Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Stílusos gyerekszoba - Modern és eklektikus

2009.09.21. 10:02 felhasznalo

No meg imádnivaló. De hát milyen is lehetne egy olyan - mázlista - gyerek szobája, akinek szülője az Urban Outfitters vezető designere. Akinek ebből az aprócska szobából is sikerült valami egészen egyedit és különlegeset kihoznia.

Charley Mae igazán szerencsés lányka, szobáját nem borítják macik, kutyák, macskák és vizilovak, nem árad a rózsaszín köd, egyetlen huncut hercegnőt sem találunk sehol. Még az ágy alatt sem. Helyette kapott meghökkentő kiegészítőket, nem gyerekes bútorzatot és rengeteg ötletet.

Meghökkentő kiegészítőként említeném a földön látható zebrabőrt utánzó szőnyeget, illetve a kiságy feletti, vélhetően zebrát utánzó trófeát, mely igazán harmonikus egységet alkot a festett spalettákkal, illetve a légies, fémből készült kisággyal. Milyen jól mutat ez a retró komód pelenkázóvá alakítva - más lehet, hogy már rég kiselejtezte volna. És a sarokban álló modern vonalú lámpa is gyönyörű a maga semleges, egyszerű vonalaival és színeivel. A felfelé keskenyedő polcoknak köszönhetően pedig úgy lett rengeteg tárolóhely a szobában, hogy mégsem tűnik túlzsúfoltnak. 

Nézzétek ezt a finom szófát, legtöbbünk biztosan nem a gyerekszobába tette volna, pedig milyen szép és kecses itt is. Arról nem beszélve, hogy nyilván kényelmesebb szoptatáshoz-altatáshoz, mint a legtöbb fotel. Vessetek egy pillantást a falfestésre is, melyet a grafikus designer szülő maga követett el, szerintem szenzációsan sikerült. Még az az őzagancs is tetszik rajta, pedig az már majdnem megüti a morbid-határt nálam. Szépséges az ajtó is, a maga kopottas, régi állapotában, mennyi emléket rejthet minden repedésében.

És tessék: úgy tűnik, lányszoba mostanság nem létezhet textilmadarak nélkül. Igaz, ami igaz, szemrevaló kiegészítők ezek, és nem utolsósorban, otthon sk is elkészíthetők.

Ötletes és kedves megoldás, hogy az éjjeli fényt - amely egyébként Megasii Design Group lámpája - az ágy alá, a padlóra helyezték. Így tényleg nem zavaró a fénye, viszont elég ahhoz, hogy az éjszaka sötétjében megkönnyítse az éhes gyereket ellátó mama dolgát.

Ilyen szobába érkezni jó - hogy ez mennyire igaz, azt lessétek meg a Grayhood oldalán.

Forrás: Grayhood Blog

 

10 komment

Címkék: design gyerek szülő anya apa gyerekszoba stílusos gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr921386245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avareva (törölt) 2009.09.21. 11:26:58

Ízlés a berendezés, de!
Szerintem az a trófea egyszerűen rémisztő.
Vannak gyerekek, akik egy számunkra barátságos plüssállatban is valami rémalakot látnak, mert pl. kicsit erősebb a szeme fehérje és az a sötétben olyan furcsán világít...
Szóval ez itt mind nagyon jól néz ki, meg helyes és persze nekünk felnőtteknek nagyon tetszik, de a gyerekek azt hiszem változtatnának rajta.:)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.21. 11:28:18

@Avareva: Mondjuk, nem vagyok biztos benne, hogy az tényleg egy trófea, vacak a szemem és nem bírtam rendesen kivenni a képen.

Szerinted az?

Avareva (törölt) 2009.09.21. 11:59:29

Mint ha valami krokodilszerű lenne...:))

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.21. 13:53:08

Szívesen hanyatt vetném magam ettől a vezető designertől, de nem tehetem.
Mert, ha már a téma szafari és keresetlenség a dednél: hát merje bevállalni az aranybogár a fadézsát vagy bádoglavórt is. De, hogy műanyag kád a szófa alatt! Egek! Ha tényleg nem érzi, mekkora gáz ez így, akkor nagy bajban lehet az Urban Outfitters. Már ha ízléssel bíró megrendelőtől kap magbízást.... Vannak még persze egyéb, nekem nem igazán fekvő stílustörések is a képeken, de nekem ez a legdurvább döfet.
Bocs, de kijött. Egyébként a madaras ág cukorpofa. És a trófea tényleg falikroki. :)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.21. 14:01:30

@Cyr: :) Nyilván a kiskád nem volt a koncepció része, csak praktikus okokból suvasztódott be a kecses szófalábak közé.:) Mesélj még a többi stílusdöfetről is, nem árt kivesézni egy-egy ilyen posztot.:)

És bazz, tényleg krokodil.:)

Avareva (törölt) 2009.09.21. 14:11:01

Mondjuk ez nem stílus kérdése, de az ablak alá betenni gyerek ágyát... Lehet, hogy jól néz ki.
Szóval az úgy nem jó.:)
Már megint a praktikum beszél belőlem...:)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.21. 14:19:30

@felhasznalo: Értem én, hogy nem alkotott szerves egészet, de fotó készült a gyerek szobájáról, gondolom, legalább addig besunnyaszthatta volna azt a kádat a fürdőbe a lelkem. Arra bezzeg volt ideje, hogy szőrmét helyezzen a pelenkázóra: gyanítom, nem azon teszi tisztába a kölköt.
Lassan adagolom a döféseket :)
- a pilincka állatok a nyitott polcon. Pici gyereknek minek - bár más, ténylegjátékot pár óriás plüssön kívül nem látsz a szobában - max porfogásra jó.
- önmagában az a nyitott polc: állatira nincs rá szükség és tákolmány hangulatú.

Nekem az a legnagyobb bajom, hogy elindul a designer egy nyomvonalon, ami tök jó lenne, de mintha állandóan pelenkáznia kellene közben, meg orrot törölni, meg főzni ezt-azt, képtelen követni. Az eklektikával önmagában semmi bajom, bár én nem szeretem a környezetemben, de ha vannak, akik összedobják, lelkük rajta, távolról még élvezem is. De az nekem már ezen túlmutat, ha az eklektika az igényesség, antik kontra szedettvedettség, bóvli-ból tevődik össze.

És most már rágja a kölök a lábszáramat, úgyhogy abbahagyom :)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.21. 14:24:30

@Avareva: Egyik gyerkőcünk ágya az ablak alatt van.
Tudom, hogy nem praktikus, de mivel négy ágyat nehéz volt a szobák adottságai miatt másképp elhelyezni, így járt a legkisebb ugrifüles :)
Nem nyitjuk rá az ablakot, az igaz, bár ilyen gyönyörű spalettásat nyitnék én is.

Avareva (törölt) 2009.09.21. 14:37:30

@Cyr: A képen látható megoldást viszont nem a kényszer szülte.:)

Vacskamati4 · http://vacskakucko.blogspot.com/ 2009.09.22. 10:33:40

Szerintem az eklektika nem ilyen apró helyiségekbe lett kitalálva... Itt inkább túlzsúfolt maradékraktár hangulatot kelt.. Arról nem is beszélve, hogy azért valami vonal kell, ami egységbe foglalja: egy(két) szín, egy forma, valami ritmikusan visszatérő motívum, egy téma.. Szóval valami.. Itt meg semmi.. és a kismadarakon kívül semmi gyerekbarátot nem találok benne.. (Ettől függetlenül a falfestés és a régi ajtó nagyon tecc...)
süti beállítások módosítása