Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Bölcsőből pelenkázó

2010.01.19. 17:43 Cyr

Noha a hagyományos bölcső csupán az első hónapokban juthat főszerephez, az anyai szívnek akkor sem lehet mindegy, miben is alszik naphosszat az a vadonás újszülött a szülői ágy mellett.

Hogy pedig a bölcsőből legott pelenkázót is varázsolhatunk, majd, ha a ded úgy kívánja, némi vizuális ingert is függeszthetünk fölé, az egyből tetszetőssé varázsolja szememben a Cariboo szettjét, még borsos ára ellenére is.

Bár nem tagadom, szívem mélyén a bölcsőt, mint fogalmat, továbbra is haszontalan jószágnak gondolom, ez a variálható-összecsukható darab egyszerűségével mégis megfogott.

Forrás: Cariboo

9 komment

Címkék: design biztonság kiegészítő alvás pelenkázás praktikus baba fürdés ágy bölcső gyerekszoba kisbútor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr151684882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobseekers 2010.01.20. 05:58:44

És amíg bölcsőként használom, addig nem pelenkázok? Nekem nem tetszik. Egy olyan gyerekkel, akivel közelharcot kell vívni minden pelankázásnál, ez nagyon veszélyes. mert nem tűnik valami stabilnak.A bölcsőt meg tényleg ma 1-2 hónapig használnánk.

is 2010.01.20. 07:07:15

én is azt nézem: fekszik a gyerek a bölcsőben, és pelenkázni kell. hová teszem a gyereket, amíg felszerelem a pelenkázó lepedőt? nyilván nem felszerelés után próbálom alulról előhalászni. de akkor előre ki kell venni, és ... letenni valahová. na az a hely legyen a pelenkázó, mert akkor egyszer kell csak megemelni oda is, vissza is, és szerelgetni se kell. vagy valamit rosszul látok?

és bármenyire is designos a fehér, az egyrészt jóval látványosabban koszolódik, másrészt a felfüggesztett játékoknak erős színei kell, hogy legyenek. a fehéreket a baba meg se látja, olyan magasan el se éri, tehát nem fog elkezdeni játszani velük, tehát nem fejlődik a mozgáskoordinációja.

lehet, hogy egyszerűnek tűnik, de ez egyáltalán nem praktikus.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.01.20. 07:38:58

Az ötlet jó, csak a kivitelezés nem.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.01.20. 08:57:24

Ez tipikusan az a helyzet, amikor a design megöli a funkciót.

papugaja 2010.01.20. 09:09:26

Nos, ez úgy van megcsinázva, hogy "készenléti állapotban" a pelenkázó az egyik oldalon rá van már akasztva a keretre. Tehát felveszem a szaros kölköt, a karomon vagy a vállamon megpihentetve egy kézzel meg tudom tartani, másik kézzel pedig felhajtom a lapot, és a másik oldalon beakasztom a kampóit.
Nem a legkényelmesebb megoldás, de gondoljatok arra, hogy vannak kis lakások kis babaszobával, ahol csak ez fér el. A rácsos kiságy tetejére helyezhető, merev lapra szerelt szivacsos pelenkázót is kb. így lehet üzembe helyezni.
Egy anyának legalább három keze van. Ha csak kettő, akkor már testi fogyatékos.

jobseekers 2010.01.20. 09:58:02

Ha kevés a hely, akkor inkább kiságyat vesz az ember, rászerelhető pelenkázóval, nem bölcsőt... Praktikátlan.

kovka · http://eladoatelek.blogspot.com/ 2010.01.21. 00:22:22

Ezt csakugyan nem találom praktikusnak. De a bölcsőt magát igen! Mi örököltünk egyet, (hagyományosat) és nagyon jó volt, mert amikor elkezdett álmában mocorogni a ded, vissza is ringatta magát egyből. :-)
süti beállítások módosítása