Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ártatlanság vs Hitler

2010.09.21. 16:34 zaphodbb

Amikor először láttam ezeket a képeket, homlokon csapkodtam magam, hogy ilyen nincs és ezt most miért. Vajon mi fér bele a művészet címkébe anélkül, hogy felborzolná az idegeimet, hol a határ?

Azt hiszem, a Hitlernek beöltöztetett kisbaba nálam túlmegy egy határon, bár a művésznőnek volt vele célja és figyelemfelhívásra való törekvése, mivel édesapját egy német büntetőtáborba hurcolták el. Háborogoni tehát nem is érdemes rajta, nyilván azért öltöztette be a saját kislányát ezekbe az egyenruhákba, hogy tiszta gyermeki ártatlanságot kontrasztba állítsa a "gonosszal".

Persze nem csak Hitlerrel, hanem például Sztálinnal, Mao Ce-tunggal sőt, akár Mussolinivel is találkozhatunk itt babaalakban. A képek nézegetése közben felmerül, hogy ha belegondolunk, a diktatúráknak és az elnyomásnak a végén mindig a gyerekek a legvégső áldozatai, akiknek ilyen közegben kell indítaniuk az életet.

Forrás: Nina Maria Kleivan

Szólj hozzá!

Címkék: kép szülő anya művészet baba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr802304949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása