Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Sk pólófelújítás nyomdával

2013.02.05. 09:34 Bohusek

Ha már az ütött-kopott, elnyűtt cipők újjávarázsolásáról esett szó, ne hagyjuk ki a megunt felsőket sem! Az egyszínű póló persze jó dolog. De sosem árt, ha van rajta egy-két pofás kis minta is. Főleg, ha az a gyereknek ismerős saját pecsétkészletből kerül ki.

A művelet pofonegyszerű. Amire szükség lesz:

  • pamut felső
  • textilfesték
  • ecset
  • pecsét forma - nyomdázó játékból vett, vagy házilag, krumpliból, esetleg parafadugóból készült is tökéletesen megfelel

felső5.jpg

Miután gondosan kifeszítettük a megmintázni kívánt ruhadarabot, helyezzünk a belsejébe egy darab kartont, nehogy összefogja a festék a felső másik oldalát. Ezután készítsük elő a felszerelést.

felső1.jpg

A festéket a biztonság kedvéért öntsük tálba, innen vigyük fel ecsettel a nyomdára, így elkerülhetjük a nagyobb pacsálást.

felső2.jpg

felső3.jpg

Végül jöhet a nyomdázás! Ki ne szeretné ezt a részt?

felső4.jpg

A festék fajtájától és kezelésétől függően várjuk meg a száradást és ha kell, vasalással, esetleg sütőben történő "kiégetéssel" fixáljuk. A festék használati utasításának megfelelően mossuk a felsőt!

Forrás: LadneBebe

2 komment

Címkék: gyerek szülő ruha kreativ idea textil sk csecsebecse gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr65057446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2016.10.12. 20:34:07

Helló, van egy jó tippem festékvásárláshoz:

tolltarto.hu/kreativ_hobbi

Ez a festék egy normál szitafesték, vizes bázisú, szinte szagtalan, én kézzel festettem (konkrétan az ujjammal) vele évekig és minden ok, 20 évvel később is :)

Szóval a fenti linken abban a kis ikeás üvegben bőven elég festék van sok-sok póló megfestéséhez (házilag). Egyébként ezt csak 2 kilós vödrökben lehet beszerezni, ami nyilván ipari mennyiség.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2016.10.12. 20:37:18

Ja még egy fontos: a póló belsejébe tegyél egy papírlapot (karton, újság, akármi megteszi, ami lapos), hogy a festék semmiképp se üssön át a túloldalra!
süti beállítások módosítása