Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Emeletes ágy kontra galéria - másodszor

2010.03.01. 18:07 Cyr

Bevallom őszintén, a ducduc emeletes ágya szívemhez közelebb állt, mint ez a Zaphodbb kollegina jóvoltából a képen látható - egyébként igazán mutatós - galéria. A lépcső alápolcozása például kifejezetten remek ötlet, jöhet. Való igaz az is, hogy rengeteg helyet lehet nyerni vele, amennyiben lakásunk belmagassága eléri a minimum 4 métert - mi sajnos korántsem loftban éljük mindennapjainkat. Maga az elképzelés azért legalábbis kiindulásnak megfelel, úgy gondolom azonban, hadseregnyi gyerekhez azért ennél jóval több rámolós hely kell. Folytatom is a körbenézést, kevésbé aprózva, egyelőre pedig:

emeletes ágy : galéria    1 : 0

Forrás: Collectfurniture

 

8 komment

Címkék: design gyerek galéria praktikus ágy gyerekszoba emeleteságy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr681766368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tril 2010.03.02. 08:18:42

Nagyon buli! csak nekem tűnik zseniálisnak, hogy az első lépcső ill. a szekrény maga is "lóg" a levegőben, ezáltal fel lehet mosni alatta?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.03.02. 09:16:25

@tril: Valóban lóg, tehát reszkessenek azok a poroszlánok :)

Szőlő 2010.03.02. 13:06:56

Én mondjuk galéria párti vagyok, mert nálunk engedi a belmagasság (3,60), most mi is azon alszunk. Igaz, hogy fekvőgaléria fér csak el, tehát felnőtt nem tud felállni, de gyerek olyan 1,50-1,60-ig igen. Viszont volt egy albérletünk, ahol úgy oldották meg a galériát, hogy ahogy felmentél a lépcsőn, fel tudtál állni (és akkora volt a szélessége hogy egy keskeny íróasztal is elfért a fal mellett), a fekvőfelületen viszont már nem. Tehát kvázi "lépcsőzetes" volt a galéria. Ahol fent állni tudtál ott alatta kb 1,60-1,70 körül volt a magasság, alá kerülhetett polc, szekrény. Így viszont, mivel a fekvővelület alatt volt legalább 2 méter, egyáltalán nem nyomta agyon a szobát. Szuper megoldás volt, nem láttam ilyet azóta se sehol, ha egyszer galériát fogunk csináltatni, tuti ilyet!

Szőlő 2010.03.02. 13:14:22

Ja, azt akartam még írni hgoy a lépcső alatti rész polcozását pontosan ugyanígy terveztük megcsinálni a nappaliban, szóval ezek szerint tényleg nem nézett volna ki hülyén, köszi a képet. :) (Azóta bekerült a lépcső alatti ficakba egy íróasztalon a számítógép, úgyhogy a polcozás ugrott, de megnyugtat hogy nem volt olyan idióta ötlet és vállonveregetem magamat :D )

DreamLiner 2010.06.07. 18:19:43

Sziasztok!
Most tervezgetem a fiam ágyát!Ő emeletese szeretne-mert minden barátjának az van (ez persze nem igaz), én paráznék hogy leesik éjjel.Most lesz iskolás szeptembertől, szóval jó lenne egy íróasztal, de szokatlan módon az ágy végéhez, az ágy környékén valami kuckó-ami jól takarítható-mert allergiás és mindez hajós stílusban...minden jó tanácsot szívesen fogadok!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.06.07. 21:41:55

@DreamLiner: Mi is éppen most csináltatunk galériát a 7,5 és 6 évesemnek. Nem túl magasat, a belmagasságunk sem engedi - kb. 1,5 m magasan lesz a fekhely. A galériakészítők ehhez olyan, 80 cm magas korlátot készítenek, amilyet sűrűbb rácsozással is kérhetsz, tehát nem esik le róla gyerek. A galéria két részből fog állni, az ágyrészen túl egy alacsonyabb, kvázi dobogószerű rész is lesz, 80 cm magasan (a kettőt létra köti össze). A dobogó nálunk tombolós-játszós rész lesz (szintén korláttal) ahova a ti esetetekben bőven elférhetne az íróasztal is. A dobogórész alja függyönnyel vagy ajtóval lesz elzárva, itt tárolós-pakolós helyet alakítunk ki, de búvóhelynek, kuckónak is kiváló.
A leeséstől én is féltem, ám most emeletes ágyon alszik a nagyobbik gyerkőc, igaz, alacsonyabban, ám a szélén a korlát is alacsonyabb, de gyakorlatilag 4 éves kora óta. Amikor már biztonságosan fel tudott mászni, közölte, hogy innentől kezdve ő ott alszik. Soha, semmi probléma nem volt. Pedig a lépcsője is meredekebb és hosszabb, mint a most készülő galériánknak.
A 80 cm-es galériarész végén lesz a feljáró, "lankás" lépcsőkkel, a lépcső kinyúlik a galéria szélességéig 170 cm. 3 lépcsőfok lesz nyújtottan, a lépcsőfokok oldalán kihúzható fiókokkal. Az ágyrészt 200*170 cm.re tervezzük, a tombolós dobogórészt pedig 170*170 cm-re. Ez "hajós" stílusban is kialakítható szerintem, a lényeg a díszítésen van, az alsó tárolórész ajtaja esetleg kerek hajóablakokkal díszíthető.

DreamLiner 2010.06.21. 14:03:16

@Cyr:
Jól hangzik, amit írtál!Leginkább az hogy egyedül alszik el!Nálunk a kis tesó születése óta (3éve) újra együtt elalvás van, bár az elalvási idő szerencsére egyre rövidebb, de azért ezt már szívesen kihagynám....még egy erős motiváció a szuper ágy megalkotására!Ha kész légyszi rakj fel fotókat róla!
Köszi!

TAURUS 2017.01.21. 21:09:53

@Szőlő: ÜDV! nagyo késő olvastam a hozzászólását a galériával kapcsolatban. A leírás alapján lehetne egy rajzon, skiccen esetleg fotón ábrázolni galéria-az ön által felvázolt galéria megoldást? / az előző lakásában levőgaléria megoldásáragondolok/. köszönettel: Margó
süti beállítások módosítása