Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Innovatív, de még hiányos

2010.08.26. 09:43 felhasznalo

Ascanio Afan de Rivera babakocsi koncepciója, a Bumbel elismerésre méltóan néz ki, valóban új színt és főleg formát hozhatna a mai babakocsik lassacskán már unalmas, és mindig ugyanazokkal az elemekkel operáló tömegeibe. A Bumbel designja formabontó, és a tervező szerint újszülött kortól 2 éves korig lehetne használni. A kocsi ráadásul könnyedén összehajtható - hála egy 11 darabból álló rendszernek, többféle módon -, így bármilyen kisautó csomagterébe beférne. Mégsem vagyok lelkes.

A gondom csak pár praktikus, ám semmiképp sem elhanyagolható részlettel lenne. Személy szerint hiányolom a napfénytetőt, és bizony nem ártott volna szem előtt tartani azt a tényt, hogy a gyerekkel az ember nemcsak a plázákban sétálgat, de az utcán, parkokban, természetben is, ahol kell pár cucc az ellátásához - ezek szállítására pedig nem árt némi tárolóhely.

Számomra az sem egyértelmű, vajon hol lehet fékezni a kocsin a kerekeket, márpedig enélkül semmiképp sem adnék ki pénzt egy babakocsira. A biztonsági öv sem győzött meg, és abban is biztos vagyok, hogy lábtartó nélkül egy kétéves valóban borzalmasan viselkedne a kocsiban. Azon pedig csak magamban tűnődöm csendesen, vajon ezek az apró kiegészítő, kormányzást segítő és alátámasztást nyújtó kerekek mennyire bírnák a terepet? És itt most nem is az erdőkre-mezőkre gondoltam, hanem egy sima városi utcára. 

Ha mindezekre megoldást találna a tervező, bizony, dicsérném, ahogy a csövön kifér. Egyelőre azonban csak izgatottan várom, vajon lesz-e Bumbel 2.0 változat is? 

Forrás: Tuvie 

1 komment

Címkék: design biztonság baba babakocsi úton csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr462248148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása