

Tudtátok, hogy a vakoknak csak mintegy tíz százaléka tud Braille-írást olvasni? A Fittle egy szuper eszköz vakok számára, ami játékosan tanítja meg a braille betűket egy-egy szó formájának összerakása segítségével.

Gyakorlatilag egy braille jelekkel ellátott puzzle-ről van szó, ami annyi darabból áll, ahány betűből a szó, és olyan formája van, mint annak a tárgynak, amit a szó jelent. Ha így leírva bonyolultnak tűnik, nézzétek meg a filmet. A legszebb az egészben, hogy az egyes darabok ingyen letölthetők, és 3D nyomtató segítségével kapnak fizikai formát.

A fejlesztés még tesztelés alatt áll, de remélhetőleg hamarosan sok-sok Fittle hozzáférhetővé válik.

Fittle-3D-Printing-Project-Enables-Visually-Impaired-to-Learn-Braille-Language.jpg

large_2-low_display_large.jpg

fittle-cat.jpg

 Forrás: Fittle

1 komment

Címkék: játék internet tanulás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr386468069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdek Lődő 2014.07.08. 12:29:18

Ezek a stilizált figurák elsősorban a látók absztrakciójára épülnek. Érdekes kérdés, hogy a nem látók miként képesek ezeket összekapcsolni a valós mintákkal, élőlényekkel, tárgyakkal, ez a fajta elvonatkoztatás mennyire működik, alakulhat ki náluk.
süti beállítások módosítása