Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Környezettudatos hintaló

2010.02.08. 14:39 felhasznalo

Nem is annyira ló, legalábbis formára, bár hogy akkor mégis micsoda, azt ne tőlem kérdezzétek, inkább írjátok meg kommentben, Nektek mi jut eszetekbe róla. Ennek ellenére nekem nagyon tetszik, és csak azt sajnálom, hogy jelen pillanatban még csak koncepció szintjén létezik, ebben a formájában is egy fenntartható design verseny, a Green Gadgets oldalán bukkantam rá, de ha Nektek is bejön, szavazzatok rá Ti is, hadd nyerjen. És akkor majd valóság is nagyobb eséllyel lehet belőle, nemcsak egy jópofa álom.

Négy amerikai tervező - név szerint Aaron Tsui, Irina Kozlovskaya, Jasen Mehta és Sergio Silva - dugta össze okos kis fejét, ők találták ki Rocco-t, a hintaakármit, amin minél többet hintázik a gyerek, annál több energiát termel.

Mert ez a hintaállat két - ha jól értem - eletromágnesen áll és gördül, ami a gyerek hintázásba beleölt mozgási energiáját elektromos árammá alakítja. Az áram pedig a két fogantyúként is szolgáló fülben tárolódik. Amik valójában nem is fülek, hanem két kiszedhető lámpás: ezeket lehet használni mezei zseblámpaként, de éjjelifényként is, ha netán a gyerek félne a sötétben. A töltöttségi szint jelzése is jópofa: minél több energia tárolódott el a fülekben, azok annál fényesebben ragyognak.

Non plus ultra még a dologban, hogy maga az állat is 100%-ban méregmentes, teljes mértékben újrahasznosított műanyagból készült, így a puszta létével is kíméli a környezetet, nemcsak a funkciójával. Zseniális ötlet, egy apróság, amivel mégis nagy dolgokat tanulhat a következő nemzedék - no meg mi is.

A magam részéről teljes szívemből szurkolok Rocco-nak, és már kapott is tőlem egy szavazatot.

Forrás: Greener Gadgets és Rocco oldala

1 komment

Címkék: design játék gyerek pályázat gép hinta öko recycle hintaló gyerekszoba csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr701738798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csípős csirkeszárny 2010.02.08. 22:27:50

Nagyon-nagyon tetszik! Ha tesztelni kell, én jelentkezek rá a kölykökkel :o)
Rémlik egy hintaszék kötögető nagymamával, ami egy dinamót hajtott, ez annak a továbbfejlesztett változata lehet... :D
süti beállítások módosítása