Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Nem félünk a mumustól!

2010.12.08. 13:20 zaphodbb

Mint az már kiderült a Gyerekszoba blog díszes kompániájáról, mind kicsit herótot kaptunk már a cuki-nyálas-macis-kutyusos és a csicsamicsa-hercegnős designtól, nem csak a gyerekszobák berendezésében, hanem a gyerkőcök öltözékében is.

Személy szerint direkt tartottam távol magunkat a lányok babakorában az ilyen cuccoktól, mindig a különlegesebb ruhák felé hajolva inkább, kerülve a megszokott cukker bugyirózsaszín, Micimackós és könnyes szemű, elefántos darabokat. Persze mára már, az óvoda begyűrűzésével elkerülhetetlenné vált, hogy beadjam a derekamat egy-egy nagyon csilivili Disney darabra, de még tartom magam, hogy a ruháik túlnyomó többsége ne ezekből álljon. Amíg még tudom tartani persze, mert így, hogy már 6 éves múlt a legnagyobbikom, egyre nehezebb rábeszélni a nem annyira szokványos darabokra.

Ezért is csillant fel a szemem a Mumoos kínálatát böngészve, mert bár az ott található ruhákat már kinőtték az én lányaim, de szerencsémre van nekem egy Hangyóca nicknév alatt futó egyéves unokahúgom, akit bőven elláthatok a vicces, nagyon is szerethető, egyedi mintájú és jó élénk színű holmikkal. Minden figurának története is van, egyéniséget adva ezzel a kis mutánsoknak, ráadásul kifejezetten élvezetes végigolvasni a ruhák leírásait, sokkal szórakoztatóbb végigböngészni így a kínálatot.

Hogy ki is az a Mumoos? Bizony, ki, mert nem csak márkanév, hanem természetesen egy figura is, aki visszaköszön a felsőkön. Nos, ő nem más, mint egy mumus, aki nem az ágy alól ijesztget, inkább vidáman álldogál vagy épp a saját gyermekét kézen fogva, családilag sétál a saját kis dimenziójában. A maga szörny-módján tündéri és imádnivaló.

Nemcsak a minták, a színek és a mindent körülvevő humor szólnak a Mumoos bodyk és felsők mellett, hanem az is, hogy készítőjük - gyakorló anyuka lévén -, babás tapasztalatait beépítve a ruhák kialakításába, ügyelt arra is, hogy kiküszöbölje az olyan bosszantó apróságokat, mint például a gombos nyak. Ami amellett, hogy nyomhatja a baba nyakát még nehezen kezelhető is. Hiszen minimum három kéz kéne hozzá, hogy amíg tartjuk a baba fejét az egyikkel, addig a másik kettővel begomboljuk. Vagy ott vannak a túlzottan elszűkülő ujjak, amiken alig lehet átpasszírozni a gyerek kezét, aki általában - valljuk be -, babakorában egy csöppet sem együttműködő, ha öltözésről van szó.

Mivel erősen Gyaloggalopp rajongó vagyok, természetesen a legnagyobbik kedvencem rögvest a szentimentális nyúlból a kevésbé szentimentális nyúlon át, a legkevésbé szentimentális nyúllá, azaz egyértelműen vérnyúllá alakuló mintasor lett. Csakis fekete alapon venném, úgy az igazán ütős, percekig bírtam vihorászni rajta.

 

A vicces mintáknál maradva még: a Szemek, a Sárkánymumoos - aki fakó színét barlangi életmódjának köszönheti -, és az Ördögfajzat elnevezésű, szörnyecskés felsőket is csak szeretni lehet, ahogy a gyerekeinket is, amikor épp kis rettenetekké válnak. Mert ismerjük be, nem csupa móka és kacagás a gyereknevelés, vannak pillanatok, amikor olyan érzésünk van, mintha az UFO-k vitték volna el a mi kedves kis tündérkéinket, és a helyükre marslakókat tettek volna. Az ilyen napokon pompásan kifejezhetjük gyermekünk UFO-járta hangulatát egy ilyen pólóval vagy body-val.

A kicsit bizarr figurák mezején kalandozva tovább a Mutáns patkányba, a Sushi receptjébe vagy épp a Pirospozsgás denevérbe botolhatunk - ez utóbbi egy dönci amúgy -, aki szemlátomást szeret őrültködni, ahogy az én lányaim is, amikor szétugrálják a kanapét. Persze, itt nem vonunk párhuzamot a gyerekkel, pont a kontraszt miatt kell ráadni, hiszen egy gyerekruhán a patkány és a denevér - és főleg a sushi - több mint viccesen mutat oda-nem-illősége miatt. Hát még akkor, mikor ilyen elmumoosodott példányokról van szó.

Ha épp nem annyira vicces, mint szép felsőket keresnénk, akkor se menjünk sehova, mert a Mumoos kínálatában megtaláljuk a különleges és egyedi módon szépet is. A Madaras sziluett önmagában, a madarakért gyönyörűséges, míg a Fehér teli sujtás és a Virágos sorminta tradicionális magyar motívumokkal érik el azt a hatást, hogy az ember lánya akár ünneplősnek is ráadhatja a gyerekre, minden gond nélkül.

Még egy, szerintem abszolút hiánypótló ruhadarabra fel kell hívnom a figyelmet a kínálatból. Ez pedig nem más, mint Bastida, a kinőhetetlen kabát, ami a gyerkőc hat hónapos korától kezdve, egészen hároméves koráig használható. Köszönhető ez azoknak a bevarrt, rejtett patentoknak és zippzáraknak, amelyekkel széltében-hosszában és ujjban is nagyobbítható. Praktikus darab, nemde?

A Mumoos felkészült a karácsonyi készülődésre is és akár üdvözlőlap, akár ajándékmatrica formájában is elérhetővé tette a mumus figuráját. Sőt, még ajándékkal is kedveskednek a honlapjukra látogatóknak, ingyenesen letölthető, mumusos színezők formájában.

Részemről kevés ilyen barátságos, vicces és gyerekorientált oldallal találkoztam eddigi pályafutásom alatt. Én már biztos, hogy nem félek a mumoostól!

Forrás: Mumoos.hu

Aki pedig szeretne egy saját bejáratú Mumoost, vagy netán meglepetésnek szánja, az a megrendelésnél írja be a kosár/összefoglalás fülön a kód mezőbe: Blogkarácsony2010, és bármelyik termékből kap 5% kedvezményt. A lehetőséggel 2010. december 20-ig élhettek!

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek ünnep bemutató praktikus baba textil hellókarácsony csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr532492820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása