Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ház a kockán

2009.10.07. 14:51 zaphodbb

Várost mind építettünk fakockákból gyerekkorunkban, de legalábbis házat, vagy esetleg egy nagyobbfajta kockát tuti. Én mindig rá voltam kattanva a városépítésre, lehet, hogy ezen a vonalon kellett volna maradnom felnőttként is, és akkor egy budai villából írnám ezen sorokat.

Christopher Jarratt megálmodta nekem, és persze a hozzám hasonló gyerekeknek a városos fakockákat, amik szerintem gyönyörűek. Leegyszerűsödik lényegesen az építés, és szebbnél szebb városokat építhetnek a gyerekek ezekből a kockákból. Kéne.

Forrás: Christopher Jarratt

3 komment

Címkék: játék gyerek kreativ gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr831422553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kváziasszonyok gyöngye 2009.10.07. 21:02:48

most viccelsz, ugye?
"leegyszerűsödik az építés" az lehet, de annak a gyerek nem örül, mert építeni akar, nem egy előre megcsinált, kész várost kapni.
kellene indítani egy "hogyan öljük ki a gyerekből a kreativitást?" sorozatot. annak ékes darabja lehetne ez.

gatanegra 2009.10.07. 22:00:48

Nekem tetszik, egy pár kockát ki is fogok pingálni :)
Egyébként attól, hogy festve vannak, továbbra is lehet velük építkezni nyugodtan.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.10.08. 23:38:31

@kváziasszonyok gyöngye: ha már kreativitás, akkor ne adjunk a gyerek kezébe képeskönyvet se, mert a készen kapott rajzok sem engedik a belső képek kialakulását...

Egyébként ez a kocka szerintem azért határeset, mert nem egy az egyben utánozza a valóságot, csak stilizálja, vagyis bár ad egy irányt a képzeletnek, hagy teret is neki. Nem úgy, mint pl. a végletekig élethűen kidolgozott játékkonyhák, stb.
süti beállítások módosítása