Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Csak egy szúnyogcsípés

2010.07.01. 09:41 felhasznalo

Ezt hallgattam anno sokat apáméktól, mikor cipeltek a rendszeres vérvételekre a vashiányom miatt. Később apám ugyan átment brutálba, és véres képeket festett arról, mi fog történni velem egy-egy oltás beadása során, de már mindegy volt, egy életre megutáltam a tűket, és kitartóan rettegek minden szúrósabb orvosi beavatkozástól.

Ám ez nemcsak rám igaz, tudom, hogy sokan vannak még így ezzel - igen, igen, kommentben szabad jelentkezni, valljatok! -, és valószínűleg nekik is a gyerekkorban rejtőzik a félelem oka. Ezért is töltött el nagy reménnyel, mikor legutóbb azt hallottam, hamarosan az oltások és injekciók egy része már bőrtapasz vagy belélegezhető spray formájában is elérhető lesz.

Ám addig is íme még egy alternatíva, ismételten fejrecsapkodós ötlet, tényleg nem is értem, hogy a frászba nem jutott még eddig senkinek sem az eszébe. Ezzel az aprócska változtatással talán még a vérvétel sem lesz akkora mumus a kölköknek. Jesper Nilsson Syrinx koncepciója aprócska állatokba rejti a fenyegető tűket, majd a rettenetes esemény után a kis állatok lecsatolhatók, hogy a gyerek magával vihesse. Ki hihetetlen bátorsága mementójaként, ki pedig vigasztalásképpen.

Most már csak az lenne az igazi, ha az egyik szúnyog formájú lenne - bár gyanítom, hogy a magyar nyelv rejtelmeibe nem mélyedt el annyira a tervező.

Forrás: Yanko Design

3 komment

Címkék: design kiegészítő gyerek kórház egészség praktikus idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr672121193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagyarZizzi (törölt) 2010.07.02. 09:54:21

Jaj, de aranyos, nem tudtam szó nélkül hagyni! Kicsi koromban engem is kergetni kellett, hogy egy szurit be lehessen adni, de most már sokkal jobban viselem. Nem tudom, engem motiváltak volna-e ezek az állatkák, de most szívesen hazavinnék egyet...

VViki 2010.07.02. 10:27:33

Én meg sokat jártam kórházba vesebetegségek miatt, napi 3 szor szűrtak, pedig még az a szar is volt a kezemben... baba vagy véna vagy nemtudom mi is a pontos neve.... szóval én se csípem a tűket, de örülök h nem voltak benne ilyen kisállatkák.. biztos nem akartam volna utána hazavinni... persze még nézegessem is azt a rémséget amit belémdöftek.. a tűt csak elkell viselni... lelehet bírkózni, hogy nem nézünk oda vagy nem gondolunk rá.. engem pl mindig beszéltetnek miközbe lesz.. ez nekik arra jó h tudják hogy nem ájulok el, nekem meg hogy ne oda koncentráljak... ennél több nem kell..

sarosmokaszin 2010.07.08. 10:06:06

Hasonló ötletet tapasztaltam a Tűzoltó utcai Gyerekklinikán, ahol a kis masnival átkötött tű mint lepke vagy szitakötő repül a kisgyerek kezére, ami kissé elvonja a figyelmét a félelemről. Elvitelre meg maradnak a jól bevált matricák.
süti beállítások módosítása